Enter your keyword

Aktiviti/Tempat Menarik sepanjang cuti Chinese New year untuk dilawati.

Salam,

For those yang celebrate Chinese New Year, Happy Chinese New Year! and kepada yang tidal menyambut perayaan ini, so apa plan korang? Iday saja-saja nak bagi suggestion tempat2/aktiviti menarik yang boles korang buat sepanjang cuti ni. 

1. Penang Camera Museum

Sesiapa yang plan nak pergi penang or memang tinggal di penang, boleh datang kat sini, macam-macam camera yang zaman atuk-atuk dipaparkan kat sini. Ticket pon takde mahal sangat. Adult Rm20 and Kanak-kanak/Student RM10. Untuk tahu lebih lanjut, klik sini : Penang Camera Museum

2. Klebang Coconut Shake Melaka

Pernah makan klebang coconut shake di Melaka ni? Iday tak pernah try tapi dari iday baca review, tempat ni tak putus2 dengan pelanggan. Siap ada RELA untuk control jalan masuk kedai ni. dan disediakan Parking Besar untuk pelanggan. Untuk tahu lebih lanjut, klik sini : Klebang Coconut Shake Melaka

3. 100 Doraemon Secret Gadgets Expo

Siapa tak suka Doraemon kan? Iday membesar dengan cerita Doraemon. Dari kecik sampai besar still follow cerita ni dekat TV. bukan setakat kat tv, beli komik Doraemon and siap buat koleksi. Dulu selalu berangan, nak poket doraemon tu, boleh travel masa, boleh terbang, macam-macam la. So, jangan lepaskan peluang, pergi ke expo ni sebab Expo ni sampai March 23. Untuk tahu lebih lanjut, klik sini : 100 Doraemon Secret Gadgets Expo

4. Rumah Terbalik Sabah

Dulu tau tentang rumah terbalik ni dekat overseas je, rupa-rupanya kat Malaysia pon ada. Pada mereka yang nak pergi sabah or memang stay sana,  datanglah di Rumah Terbalik, sangat menarik okay. Kalau tengok gambar atas tu. Kereta tu kereta betul taw. hebat kan. Untuk tahu lebih lanjut, klik sini : Rumah Terbalik Sabah

5. Wall Climbing Putrajaya

Sekali sekala, jom buat aktiviti sepert ini. Iday dah pernah try, memang seronok. ala, macam korang masa kecik-kecik panjat pokok. Hehe. so, sebab kat bandar takde pokok-pokok yang boleh dipanjat sebab semua DBKL punya, so Putrajaya bagi korang tempat panjat. hehe. Untuk tahu lebih lanjut, klik sini : Wall Climbing Putrajaya

Okay la, iday bagi 5 dulu. Kalau nak taw lagi apa aktiviti/tempat/makanan best kat Malaysia ni. Pi la jenguk VirtualMalaysia.com . Selamat bercuti!

No comments:

Post a Comment

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List