Enter your keyword


Subscribe To My Youtube Channel



Resepi Kacang Panjang Tumbuk

Thursday, June 23, 2011
Kacang Panjang Tumbuk,,Nama tak berapa nak komersial,,hehe,,actually masakan ni lebih kepada Ulam lar,,kan biasa saper-saper yang suka makan ulam,makan sayur mentah camtu,,takpon kalau yang pantai timur tu biasa makan dengan budu,,so,ari ni belajar lar 1 jenis masakan Ulam,abah yang ajar,,dulu masa kat Indonesia,abah biasa makan lar,,,so,nak share lar,,hehe,,semalam dah buat,,hari ni buat lagi,,simple jer,,tapi untuk saper2 yang memang suka makan Kacang Panjang mentah lar,,

Bahan-Bahan
Kacang Panjang 
1 ulas bawang *
5-6 biji Cili Api(yang kecik tu) *
Udang Kering *
Ikan Bilis *
garam
gula
ajinamoto(nak guna takpe,xnak guna pon takpe)

1. Potong Kacang Panjang tu pendek-pendek,,then amik Lesung,& tumbuk-tumbuk kacang tu,,tapi jangan lumat sangat erk..tengok gambar bawah ni


My Blog List