Enter your keyword



Senarai Kedai Basikal di Kuala Lumpur/Selangor

Wednesday, April 30, 2014


Hi,

Aktiviti berbasikal di Malaysia ni bukan perkara baru, malah sudah lama dan pelbagai aktiviti serta pertandingan berbasikal telah dijalankan. Hari ini iday nak memperkenalkan beberapa kedai basikal yang ada di area Kuala Lumpur/Selangor. 

Update 2017 : Artikel banyak dapat view dari pembaca untuk tahu tentang senarai kedai basikal di Kuala Lumpur/Selangor. Kalau anda pemilik kedai basikal dan berminat untuk ada dalam senarai di sini, boleh email : sayaiday@gmail.com


pix credit : Bicycle Malaysia Facebook 


1| Bicycle Malaysia - Kajang , Selangor

Bicycle Malaysia provide sales and services for bicycles. Their aims to promote cycling to make a more healthy lifestyle. Kedai dibuka dari pukul 9 pagi hingga 10 malam. Mereka menjual pelbagai jenis brand of bicycle seperti MTB, road bike dan hybrid bike. 

Mereka juga menawarkan delivery untuk basikal yang dibeli oleh pelanggan. 

Contoh basikal yang dijual oleh Bicycle Malaysia (sumber Facebook): 



Review tentang Bicycle Malaysia :


Shop Details : 

Address : 
445, Jalan 13, Sungai Chua, Kajang, Selangor

Phone Number : 012-931 2630 (Mobile)
Facebook URL : http://www.facebook.com/bicyclemalaysia
Email : song_kf@hotmail.com



2| Cyclomotion - Kuala Lumpur


Pelbagai perkhidmatan disediakan oleh kedai basikal ini. Kedai ini juga selalu menjadi tumpuan pelbagai pemilik basikal di sekitar Kuala Lumpur. Antara perkhidmatan yang ditawarkan adalah :

1. Bike Repair Service

2. Bike Maintenance Service
- Basic Tune-Up Service
- Performance service
- Major Overhaul Services

3. Bike Storage Services

4. Courtesy Bicycle


Customer Review :


Shop Details :

Address : 
15-G, Jalan Wangsa Delima 2A, Section 5 Wangsa Maju, 53300 Kuala Lumpur, Malaysia

Phone Number : +60 3 4143 0080
Facebook URL : https://www.facebook.com/cyclomotion
Email : info@cyclomotion.com



3| Checkpoint Zero Cycle - Kuala Lumpur

Checkpoint Zero Cycle dibuka pada 1 Disember 2013. Kedai ini bukan sahaja menjual basikal serta part dan accessories tetapi juga peralatan untuk cycle fitness dan personal coaching untuk Cardio Fitness. 

Kedai ini juga menjual pelbagai brand Tshirt Bicycle antaranya Avanti, Bianchi, Apollo, Radius, Create, Alton dan banyak lagi.


Antara barangan yang boleh disewa di kedai :





More Details :
 
Address : 
The Parc, Rampai Business Park (South), No. 9-9-1, Jalan Rampai Maju 3, Taman Sri Rampai, 53300 Kuala Lumpur

Mon - Fri: 10:30 am - 8:00 pm | Sat: 1:00 pm - 8:00 pm | Sun: 1:00 pm - 6:00 pm
Phone Number : 019-3750753 (Mobile)
Email : pointzero68@gmail.com
Facebook URL : https://www.facebook.com/CheckpointZeroCycle/


Update senarai 2017 (Nanti iday update gambar) :

Drailleursbike Shop
Your Bicycle Speciallist, No 8G, Jalan Elektron U16/100. Denai Alam, 40160, Shah Alam. 
Telephone: 03-78323499


Bike Pro Centre (SCOTT Concept Store)
17 Jln SS23/15 , Taman SEA, 47400 Petaling Jaya 03-7805 1989 


Folding Bike Trading 
G 10 Emerald Plaza East,Jalan PJU 8/3,
Damansara Perdana, 47820 Petaling Jaya,
03-7713 3888 


GH SPEEDBIKES SDN.BHD. (Specialized Concept Store)
19-G, Jalan PJU 5/20A, The Strand Damansara, Pusat Perdagangan Kota Damansara,
Kota Damansara PJU 5, 47810 Petaling Jaya
03-6038 3703 


GW Bicycle Boutique
No 3, Jalan Anggerik Vanilla M31/M, Kota Kemuning, 40460 Shah Alam
03-5121 1793 


LeRun Rodalink Hartamas - 15 Jalan 23/70A, Desa Sri Hartamas, 50480 Kuala Lumpur. 03-6201 0422 

Rodalink Putrajaya – No 22, Jalan Diplomatik, Presint 15, Putrajaya. 03-8889 2822

Rodalink Bangsar - 56, Jalan Telawi, Bangsar Baru, 59100, Kuala Lumpur. 03-2287 1022

Rodalink Bandar Botanic – No 93 Jalan Mahogani, 5/KS7 Ambang Botanic,, 41200 Klang. 03-3325 9403 


Tukang Basikal Fook Sang
No. 596, Jalan SS9A/14, Sungai Way, 47300 Petaling Jaya
03-7876 9094/ 016 221 8040 


I’m Cyclist
No.3 ,SS21/37, Damansara Utama, 47400 Petaling Jaya
03-7727 8742 


USJ Cycles
24, Jalan USJ 4/9G, UEP Subang Jaya, 47600 Petaling Jaya.
03-8024 1219 

Quick-Sport
32A-1, Jalan Metro Pudu, Fraser Business Park, Off Jalan Yew, 55100
03-9221 3382 


Tat Seng Bicycle Centre
No.33 , Jln 34/154 , Tmn Delima, 56000 Cheras 03-9101 8051 13g ,
Jln Anggerik Vanilla P31/P, Kota Kemuning , 40460 Shah Alam
03-5121 2829 


Syarikat Tak Seng
80, Jalan Bunga Tanjung 10 , Taman Muda , 56100 Cheras.
03-4291 0464 


Uni Bike Sdn Bhd
E-39-Ga, Jalan Prima Saujana 2/D, Seksyen 2, Taman Prima Saujana, 43000 Kajang.
019242 9379 


KSH Bicycle 
N0.3 , Jalan SS 2/3, 47300 Petaling Jaya 03-7877 0450 No34, Jalan Tun Mohd Fuad,
Taman Tun Dr.Ismail, 60000
03-7727 5173 


Kim Mun Bicycle
No36, Jln 16/38D, Taman Sri Sinar, 52100 Segambut
03-6272 5530 


United Angel Sdn Bhd
No 16, Jalan Raja Haroun, 43000 Kajang
03- 8737 6686 


S.Song Keat Trading
21, Jalan Utama 1/13, Taman Perindustrian Puchong Utama, Puchong Perdana,
Seksyen 1 , 47100 Puchong
03-8060 2218 


Sin Mee Trading Co
No 4 Jalan SS14/1 , 47500 Subang Jaya, Petaling Jaya
03-5634 0561 


Summing Enterprise
Lot G24, Centrepoint, Lebuh Bandar Utama, Bandar Utama , 47800 Petaling Jaya
03-7726 9798 


Swee Huat Heng
No.142, 8th Mile Bukit Kemuning , 42450 Klang
03-5121 1873 


Syarikat Elektrik Kam Sing
10G, Jalan Pandan 2/1, , 55100 Kuala Lumpur
03-9285 3194 


Syarikat Weng Hong
No. 2 Taman Kok Lian, Batu 5, Jalan Ipoh , 51200 Kuala Lumpur
03-6258 6252 




Ni antara kedai-kedai basikal yang iday tahu la, so kalau ada lagi tempat basikal yang services dia terbaik, share je. Hehe. Iday pon teringin nak berbasikal, asyik tengok member2 je yang join basikal. Hehe. 


Update 2017 : Artikel banyak dapat view dari pembaca untuk tahu tentang senarai kedai basikal di Kuala Lumpur/Selangor. Kalau anda pemilik kedai basikal dan berminat untuk ada dalam senarai di sini, boleh email : sayaiday@gmail.com










Selfie bersama Dato' Seri Ismail Sabri | Menteri Pertanian & Industri Asas Tani Malaysia

Wednesday, April 23, 2014
Salam,

Entry sebelum ni, iday ada cakap yang iday buat work trip ke Pulau Bidong. Sebenarnya iday pergi as media mewakili Virtual Malaysia untuk program Hari Bumi 2014 : Sehari bersama nelayan . Program ini diadakan untuk memberi satu pengiktirafan dan penghormatan kepada golongan nelayan kerana mereka bukan saja menyabung nyawa untuk membekal sumber makanan laut kepada kepada kita, bahkan turut menjadi ‘penjaga’ utama kepada alam laut kita.

Turut hadir memeriahkan program ini adalah YB Dato' Sri Ismail Sabri iaitu Menteri Pertanian & Industri Asas Tani Malaysia. 

Iday kenal ramai media kat sana, dan seronok sebab diorang semua ni tak sombong. Paling rapat dengan ida, Ina and Syamim. hehe. Masa tu sibuk nak berselfie dengan Dato' Sri Ismail Sabri . Haha. kelakar pon ada. 


Work Trip - Hari Bumi 2014 Pulau Bidong

Saturday, April 19, 2014
Hey hoi, 

Sekarang iday ada kat Pulau Bidong, working trip untuk program Hari Bumi 2014 yang diadakan di Pulau Bidong, Terengganu. Iday Akan stay sini selama 3 hari 2 malam. Pergi as media,so fully sponsored hihihi :p



Pulau ni memang sangat cantik, pasir pantai putih bersih, air laut sangat clear and bersih. Sebenarnya Pulau Bidong ni jarang dikunjungi oleh pelancong, sebahagian Pulau ini iaitu tempat Iday menginap sekarang adalah pusat penyelidikan UMT. 

Pulau ini mempunyai sejarahnya tersendiri iaitu menjadi salah satu penempatan pelarian warga Vietnam ketika masa lalu. Iday ada melawat tempat peninggalan pelarian Vietnam ini tadi , kagum sebenarnya sebab x sangka, tempat sejarah seperti ini ada di Terengganu.  

Lagi gambar dan cerita nanti iday update, sebab sekarang ni iday tak bawak macbook, ni pon update pakai IPad. Haha. 

Esok punya program adalah pembersihan darat dan laut Pulau Bidong bersama nelayan, bersantai bersama nelayan, sukaneka bersama nelayan, pelepasan penyu. Tak sabar nak tengok anak2 penyu esok. Hihihi

Okayla, now nak layan movie sebab diorang pasang kat big screen. Hehehe :)




Hello April!

Thursday, April 17, 2014
Yeay, April already! eh wait,, April already? Haha, I can't believe it’s April already! Seems like yesterday it was just January, doesn’t it? Time sure seems to fly when there’s so much to do. Surprising that I turned 25 this 27th, being adult but still look 10 years younger. :p



Haha. I've been really busy with my life especially beginning of this year when I started to working with Virtual Malaysia. 


Last week, I was busy handling this blogger gathering for Virtual Malaysia, and this blogger gathering is different from other such gatherings because bloggers were allowed to bring along family members to have a fun outing. Thanks to Farm In The City for generously sponsoring the venue and food for the Virtual Malaysia Blogger Gathering.


I will update the story about the gathering in an upcoming entry .


Btw,I just knew this guy, awesome traveller or blogger, Josh Cahill, check his blog by click the link : http://www.gotravelyourway.com/ . Handsome and cute mat salleh . Hehe :)

Actually, sekarang tengah geram dekat Islam sebab still tak contact, tak tahu flight dia pukul berapa, dia dah on the way ke belum, tak tahu apa-apa. try to call him using phone office tapi dia tak jawab. Lompat2 bagi release tension. Grrrr.









Lorde - Pure Heroine

Saturday, April 12, 2014
yeah, Lorde is become my new addition . I can't stop playing her song over and over.  Look below for the tracklist and download links. :)


Download - Pure Heroine : http://rockdizfile.com/ptgq9q3cyt75
Download - Pure Heroine : http://linkmixes.com/pubq9s9t1iwr


Tracklist:

01 Tennis Court

02 400 Lux

03 Royals
04 Ribs
05 Buzzcut Season
06 Team
07 Glory and Gore
08 Still Sane
09 White Teeth Teens
10 A World Alone



Oh, btw, before ni macam banyak fan miley, salena gomez and taylor swift macam tidak puas hati dengan komen2 lorde pada diorang. tapi bagi aku, lorde cakap betul. Sekarang ni banyak artis terutama lagu baru selena gomez, macam merapu. Haha. Lorde cuma cakap betul, and dia muda lagi. dia cakap apa dia rasa, dia tak fake macam taylor swift. haha. 

Enjoy video bawah, the other reason why I hate taylor swift. hahaha


OPPO N1 - My Wishlist

Thursday, April 10, 2014
aku jenis jarang-jarang nak tukar brand phone, contohnya kalau aku pakai Sony, sampai sudah la aku nak pakai Sony. Masa mula-mula aku pakai phone dulu, aku pakai Nokia. masa tu memang dah tak pandang handphone lain, walaupon secanggih mana handphone yang ada masa tu. 

Then, aku tukar ke Sony, sebab aku suka kualiti gambar phone Sony, sampai sekarangla, aku pakai Sony and tak tukar2. 


Lepak Budak Rumah Sewa | Setia City Mall

Sunday, April 06, 2014
Dah lama sebenarnya tak lepak ramai-ramai dengan si gadis-gadis yang busy ni. selalunya memang aku la yang jadi tukang mengajak, tukang plan. Haha. kalau tidak, memang idoknya nak jumpa budak-budak ni. 











Ada yang dah nak kawen dua-tiga bulan lagi, ada yang baru nak kenalkan boyfren, ada yang baru keluar dari hospital. jumpa balik sembang2, catch up balik stories yang we missed out before. haha. kaki gosip ye mak jemah.


Kalau keluar , memang banyak gambar diorang. maklumlah aku ni rendah diri, malu dengan kekurangan diri sendiri. siapalah aku kalau nak dibandingkan dengan mereka. cewahhhh. hahaha. 






Makcik shida dah balik Perak. ofcourse la rindu. jumpa pon bulan 5 nanti, time wedding Yana and Umi. 



Others Post


Follow My Instagram

Blog Archive