Enter your keyword




You can follow me here :


Resepi Kacang Panjang Tumbuk

Thursday, June 23, 2011
Kacang Panjang Tumbuk,,Nama tak berapa nak komersial,,hehe,,actually masakan ni lebih kepada Ulam lar,,kan biasa saper-saper yang suka makan ulam,makan sayur mentah camtu,,takpon kalau yang pantai timur tu biasa makan dengan budu,,so,ari ni belajar lar 1 jenis masakan Ulam,abah yang ajar,,dulu masa kat Indonesia,abah biasa makan lar,,,so,nak share lar,,hehe,,semalam dah buat,,hari ni buat lagi,,simple jer,,tapi untuk saper2 yang memang suka makan Kacang Panjang mentah lar,,

Bahan-Bahan
Kacang Panjang 
1 ulas bawang *
5-6 biji Cili Api(yang kecik tu) *
Udang Kering *
Ikan Bilis *
garam
gula
ajinamoto(nak guna takpe,xnak guna pon takpe)

1. Potong Kacang Panjang tu pendek-pendek,,then amik Lesung,& tumbuk-tumbuk kacang tu,,tapi jangan lumat sangat erk..tengok gambar bawah ni


You can follow me here :



My Blog List