Enter your keyword


Sponsored Video: xXx: Return of Xander Cage | IN CINEMAS 26 JANUARY



Weight Loss Faker - Kurus Cara Mudah

Tuesday, November 19, 2013
Just nak share something interesting jumpa pasal weight loss faker. Nowdays kan macam-macam produk nak putihkan kulit la, kuruskan badan. ada jugak rasa nak guna, sebab kulit muka ni xberapa nak cerah, and badan lak makin naik. haha. so, taking this pils/ubat2 ni macam jalan mudah. tapi aper effect akan datang? dats why tak berani beli & makan. 

Sebab diorang ni, bila nak yakinkan customer,diorang akan paparkan before and after. ada yang pakai photoshop la, tapi ada jugak yang buat macam yang bawah ni. Tapi kalau yang testimoni customer tu aku takleh nak sangkalkan, ada product yang menjadi, tapi ada yang kena amalkan sentiasa,xler berhenti. ada yang akan bagi effect masa depan, kita tak taw. :)

Okay, cuba tengok ni :






okay. ada faham? Hehe. So, kalau ada sesiapa nak kurus secara mudah(cara makan pil), nasihatkan supaya jumpa doktor dulu. dapatkan nasihat pakar yang betul2 pakar. meh nak highlight sikit :

"Weight Loss has no short cuts and requires hard work and dedication" 

Dulu aku pernah Gemuk Berisi, Pastu jadi kurus balik. Kurus pon sebab nak dinner, masa tu giler aku control makan, buat senaman . pakai krim pati mustajab. memang kaw2 la. tapi berhasil. hehe 




Tapi sekarang badan aku dah naik balik. aku pon dah nak start control makan and buat senaman. senaman2 yang aku nak try buat macam kat bawah ni. cik epal pon buat, and dia pon dah kurus sekarang. hehehe

Try Squat Challenge : Yang ni masa aku buat, memang sakit habis paha. tapi lama-lama dah biasa, baru rasa okay.

Plank Challenge : Faveret aku. Giler macam nak terberanak. Hahaha



Hahaha. doakan aku berjaya. usaha tangga kejayaan. aku tak berani nak makan pil2/jamu semua ni sebab takut effect masa hadapan. kita mana taw kan. Hehehe. 


Update Villa Nabila : 22 mangsa dari 23 telah dijumpai?

Monday, November 18, 2013
Salam, 


Update(9.55  am/tuesday) : Izzat telah dijumpai, tetapi bukan di Villa Nabila. Klik > http://sayajualonlines.blogspot.com/2013/11/remaja-hilang-ditemui-tetapi-bukan-di.html
http://www.mazidulakmal.com/

Info ni aku dapat dari twitter  :  https://twitter.com/TwtICYM

  • 22 orang daripada 23 orang remaja yang hilang telah selamat dijumpai didalam Villa Nabila.
  • Sultan Johor juga telah tiba ditempat kejadian semenjak pagi tadi tapi disembunyikan dari orang awam melalui jalan belakang.
  • hanya seorang lagi mangsa yang masih belum dijumpai akibat dipercayai telah mengambil sesuatu dari Villa Nabila.
  • seramai 22 orang remaja berada dalam keadaan pengsan dan dirasuk sewaktu dijumpai.
  • dipercayai 8 orang yang telah dijumpai hanyalah "tubuh" tanpa roh nya. Masih cuba diubati.
  • kawasan Villa Nabila diambil alih oleh pelbagai paranormal team.
  • difahamkan mangsa hanya kembali ke Villa Nabila untuk memulangkan barang tersebut tetapi tidak kelihatan selepas itu.
  • Kegiatan mencari di dalam kolam

Gambar-gambar mangsa yang dijumpai:








p/s : ape-ape pon, kalau nak tau kesahihan cerita ni, tunggu berita tv3 malam ni atau paper esok pagi. Semua info aku dapat dari sini  https://twitter.com/TwtICYM . Harap-harap mangsa yang hilang dijumpai dengan selamat. 


Update dari sinar harian (6.53pm):

"Salah seorang remaja yang masuk ke villa terbabit, Megat Irfan Abdullah Shariman, 16, ketika ditemui berkata beberapa rakannya diserang histeria selepas 20 minit berada di dalam bangunan itu.
"Saya masuk ke bangunan itu sekadar suka-suka bersama 30 yang lain (termasuk Mohamad Izzat Izzudin) pada pukul 12.30 tengah malam, awal hari Ahad. Apabila terjadi histeria, kami semua bergegas keluar dan mendapatkan pertolongan dari sebuah masjid berhampiran.
"Saya tidak menyangka ada di kalangan kami yang hilang selepas semuanya bersurai kerana saya sendiri pun tidak berapa mengenali ramai yang lain," katanya. - Bernama"


Kes Hilang di Villa Nabila (23 Hilang?)

Monday, November 18, 2013
Salam,



Pagi tadi kecoh kat twitter/instagram/facebook pasal kes Villa Nabila. Hari tu baru kebetulan aku dok selidik pasal villa Nabila ni lepas aku usha trailer Highland Tower. Aku google la tempat paling seram kat Malaysia and Villa Nabila ni salah satu dari tu. 


So,nak dijadikan cerita, dapat dari info yang bersepah dekat twitter/facebook/instagram tapi belum dapat kesahihan dia lagi. Seramai 30 orang memasuki Villa Nabila dan hanya 7 orang berjaya keluar manakala 23 lagi hilang dan hanya kedengaran suara mereka. ohh, part ni memang scary. yang aku pelik, punya banyak tempat nak pergi yang pergi banglo berhantu ni dah kenapa. 


tak tengok movie2 seram kat wayang, yang jadi cerita hantunya sebab diorang cari pasal pergi tempat2 camtu. okay, back to cerita Villa Nabila ni.


dari info lagi, cuma seorang yang betul2 dilaporkan hilang. family buat laporan maybe. yang ni aku dapat dari twitter.  




okay. cerita pon boleh taw kesahihan lagi.  ni dari instagram AgHotFM.




ape-ape pon, kalau ada yang betul2 hilang, doakan diorang selamat. Villa Nabila ni pon dah jadi trending dekat twitter. 


Mazidul pon ada update pasal Villa Nabila ni. Boleh Usha sini:

 http://www.mazidulakmal.com/2012/07/villa-nabila-exposed.html 

yang ni info cerita sebenar dari Mazidul :
Heboh di laman sosial, kes 23 individu didakwa hilang di Villa Nabila, Johor Bahru, Johor. 

"Cerita sebenar?," itu soalan saya kepada sahabat, wartawan, juga blogger, Zulhazri Abu Bakar di Johor Bahru.

"Wanita, Norhayati Mohamad, 38 tahun, membuat laporan polis, anaknya, Mohamad Izzat Izzudin, 16 tahun keluar dari rumah dan tidak pulang sejak Sabtu lalu. Awal pagi tadi, ibu itu telah membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Johor Bahru Selatan," lapor Zulhazri.

"Jadi apakah hubungannya dengan kisah tersebar di laman sosial, 23 individu hilang di Villa Nabila?," tanya saya lagi.

"Terdapat maklumat mendakwa kononnya Izzudin dilihat masuk ke Villa Nabila bersama 30 rakan pada jam 4 pagi Ahad lalu. Bertindak secara proaktif, hasil daripada maklumat disalurkan itu, polis serta kakitangan Bomba dan Penyelamat Johor Bahru telah melakukan pemeriksaan di setiap ruang di Villa terbabit, di atara jam 3.30 pagi dan 5.30 pagi tadi. Saya kemudian menghubungi Pemangku Ketua Polis Daerah, Superintendan Abd. Samad Salleh, beliau menafikan berita kehilangan 23 individu itu," jelas Zulhazri.

Kalau nak taw lebih lanjut pasal kes ni. boleh usha twitter :
https://twitter.com/TwtICYM sebab diorang sendiri ada kat sana and post gambar pasal kes Villa Nabila :)








ni antara yang selamat


budak baju merah tu yang antara yang selamat

update (12.33pm) : 

dari berita harian :




Kucing aku patah Pinggang [haha]

Monday, November 18, 2013
Dia ni kalau tido,memang betulbetul terbongkang,,pastu tidur mati pulak tu,,tapi,tersentak bila dengan pinggan kat dapur,,haha,,kuat lantak betol,,

aksi tidur macam patah pinggang


mimpi apa lar ni..haha


tidor songsang lagi


menguappppp,,,pemalas punya kucing,,,tido jer

dah normal balik,,,haha

1 lagi tabiat dia,,tidur belakang laptop,,Panas Kot,,,



terlelap dahhhh,,haha



,,

Nora Danish & Rayqal (Photos)

Sunday, November 17, 2013

Salam,



Hari tu tengok maharaja lawak mega 2013, terkejut jugak bila tengok nora danish yang jadi Juri. comel sangat kot. patutlah bila tengok nedim punya instagram, kept mention pasal nora danish and maharajalawak. Mesti ramai yang suka tengok Maharaja Lawak Mega 2013 sebab si comel Nora Danish jadi juri.  Tadi jenguk-jenguk Instagram Nora Danish. Suka tengok Nora Danish and Rayqal.










muka Rayqal dah macam artis dari Korea, Rain. mata sepet. comel sangat. besar nanti confirm hensem kacak . Hehehe. 

Nasi Goreng Udang + Nestle Natural Set Yogurt

Saturday, November 16, 2013
Salam,

Yeayyy, I got an email from nuffnang to give me this opportunity to cook any recipe ( your own recipe) using super delicious awesomeness Nestle Natural Set Yogurt ! Macam tahu kita suka masak. Haha. But, cooking something with yogurt,never tried before so for this challenge it quite interesting. Hehe. 

I love prawn verrrrry much! especially Nasi Goreng Udang. and  I make my own recipe of Prawn Fried Rice. sooooo, for this challenge , I will use  Nestle Natural Set Yogurt  to make the most delicious Prawn Fried Rice in my life! Hehe. 

First at all, I will explain, what is sooo awesome about Nestle Natural Set Yogurt? Nestle Natural Set Yogurt is made from a traditional recipe, with low fat, calcium, no added sugar & no flavourings. You can made/create any delicious recipe using this yogurt, being creative people! Hehehe. Each serving of 100g contains only 57kcal and 1.6g of fat compared to 28.3g of fat in the same amount of santan(coconut milk)! amazing right. If you afraid to use santan on your dishes because it might be too much cholesterol, you can use Nestle Natural Set Yogurt. Brilliant and healthy! 

okay, lets cooking! First at all you need an ingredient to make Prawn Fried Rice with Nestle Natural Set Yogurt.

1. Of Course THE Nestle Natural Set Yogurt!



Promote business online secara percuma!

Friday, November 15, 2013
Salam, 

Iday ada buat new blog untuk promo online shopping tapi buat masa ni just untuk yang pakai instagram je. Instagramer yang upload gambar product/barang diorang kat instagram and pakai hashtag #sayajual #iklanvisitig #instashop and #instashopmalaysia akan keluar kat website.

iday pon ada display Instagram yang nak promote dia punya product, which is iday display 4 pic from seller punya instagram. Tu depends pada ida lama mana nak letak kat blog. tapi lebih dari sehari,maybe 2 hari . Hehehe

kalau yang tak buat online business tapi nak cari barang pon boleh datang tengok. macam-macam dari handbag,shades,dress,skirt,top, blouse and macam-macam seller ada.


header
Yang kat atas ni header yang ida buat untuk blog tu. hehe. yang kat bawah ni lak, rupa instagram yang iday letak lam blog tu.










macam-macam product ada, and macam-macam seller ada. hehe. 


Hantaran Kahwin : Harga Jongkong Emas Fizo Omar untuk Mawar

Friday, November 15, 2013





Cerita tentang hantaran Jongkong Emas yang diberikan kepada hari perkahwinan Fizo Omar and Mawar sebenarnya menarik perhatian ramai pihak, sebab memang jarang2 orang buat hantaran jongkong emas, lagi-lagi 1 kilo. 

Tapi berapa harga jongkong emas 1 kilo tu ? eh bukan 1 kilo tapi 1.011 kilogram. menurut murai.com.my , harga jongkong emas 1 gram lebih kurang RM150 ketika murai ke kedai emas bulan lalu. Dari pengiraan murai, 1 gram RM150, nilai jongkong emas lebih kurang RM151 650. Hehe, itu dari pengiraan mata kasar, mungkin lebih,mungkin kurang. untung si Mawar. 

Lagi-lagi bila Jongkong Emas itu hasil titik peluh Fizo Omar sepanjang menjadi pelakon.

Selamat bercuti buat Fizo Omar & Mawar ke Eropah nanti :)


p/s: Ni last cerita tentang Fizo Omar dan Mawar . Hehehe.

Followers

Blog Archive

My Blog List