Enter your keyword

Gravity : Movie Review

Perhatian: review ni apa aku rasa masa tengok movie tu and the moment aku taip ni, aku still boleh rasa feel masa aku tengok movie tu. apa yang korang rasa mungkin berbeza, lain orang, lain pandanganya. hehehe

Actually aku dah tunggu movie ni dah lama start aku tengok trailer dia yang awesome gile. Nasib baik dia punya trailer sehebat movie yang aku tengok hari ahad lepas. Hehe. 

Breathtaking. the only word i can said. seriusss. ni antara movie bila kau tengok and bila ending, kau cam tak puss hati sebab cam sekejap jer movie tu. camtu la rasa. hehe. 

Cerita ni pasal macam mana si Ryan (Sandra Bullock) ni nak survive dekat space tu sorang2. Sorang2 kot dengan oksigen yang terhad pastu xde communication dengan bumi or satelit lain. takler bayang perasaan tu and serius masa tengok movie ni boleh rasa penat and rasa tak selamat si ryan tu. Kita pernah tengok movie space before ni kan macam starship,starwars or etc tapi tak pernah rasa sereal macam movie ni. 



yang kelakarnya, aku tengok cerita siap tutup2 mata, sebab aku risau part yang kawan2 si ryan ni mati and tetiba muncul depan muka. and yes, part tu aku jerit. lucky me,bukan aku je yang menjerit. ramai lagi yang tumpang jerit sekali.

the best part about the movie ni, the zero gravity environment is astounding! aku tak taw macam mana si ryan ni buat , dia macam menyelam dalam air . cara dia terbang melayang dalam zero gravity tu cantik sangat. and dengan benda2 macam air,percikan api, air mata si ryan tu dalam zero gravity. kagum ternganga time aku tengok. hahaha. at the end bru aku taw yang untuk buat effect yang sandra bullock terapung2 dlm ship tu, produksi  siap pakai industrial robots and custom rigging to support the actress. tapi still real habis :')

and yes, i thinks it's the best space photography ever done. like serious! 

so, boleh pergi tengok and rasa sendiri apa yang aku rasa. hehehe 


No comments:

Post a Comment

Iday Jual Teatox!

My Blog List