Enter your keyword

my silly girl :')

Wednesday, February 20, 2013
salam,

hari ni my silly girl dah ada kat kl. tapi malam ni dia tidur umah nana. jeles lar makcik! haha. so behave taw kat umah orang tu. so, japgi ,akan menuju ke puchong,rindu nak lepak sembang dengan mangkuk2 sekalian. hehe. okay,this is my whatsapp dengan my silly girl petang tadi, saje nak share, hahaha

Shida : Oi Bedah!Aku datang malam t taw umah ko.

Iday  : yeayyy. xsabar jumpa kau jijah!

Shida : okay senah. muah3. nanti,if nana tak dapat kereta malam nanti, kita amik dia boleh x?

 iday : Boleh tijah.

shida ; okay timah. muahhh3. eh timah, @##$###$$%%%%^^^^^^^^!!!

iday : habislah kau salmah. haha

Shida : aku single seat la peah! nanti joyah amik aku kat shah alam. kebetulan adik dia nak amik voucer.

Iday : Joyah tu saper?

Shida : Nana, haha

Iday  : ooooo. Lijah rupanya.

Shida :Giler.. nanti kita jupe taw Limah.


Hahahaha.oh my silly girl. yang sensoredd tu xleh nak citer. hal peribadi. haha. Okay. nak kemas2 dah. nak jumpe makcik Shidot and Nanot. hehehe. 




Dream Catcher

Tuesday, February 12, 2013
This is from wiki:

a dreamcatcher (or dream catcher) the inanimate form of the word for "spider"or "dream snare") is a handmade object based on a willow hoop, on which is woven a loose net or web. The dreamcatcher is then decorated with personal and sacred items such as feathers and beads.


I need to buy one for my goldiey. semalam dah cari dekat ikea,curve and IOI puchong but did not found any. stress! haha. so,terpaksa beli online. sekarang pon tengah intai-intai yang mana yang cantik. tapi banyak sangat and susah nak pilih.







Via Wikipedia: “The Ojibwa believe that a dreamcatcher changes a person’s dreams. According to Konrad J. Kaweczynski, “Only good dreams would be allowed to filter through… Bad dreams would stay in the net, disappearing with the light of day.” Good dreams would pass through and slide down the feathers to the sleeper.”

I really love this one! I hope i will get it soon ;')
 p/s: sambung kerja! ;')

Book : The Perk Of Being a Wallflower.

Tuesday, February 05, 2013
You see things. You keep quiet about them. And you understand. You're a wallflower.


Such a beautiful story. Start taw pasal cerita ni, masa taw yang emma watson ,pelakon Harry Potter tu akan berlakon untuk new movie, The Perk Of Being a Wallflower. Then memang nak sangat tengok movie ni, tapi selalu tak sempat. tapi hari tu bila balik umah abang kat bandar puteri kat klang, ingatkan dia ada download. rupanya belum lagi, so, pergi google, tengok movie tu online je. then tengokla. best sangat. I love Charlie. Logan mainkan watak tu dengan cemerlang, sampai kita boleh rasa kesedihan & depressing yang dia dapat tu. 

tapi paling best,bila taw cerita tu diadaptasi dari novel. oh, giler aku mencari novel tu. dapat jugak jupe dekat mph setia walk. actually masa mula2 tu tak jumpe, hampir2 nak beli trilogi hunger games. then tanya akak staff kat situ. dia cakap ada. heheeh. happy tak terkata. senyum sepanjang hari. Hahahaha

so, there goes the pictures ,tapi susunan gambar tak berapa nak betul. hahaha

tunnel? okay, actually ada scene tunnel dalam the perk of being a wallflower. dalam tunnel tu yang charlie cakap 'we are infinite'. yang gambar tunnel ni pulak,aku snap masa pergi jengka hari tu. amboi. panjang pulak caption aku ni

ni masa lunch sorang2 dekat lemongrass punya restoran. time ni teringin sangat bakso. disebabkan sorang2 time tu, kena bawak novel. sampai separuh buku baca kat situ. :p

buku dia ni,actually rasa macam baca surat dari charlie. hehe.

we accept the love,we think we deserve.

100/100 for movie. but for the book, the awesome and greatest book ever. haha. its takes 2 day to finish it. hahaha. xboleh nak rate. hahaha



next book! mph, i datang nak terjah ni! hahaha




My Blog List