Enter your keyword




You can follow me here :


Resepi Mudah Sweet Corn/Jagung Cawan

Wednesday, July 27, 2011

petang-petang camni best kalau minum teh o,makan jemput2,,hehe,,tapi tadi aku buat sweet corn,,makan sambil tengok tv,pon best,,so,aku amiklar 3 jagung,aku lupa dah nak paggil ketul ke,batang ke,,hee,,so,aku buat la biji-biji jagung dari batang dia tu,,elok-elok jangan sampai pecah,,aku taknak beli yang dah siap,,tak freshhh,,hehe

camni lar nak buatnya,buang sebiji-biji

lepas tu kukus lar jagung yang dah siap2 asing dari batang tadi tu,,lepas agak-agak jagung tu dah masak, gaul dengan gula kisar,marjerin & susu lemak krim tu,,letaklar sesedap rasa,,rasa nak masin sikit letak garam,,hehe

gaul-gaul sampai sebati,,cehhh,,haha


You can follow me here :


Sekeping Serendah Retreat Homestay

Monday, July 25, 2011





Sekeping Serendah Retreat Homestay,
Chalet, Jalan Ipoh, Kg Orang Asli, Serendah, Rawang, Kuala Lumpur, Malaysia 48200 

Cantik kan?siap ada outside pool lagi,,Bbq disediakan,
ada waterfall sebab tempat ni berdekatan dengan perkampungan orang Asli,,
tengok price pon cam reasonable lar,,
ni semua taw dari Humaira,bila dia letak gambar kat facebook,,
so,Google lar,yang pergi kat sini semua bagi respon baik,,

ada banyak jenis rumah actually,Glass Shed,Mud Shed,,,
tapi cantik macam yang Mud Shed,ni semua tengok kat page chalet ni lar,,,hehe
gaya macam pernah pergi,,haha

so,housemate?bila nak pergi sini?hahaha

Korang berminat nak tahu details dan booking? Boleh check link website dibawah :

http://www.sekeping.com/serendah/


GETTING THERE
From Kuala Lumpur, take the North-South Highway heading north and exit at Rawang. After the Rawang tollgate, turn right and head north via the old trunk road. Pass busy Rawang town and head toward Serendah (10km away).GPS coordinates : N3.368050, E101.631150



You can follow me here :


Mak aku suka Bront Palarae

Wednesday, July 06, 2011
Dah lama dah tau yang mak suka Bront Palarae ni,masa dia tengah berlakon cerita Cinta Tsunami & ada 1 iklan Maxis ,,Artis -artis lain mak aku tak layan sangat lar,,,semalam time minum kat gerai sambil2 tunggu Cah,,aku baca paper,,then ada citer pasal Bront Palarae,,,aku cakap lar kat kakak,,"ni ha,pelakon yang mak minat sangat"..kakak ketawa lar,,tiba-tiba mak celah,,"memang lar,mak minat dia tu,,lama dah",,semangat dia cerita,,haha

pastu sekarang,dia tengok Juvana,ada Bront Palarae,,,aku tengok sebab ada Zahiril Adzim,,haha,,Cah tengok sebab ada Botak,,hahahahaha,,




hensem jugak,,kalau mak minat,,aku pon minat lar,,hahaha


You can follow me here :


Keluar Lepak Dengan Mak, Adik Cah and Kakak

Wednesday, July 06, 2011
Assalamualaikum :)


penat giler hari ni,,dari pagi keluar balik petang,,Actually pagi tadi teman Cah pergi buat test JPJ,,,kesian kat dia sebab failed masa test on da Road sebab dapat JPJ yang kerek gila,,ppuan lak tu,,lantak dia lar cah,,next time try lagi,,& harap-harap bukan ngan makcik tu lagi,,heehhe,,sementara tunggu,,gila-gila gambar dengan kakak & mak,,blog ni jarang-jarang letak gambar kakak aku,,ni lar dia,,hehe


okay,,perasan!hehe
susah betol nak amik gambar dia ni,,tapi,hari ni dia okay skit,,tapi itular,,terbudget muda sudahhhh,,hehehe

hahaha,,kenapa lar aku asyik amik gambar camni :(

mak xlayan,baca paper

dah lama xnampak udang & sotong ni,,kalau ondaway nak gi bandar trg,wajib tgk replika ni,,hehe,,masa dalam kereta,,gila-gila gambar ngan Cah..debabkan dia suka sangat korea,,suruh dia bergambar ala-ala korea,,hahaha

sampai-sampai bandar,trus makan,,hehesnap makanan aku jer,,sebab dah lapar sangat,,hehe..lepas tu pi shopping baju kurung,,bukan baju raya tapi baju apa ntah,,sajer-sajer kot,,haha,,Cah beli 2 pasang,mak 1 pasang,kakak 2 pasang & aku sepasang jer,,,lepas tu pi beli kasut!!hehehe,,,then pergi beli Freskies untuk si Lanun,,hehe,,,jumpa lar member-member masa sekolah dulu,,jupe Bewanggg,,hehe,,




orang diet,nasi sikit lauk banyak :)

Lepas tu,pergi anta kakak kat umah dia,singgah kat umah mak mertua dia,,pekena ABC dulu,,,best-best lama dah tak makan ABC,sekali pekena kerepok lekor & goreng pisang,,hahaha,,




tinggal separuh dah



layan abc

snap by ipan,,rumah mak mertua kakak,,ramai bebudak time ni,,hehe

best-best,,lama dah tak jejalan berempat,Mak,Kkak,Cah & iday :)










My Blog List