Enter your keyword

Selfie bersama Dato' Seri Ismail Sabri | Menteri Pertanian & Industri Asas Tani Malaysia

Salam,

Entry sebelum ni, iday ada cakap yang iday buat work trip ke Pulau Bidong. Sebenarnya iday pergi as media mewakili Virtual Malaysia untuk program Hari Bumi 2014 : Sehari bersama nelayan . Program ini diadakan untuk memberi satu pengiktirafan dan penghormatan kepada golongan nelayan kerana mereka bukan saja menyabung nyawa untuk membekal sumber makanan laut kepada kepada kita, bahkan turut menjadi ‘penjaga’ utama kepada alam laut kita.

Turut hadir memeriahkan program ini adalah YB Dato' Sri Ismail Sabri iaitu Menteri Pertanian & Industri Asas Tani Malaysia. 

Iday kenal ramai media kat sana, dan seronok sebab diorang semua ni tak sombong. Paling rapat dengan ida, Ina and Syamim. hehe. Masa tu sibuk nak berselfie dengan Dato' Sri Ismail Sabri . Haha. kelakar pon ada. 


1| Percubaan pertama, masa ni Dato' Sri Ismail Sabri sedang melihat aktiviti sukaneka antara nelayan. Muka aku memang tembam habis sebab kat sini asyik makan-makan-makan. Hehe



2 | Mampu pandang abang-abang kakak-kakak coral bergambar dengan Dato' Sri Ismail Sabri. hehehe


3| Percubaan Kedua, ajak budak-budak media selfie. Haha, camera goyang and ida terzoom so semua sipi2 je masuk. Pastu muka besar gabak aku pulak yang lebih-lebih. Hahaha


4| Percubaan akhirnya berjaya, tapi secara tidak sengaja. Haha, mula-mula ingat ada lagi budak media kat belakang. sekali tingal iday je kat situ. Hihihi. Ketar pegang DSLR nak selfie ngan Dato' Sri Ismail Sabri. Nasib dia sporting. Hihihi. 


Hihihi. Gambar blur sebab kita malu, hahaha. lepas jer selfie, cakap kat Dato' , "saya minat Nina and Jovian. Why ida? Why? Ngeng, kita malu. nak bawak diri. bye :p




5 comments:

Iday Jual Teatox!

My Blog List