Enter your keyword

Sayaiday's Categories









Weight Loss Faker - Kurus Cara Mudah

Tuesday, November 19, 2013
Just nak share something interesting jumpa pasal weight loss faker. Nowdays kan macam-macam produk nak putihkan kulit la, kuruskan badan. ada jugak rasa nak guna, sebab kulit muka ni xberapa nak cerah, and badan lak makin naik. haha. so, taking this pils/ubat2 ni macam jalan mudah. tapi aper effect akan datang? dats why tak berani beli & makan. 

Sebab diorang ni, bila nak yakinkan customer,diorang akan paparkan before and after. ada yang pakai photoshop la, tapi ada jugak yang buat macam yang bawah ni. Tapi kalau yang testimoni customer tu aku takleh nak sangkalkan, ada product yang menjadi, tapi ada yang kena amalkan sentiasa,xler berhenti. ada yang akan bagi effect masa depan, kita tak taw. :)

Okay, cuba tengok ni :






okay. ada faham? Hehe. So, kalau ada sesiapa nak kurus secara mudah(cara makan pil), nasihatkan supaya jumpa doktor dulu. dapatkan nasihat pakar yang betul2 pakar. meh nak highlight sikit :

"Weight Loss has no short cuts and requires hard work and dedication" 

Dulu aku pernah Gemuk Berisi, Pastu jadi kurus balik. Kurus pon sebab nak dinner, masa tu giler aku control makan, buat senaman . pakai krim pati mustajab. memang kaw2 la. tapi berhasil. hehe 




Tapi sekarang badan aku dah naik balik. aku pon dah nak start control makan and buat senaman. senaman2 yang aku nak try buat macam kat bawah ni. cik epal pon buat, and dia pon dah kurus sekarang. hehehe

Try Squat Challenge : Yang ni masa aku buat, memang sakit habis paha. tapi lama-lama dah biasa, baru rasa okay.

Plank Challenge : Faveret aku. Giler macam nak terberanak. Hahaha



Hahaha. doakan aku berjaya. usaha tangga kejayaan. aku tak berani nak makan pil2/jamu semua ni sebab takut effect masa hadapan. kita mana taw kan. Hehehe. 



Update Villa Nabila : 22 mangsa dari 23 telah dijumpai?

Monday, November 18, 2013
Salam, 


Update(9.55  am/tuesday) : Izzat telah dijumpai, tetapi bukan di Villa Nabila. Klik > http://sayajualonlines.blogspot.com/2013/11/remaja-hilang-ditemui-tetapi-bukan-di.html
http://www.mazidulakmal.com/

Info ni aku dapat dari twitter  :  https://twitter.com/TwtICYM

  • 22 orang daripada 23 orang remaja yang hilang telah selamat dijumpai didalam Villa Nabila.
  • Sultan Johor juga telah tiba ditempat kejadian semenjak pagi tadi tapi disembunyikan dari orang awam melalui jalan belakang.
  • hanya seorang lagi mangsa yang masih belum dijumpai akibat dipercayai telah mengambil sesuatu dari Villa Nabila.
  • seramai 22 orang remaja berada dalam keadaan pengsan dan dirasuk sewaktu dijumpai.
  • dipercayai 8 orang yang telah dijumpai hanyalah "tubuh" tanpa roh nya. Masih cuba diubati.
  • kawasan Villa Nabila diambil alih oleh pelbagai paranormal team.
  • difahamkan mangsa hanya kembali ke Villa Nabila untuk memulangkan barang tersebut tetapi tidak kelihatan selepas itu.
  • Kegiatan mencari di dalam kolam

Gambar-gambar mangsa yang dijumpai:








p/s : ape-ape pon, kalau nak tau kesahihan cerita ni, tunggu berita tv3 malam ni atau paper esok pagi. Semua info aku dapat dari sini  https://twitter.com/TwtICYM . Harap-harap mangsa yang hilang dijumpai dengan selamat. 


Update dari sinar harian (6.53pm):

"Salah seorang remaja yang masuk ke villa terbabit, Megat Irfan Abdullah Shariman, 16, ketika ditemui berkata beberapa rakannya diserang histeria selepas 20 minit berada di dalam bangunan itu.
"Saya masuk ke bangunan itu sekadar suka-suka bersama 30 yang lain (termasuk Mohamad Izzat Izzudin) pada pukul 12.30 tengah malam, awal hari Ahad. Apabila terjadi histeria, kami semua bergegas keluar dan mendapatkan pertolongan dari sebuah masjid berhampiran.
"Saya tidak menyangka ada di kalangan kami yang hilang selepas semuanya bersurai kerana saya sendiri pun tidak berapa mengenali ramai yang lain," katanya. - Bernama"



Kes Hilang di Villa Nabila (23 Hilang?)

Monday, November 18, 2013
Salam,



Pagi tadi kecoh kat twitter/instagram/facebook pasal kes Villa Nabila. Hari tu baru kebetulan aku dok selidik pasal villa Nabila ni lepas aku usha trailer Highland Tower. Aku google la tempat paling seram kat Malaysia and Villa Nabila ni salah satu dari tu. 


So,nak dijadikan cerita, dapat dari info yang bersepah dekat twitter/facebook/instagram tapi belum dapat kesahihan dia lagi. Seramai 30 orang memasuki Villa Nabila dan hanya 7 orang berjaya keluar manakala 23 lagi hilang dan hanya kedengaran suara mereka. ohh, part ni memang scary. yang aku pelik, punya banyak tempat nak pergi yang pergi banglo berhantu ni dah kenapa. 


tak tengok movie2 seram kat wayang, yang jadi cerita hantunya sebab diorang cari pasal pergi tempat2 camtu. okay, back to cerita Villa Nabila ni.


dari info lagi, cuma seorang yang betul2 dilaporkan hilang. family buat laporan maybe. yang ni aku dapat dari twitter.  




okay. cerita pon boleh taw kesahihan lagi.  ni dari instagram AgHotFM.




ape-ape pon, kalau ada yang betul2 hilang, doakan diorang selamat. Villa Nabila ni pon dah jadi trending dekat twitter. 


Mazidul pon ada update pasal Villa Nabila ni. Boleh Usha sini:

 http://www.mazidulakmal.com/2012/07/villa-nabila-exposed.html 

yang ni info cerita sebenar dari Mazidul :
Heboh di laman sosial, kes 23 individu didakwa hilang di Villa Nabila, Johor Bahru, Johor. 

"Cerita sebenar?," itu soalan saya kepada sahabat, wartawan, juga blogger, Zulhazri Abu Bakar di Johor Bahru.

"Wanita, Norhayati Mohamad, 38 tahun, membuat laporan polis, anaknya, Mohamad Izzat Izzudin, 16 tahun keluar dari rumah dan tidak pulang sejak Sabtu lalu. Awal pagi tadi, ibu itu telah membuat laporan di Ibu Pejabat Polis Daerah Johor Bahru Selatan," lapor Zulhazri.

"Jadi apakah hubungannya dengan kisah tersebar di laman sosial, 23 individu hilang di Villa Nabila?," tanya saya lagi.

"Terdapat maklumat mendakwa kononnya Izzudin dilihat masuk ke Villa Nabila bersama 30 rakan pada jam 4 pagi Ahad lalu. Bertindak secara proaktif, hasil daripada maklumat disalurkan itu, polis serta kakitangan Bomba dan Penyelamat Johor Bahru telah melakukan pemeriksaan di setiap ruang di Villa terbabit, di atara jam 3.30 pagi dan 5.30 pagi tadi. Saya kemudian menghubungi Pemangku Ketua Polis Daerah, Superintendan Abd. Samad Salleh, beliau menafikan berita kehilangan 23 individu itu," jelas Zulhazri.

Kalau nak taw lebih lanjut pasal kes ni. boleh usha twitter :
https://twitter.com/TwtICYM sebab diorang sendiri ada kat sana and post gambar pasal kes Villa Nabila :)








ni antara yang selamat


budak baju merah tu yang antara yang selamat

update (12.33pm) : 

dari berita harian :





Kucing aku patah Pinggang [haha]

Monday, November 18, 2013
Dia ni kalau tido,memang betulbetul terbongkang,,pastu tidur mati pulak tu,,tapi,tersentak bila dengan pinggan kat dapur,,haha,,kuat lantak betol,,

aksi tidur macam patah pinggang


mimpi apa lar ni..haha


tidor songsang lagi


menguappppp,,,pemalas punya kucing,,,tido jer

dah normal balik,,,haha

1 lagi tabiat dia,,tidur belakang laptop,,Panas Kot,,,



terlelap dahhhh,,haha



,,


Nora Danish & Rayqal (Photos)

Sunday, November 17, 2013

Salam,



Hari tu tengok maharaja lawak mega 2013, terkejut jugak bila tengok nora danish yang jadi Juri. comel sangat kot. patutlah bila tengok nedim punya instagram, kept mention pasal nora danish and maharajalawak. Mesti ramai yang suka tengok Maharaja Lawak Mega 2013 sebab si comel Nora Danish jadi juri.  Tadi jenguk-jenguk Instagram Nora Danish. Suka tengok Nora Danish and Rayqal.










muka Rayqal dah macam artis dari Korea, Rain. mata sepet. comel sangat. besar nanti confirm hensem kacak . Hehehe. 


Resepi Nasi Goreng Udang

Saturday, November 16, 2013
Salam,

Yeayyy, I got an email from nuffnang to give me this opportunity to cook any recipe ( your own recipe) using super delicious awesomeness Nestle Natural Set Yogurt ! Macam tahu kita suka masak. Haha. But, cooking something with yogurt,never tried before so for this challenge it quite interesting. Hehe. 

I love prawn verrrrry much! especially Nasi Goreng Udang. and  I make my own recipe of Prawn Fried Rice. sooooo, for this challenge , I will use  Nestle Natural Set Yogurt  to make the most delicious Prawn Fried Rice in my life! Hehe. 

First at all, I will explain, what is sooo awesome about Nestle Natural Set Yogurt? Nestle Natural Set Yogurt is made from a traditional recipe, with low fat, calcium, no added sugar & no flavourings. You can made/create any delicious recipe using this yogurt, being creative people! Hehehe. Each serving of 100g contains only 57kcal and 1.6g of fat compared to 28.3g of fat in the same amount of santan(coconut milk)! amazing right. If you afraid to use santan on your dishes because it might be too much cholesterol, you can use Nestle Natural Set Yogurt. Brilliant and healthy! 

okay, lets cooking! First at all you need an ingredient to make Prawn Fried Rice with Nestle Natural Set Yogurt.

1. Of Course THE Nestle Natural Set Yogurt!




Red Hong Yi : Artist-architect. Likes to paint, but not with a paintbrush!

Friday, November 15, 2013
Hong Yi, who goes by the nickname ‘Red’, is a Malaysian artist-architect. Known as the artist who ‘loves to paint, but not with a paintbrush’, her works have been featured by media around the world including Huffington Post, Wall Street Journal, ABC, CNN, NBC and the Daily Mail. 

Her works have been viewed by millions on both Youtube and Youku. She has worked with clients such as Hewlett Packard, Unilever, Nespresso, AT&T, BBDO, Mercedes Benz, Esquire and Astro, was invited as a presenter at the 6th and 7th EG Conferencein Monterey, California, at TEDxkl 2013 in Kuala Lumpur, at the APEC Young Entrepreneur’s Summit 2013 in Beijing, and lectured in design universities Domus Academy and NABA in Milan. She was named Esquire Magazine’s ’12 Brilliant Malaysians’ of 2013 and given Perspective Global Hong Kong’s 2013 ’40 Under 40 Designers’ award.

Red currently runs her own design studio and lives and works between Shanghai and Malaysia. She wants to continue to use mundane, ordinary and often overlooked objects to make beautiful art and through her art and the internet, connect people throughout the world.
Amazing artist with brilliant talent! Jom layan gambar. :)

1. Human Potrait
Olympian/badminton hero Lee Chong Wei made of 1800 shuttlecock feathers, carefully stuck on layer by layer! 


Taiwanese singer Jay Chou made of coffee cup stains


ADELE with 2000 melted candles, inspired by her song "Set Fire to the Rain". Melted blue candles, representing rain, were lit up or 'set on fire' for this effect. Rain could have meant tears/sadness to Adele


Singer-songwriter Yuna Zarai done with musical notes. emojiemojiemojiemojiemoji800x500mm in size


 Aung San Suu Kyi portrait made with 2000 white flowers and red dye


Yao Ming painted with a basketball! Dipped the ball in red paint and dribbled it across the canvas.


Italian singer Lucio Dalla made of coffee cup stains


Zhang Yimou portrait made of 1500 socks, pinned onto each other and hung off bamboo sticks in a little alleyway in Shanghai. Zhang is a Chinese film director who directed films such as Raise the Red Lantern, House of Flying Daggers and the opening and closing ceremonies of the 2008 Beijing Olympics.


painted with tennis balls and chopsticks

2. FOod Art

will update in next entry :)

Follow My Instagram

Blog Archive