Enter your keyword

Sayaiday's Categories









Beto Kusyairy Dah Kahwin Rupanya!

Tuesday, May 10, 2011

Iday mula kenal beto dari drama Kashaf Amani, memang semua budak rumah suka and cakap beto ni comel. Then dia memang pandai berlakon. Before ni dia pernah berlakon dalam movie Geng Surau dan Juvana.

Beto ni memang ada bakat dan berjaya bawakan watak dengan baik. Iday ingatkan dia belum kahwin, tapi dah lama rupanya. Haha 

Iday dapat tahu pon sebab terbaca komen dekat blog wife dia. Haha


Ini wife dia yang comel tu,


So, jangan kecewa lama sangat ye :p




Movie Info | Crazy Little Thing Called Love

Sunday, May 01, 2011

Antara banyak-banyak movie Thailand, "Crazy Little Thing Called Love" paling Iday suka and still tengok banyak kali sehingga sekarang.  Iday minat dengan pelakon utama movie ini iaitu Mario Maurer.



Sinopsis Crazy Little Thing Called Love/First Love

Nam seorang gadis yang kurang cantik tetapi jatuh cinta pada lelaki paling popular dan hensem di sekolahnya iaitu P'Shone. 


Nam dengan bantuan 3 rakan baiknya berusaha memikat hati P'Shone dengan pelbagai cara dan juga dengan mengikuti tips dari buku "Nine Recipes of Love".

Cerita ini sangat kelakar kerana ada satu scene yang diorang gigih sental kulit gelap Nam dengan berus. Hahaha Then ada part yang diorang letak buah-buahan atas muka Nam sebab nak bagi kulit Nam lagi cantik. Hahaha

Cuba check trailer dibawah : 



Serius best movie ni, banyak scene kelakar dan romantik. Ada juga part sedih sampai Iday menangis okay. Hehe

Iday tak nak bagi spoiler sebab nak korang tengok sendiri drama ni. Hehehe

Kalau nak tengok online atau download, boleh check link dibawah :



Iday sebenarnya nak letak video dalam post ni tapi asyik autoplay. So korang just klik link dia atas ye. 


Kalau ada masalah dengan link di atas, boleh komen dibawah atau PM iday dekat FB Page Iday : search "Sayaiday-Malaysian Blogger"

Enjoy!


Follow My Instagram