Enter your keyword

Bila Iday Buat Perangai, Kesian Islam :p

Ini cerita zaman bercinta, dari dulu sampai sekarang, asyik buat Islam pening :p



update 28/10/2015 : time ni dah kahwin dah :p

Tengahari tadi, aku singgah lunch dengan Islam kat tempat biasa di Yus Corner Bukit Jalil. Best makan situ sebab banyak lauk and harga reasonable lagi-lagi tengah musim harga barang semua tengah naik ni kan. 

So, sambil makan ni tengokla TV3, Berita yang 1.30 tu. Ada dua berita hot masa mula-mula tu. Nak dijadikan cerita, Islam ni rabun and jarak tv tu agak jauh sikit bagi mata dia punya power. hehe

First berita, gambaran kat screen tv tu ada ramai orang baring2 atas jalan and luka2.

Aku    : Oooo, ni mesti kes tembak-tembak kat Kemaman tu.
Islam : Kat Kemaman? tapi bukan dia cakap Sungai Petani?
Aku    : bukan Sungai Petani, dia cakap Pe-tang-ni. Petang ni

Islam buat muka confuse, sumpah aku nak gelak. aku saja nak bagi dia confuse. and he take very seriously. Pastu tetiba, kat screen tu tulis nama Pegawai and nama tempat, somewhere at Kedah. tak pasal-pasal kena marah sebab dia dah nampak.

Second berita, pasal ada wanita ni menangis sebab terkejut wanita yang jadi mangsa kemalangan tu mak dia. mangsa langgar lari. Masa first aku tengok tu, aku teringat ada larian ceria pagi ni kat putrajaya. Sebab wanita yang menangis tu macam pakai tag larian.

Aku : oooo ni mesti kes pengsan masa larian ceria kat Putrajaya. 

Islam : Bukan la, ni kes langgar lari.
Aku : Pagi tadi ada larian ceria kat Putrajaya, then ada orang pengsan, dia tengok rupa-rupanya mak dia.
Islam : Bukan la, awak jangan buat saya confuse la. 

Pastu bila tengok berita betul-betul, barula tau tentang apa. lepas tu kena marah di Islam. Dia cakap kalau aku jadi pemberita kat Berita Harian sure Berita Harian bangkrap. 

Sorry :p

1 comment:

  1. hahaha. seronok je kalau ad orang layan macam nii. kite belum ada lagi yg sanggup melayan perangai merapu

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List