Enter your keyword



Check My New Video On Youtube!



You can follow me here :


Senarai Kedai Basikal di Kuala Lumpur/Selangor

Wednesday, April 30, 2014
Hey Ho!

Aktiviti berbasikal di Malaysia ni bukan perkara baru, malah sudah lama dan pelbagai aktiviti serta pertandingan berbasikal telah dijalankan. Hari ini iday nak memperkenalkan beberapa kedai basikal yang ada di area Kuala Lumpur/Selangor. 

pix credit : Bicycle Malaysia Facebook




1| Bicycle Malaysia - Kajang , Selangor



You can follow me here :



You can follow me here :


Selfie bersama Dato' Seri Ismail Sabri | Menteri Pertanian & Industri Asas Tani Malaysia

Wednesday, April 23, 2014
Salam,

Entry sebelum ni, iday ada cakap yang iday buat work trip ke Pulau Bidong. Sebenarnya iday pergi as media mewakili Virtual Malaysia untuk program Hari Bumi 2014 : Sehari bersama nelayan . Program ini diadakan untuk memberi satu pengiktirafan dan penghormatan kepada golongan nelayan kerana mereka bukan saja menyabung nyawa untuk membekal sumber makanan laut kepada kepada kita, bahkan turut menjadi ‘penjaga’ utama kepada alam laut kita.

Turut hadir memeriahkan program ini adalah YB Dato' Sri Ismail Sabri iaitu Menteri Pertanian & Industri Asas Tani Malaysia. 

Iday kenal ramai media kat sana, dan seronok sebab diorang semua ni tak sombong. Paling rapat dengan ida, Ina and Syamim. hehe. Masa tu sibuk nak berselfie dengan Dato' Sri Ismail Sabri . Haha. kelakar pon ada. 


You can follow me here :


Work Trip - Hari Bumi 2014 Pulau Bidong

Saturday, April 19, 2014
Hey hoi, 

Sekarang iday ada kat Pulau Bidong, working trip untuk program Hari Bumi 2014 yang diadakan di Pulau Bidong, Terengganu. Iday Akan stay sini selama 3 hari 2 malam. Pergi as media,so fully sponsored hihihi :p



Pulau ni memang sangat cantik, pasir pantai putih bersih, air laut sangat clear and bersih. Sebenarnya Pulau Bidong ni jarang dikunjungi oleh pelancong, sebahagian Pulau ini iaitu tempat Iday menginap sekarang adalah pusat penyelidikan UMT. 

Pulau ini mempunyai sejarahnya tersendiri iaitu menjadi salah satu penempatan pelarian warga Vietnam ketika masa lalu. Iday ada melawat tempat peninggalan pelarian Vietnam ini tadi , kagum sebenarnya sebab x sangka, tempat sejarah seperti ini ada di Terengganu.  

Lagi gambar dan cerita nanti iday update, sebab sekarang ni iday tak bawak macbook, ni pon update pakai IPad. Haha. 

Esok punya program adalah pembersihan darat dan laut Pulau Bidong bersama nelayan, bersantai bersama nelayan, sukaneka bersama nelayan, pelepasan penyu. Tak sabar nak tengok anak2 penyu esok. Hihihi

Okayla, now nak layan movie sebab diorang pasang kat big screen. Hehehe :)




You can follow me here :


Hello April!

Thursday, April 17, 2014
Yeay, April already! eh wait,, April already? Haha, I can't believe it’s April already! Seems like yesterday it was just January, doesn’t it? Time sure seems to fly when there’s so much to do. Surprising that I turned 25 this 27th, being adult but still look 10 years younger. :p



Haha. I've been really busy with my life especially beginning of this year when I started to working with Virtual Malaysia. 


Last week, I was busy handling this blogger gathering for Virtual Malaysia, and this blogger gathering is different from other such gatherings because bloggers were allowed to bring along family members to have a fun outing. Thanks to Farm In The City for generously sponsoring the venue and food for the Virtual Malaysia Blogger Gathering.


I will update the story about the gathering in an upcoming entry .


Btw,I just knew this guy, awesome traveller or blogger, Josh Cahill, check his blog by click the link : http://www.gotravelyourway.com/ . Handsome and cute mat salleh . Hehe :)

Actually, sekarang tengah geram dekat Islam sebab still tak contact, tak tahu flight dia pukul berapa, dia dah on the way ke belum, tak tahu apa-apa. try to call him using phone office tapi dia tak jawab. Lompat2 bagi release tension. Grrrr.









You can follow me here :


Lorde - Pure Heroine

Saturday, April 12, 2014
yeah, Lorde is become my new addition . I can't stop playing her song over and over.  Look below for the tracklist and download links. :)




Tracklist:

01 Tennis Court

02 400 Lux
03 Royals
04 Ribs
05 Buzzcut Season
06 Team
07 Glory and Gore
08 Still Sane
09 White Teeth Teens
10 A World Alone



Oh, btw, before ni macam banyak fan miley, salena gomez and taylor swift macam tidak puas hati dengan komen2 lorde pada diorang. tapi bagi aku, lorde cakap betul. Sekarang ni banyak artis terutama lagu baru selena gomez, macam merapu. Haha. Lorde cuma cakap betul, and dia muda lagi. dia cakap apa dia rasa, dia tak fake macam taylor swift. haha. 

Enjoy video bawah, the other reason why I hate taylor swift. hahaha


You can follow me here :


OPPO N1 - My Wishlist

Thursday, April 10, 2014
aku jenis jarang-jarang nak tukar brand phone, contohnya kalau aku pakai Sony, sampai sudah la aku nak pakai Sony. Masa mula-mula aku pakai phone dulu, aku pakai Nokia. masa tu memang dah tak pandang handphone lain, walaupon secanggih mana handphone yang ada masa tu. 

Then, aku tukar ke Sony, sebab aku suka kualiti gambar phone Sony, sampai sekarangla, aku pakai Sony and tak tukar2. 


You can follow me here :



My Blog List