Enter your keyword

Akaun Gmail/Blogger kena hacked!

Salam,

Tadi tetiba je dapat email, katanya gmail tukar password,tukar recovery email,tukar recovery no phone. Terus cuak, bila pulak aku tukar semua tu kan. terus cepat2 pergi setting reset password then verify guna no phone. penting taw verification through phone lagi-lagi bila something suspicious camni. 

Lepas je reset password, set balik recovery email, set balik recovery phone, tengok recent activity security. sah, memang betul kena hacked. tapi nasib baik kejap je. cepat bertindak kot. 


Nampak x? Mula-mula dia sign in gmail pakai chrome guna windows, api detected dekat Kota Bharu, Kelantan. lepas tu dia pandai-pandai tukar recovery email ke cyb3rsw4t@gmail.com . tak cukup tu dia remove recovery phone, remove alternative email then change password. 

Nasib baik tadi kebetulan tengah mengadap email, then phone lak anta alert mesej yang gmail changed password. terus cepat2 reset password. 

pastu iday try la google email dia yang cyb3rsw4t@gmail.com tu and rupanya dia owner 1 blog ni. siap kalau bukak blog dia, dia pop up alert box yang cakap kita dah kena hacked. 

Ni lar link blog dia : http://juestoryshmortay.blogspot.com/ dan dalam blog siap cakap lagi, kalau nak balik blog, contact dia.



Ni pulak post entry dia yang terbaru. Tujuan dia hacked sebab nak ingatkan mereka yang kena hacked untuk tingkatkan security. Padahal aku rasa aku baru lagi tukar password, guna password susah lak tu. lepas tu, terus pi tukar password,verify account. risau takut kena lagi.


So, cara terbaik untuk elakkan akaun korang kena hack, verify with phone, so everytime login, korang kena masukkan pin dari no phone. Okay! Hehehe

Korang hati-hati yer! 

8 comments:

  1. Hi kak, nak copy boleh tak? Qila pon kena hack gak. Baru je :(((
    EEe takut ah hm cmane niii

    ReplyDelete
  2. Macam ne nk tukar passwird email ni. Aduhai..

    ReplyDelete
  3. How to change my email gmail password??

    ReplyDelete
  4. Mcm mne nk dptkn blik email sye yg kena hack.tlong sye bole x

    ReplyDelete
  5. Email sye kne hack bole x tolong syw dptkn blik email sye.sye minta tolong syg sbb email tu ade gmbr kenangan sye dgn mak sye

    ReplyDelete
  6. Email sye kne hack bole x tolong syw dptkn blik email sye.sye minta tolong syg sbb email tu ade gmbr kenangan sye dgn mak sye

    ReplyDelete
  7. There are about few stages we should observe: How to reset Gmail secret word. Select the recuperation choice and have the subtle elements of your secret key recuperation sent at another email address or on your Cell telephone. http://robetbuckner.blogspot.in/2016/07/change-gmail-password-get-gmail-support.html

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List