Enter your keyword

Random things

Salam,


Tak boleh tidur, maybe hari ni banyak sangat minum nescafee. Ada dua story nak update dekat blog, tapi mood nak update tu takde. Sekarang mood nak update random things je. 

Aku ingat nak bersajak, sebab tu salah satu cara aku luah benda yang aku rasa tapi buat orang tak faham. hahaha. tapi mood nak buat sajak pon tarak ada. 

aku nak tido, tak ngantuk. aku bukak tv, tapi aku tak tengok. membazir elektrik betul, ingat saranan kerajaan, macam iklan tv tu, "waste more, pay more" itu pasal nnt elektrik punya bil naik. 

oh, hari tu aku tengok cerita The Secret Life Of Walter Mitty. actually aku nak buat movie review, tapi tak buat-buat. padahal cerita tu best gila . Cerita tu kasi korang bukak mata. serius aku cakap, cerita banyak berkaitan dengan hidup sekarang. 

Hidup ni kita kena buat baik dengan orang, bila kita baik dengan orang, kita dapat senang. hidup kita tenang, sebab kita tak buat salah kat orang. sebab kita taw, kita takde niat nak sakitkan hati orang. tu yang aku dapat dari cerita tu. Aku nak jadi Walter, dia appreciate orang yang ada sekeliling dia. Dia usaha untuk dapatkan apa yang dia nak. bukan sekadar omong kosong. Pengembaraan dia nak cari Sean tu memang awesome. Tempat-tempat yang diorang berlakon pon memang awesome gile. I wish i can be there,of course bawak Islam sekali. hehehe

Someone ada cakap kat aku,

"People will try to spoil your happiness just because they're unhappy with their own life"

Ni pulak aku kata,

"Hidup kau tak sehebat sembang. cukuplah persenda hidup orang sebarang"




2014, Ubah perangai, be a good person! Ingat tu Hidayah! Lets help people. hehehe

p/s: mohon tengok The Secret Life of Walter Mitty, baru faham motif aku bebel. Hahaha. worth watching okay! :)


No comments:

Post a Comment

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List