Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

Balasan Kereta Potong Queue

Hey Ho!

Aku stayed dekat kawasan bukit jalil yang dekat Bomba tu, kalau sesiapa yang tinggal kat area situ, sure faham macam mana jam bila nak keluar dari simpang traffic light. Masa dulu sebelum jalan tu dibesarkan, kalau pagi-pagi tak hangin dengan pemandu yang suka-suka potong queue memang tak sah.





Sakit hati taw, bila kau dah queue elok2, tetiba ada main ikut sedap rasa potong dengan lampu signal tak bagi semua, pastu buat pulak muka kerek mintak carut. Haha

Tapi sekarang, dia dah besarkan jalan, ada traffic light semua, baru okay sikit, pagi aku pon takdela macam hilang mood sangat. tapi start pulak sakit hati masa traffic light nak masuk ofis aku kat Technology Park Malaysia tu. 

Aku tak faham, kenapa bodoh tak reti nak sabar queue pastu sesuka hati masuk duk sebelah kiri yang sepatutnya jadi laluan motor tu. dari sebesar-sebesar Bas sampai la sekecik-kecik kancil.

Tapi benda yang berlaku semalam, memang aku puas hati, kalau ingat memang aku gelak senyum puas hati. hahaha


ni bukan gambar masa kejadian, sebab aku lupa nak amik gambar. Haha. tapi lebih kurang macam ni la, lori barang ni memotong dan duduk di side kiri. elok dua line, dia buat tiga line. Memang la memudahkan dia, tapi melambatkan orang yang dah queue tu. patut ke tak patut? 

Tapi yang semalam tu, sedang elok aku queue, aku perasan ada kereta rosak di line kiri tu. Tetiba ada 1 kereta ni masuk line kiri dan belakang kereta yang rosak, memang betul-betul sebelah aku. Aku rasa dia tak taw yang keta hadapan dia tu rosak. Aku pandang muka owner kereta yang potong queue tu, memang kerek habis. 

Then, traffic light tukar hijau, aku pon gerak, tapi aku dah gelak sebab, kereta tepi aku yang queue tu hon2 kereta yang rosak sebab tak gerak. Haha. Kesian pulak. tapi tula pengajaran, pandai-pandai la dia cuba nak masuk kanan, harap ada la yang bagi dia masuk. hehehe


Puas hati sampai hari ni. Hahaha  :)





3 comments:

  1. oooo dekat jelah rumah kita... naniey stay kat kuaters bomba bukit jalil tu... ntah2 hari2 selisih nak g keje tapi tak pasan kan..haha...klik astro fear factor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaa, yer ke, memang dekat sangat la alahai, boleh sewa ke kuaters bomba, ke ada family yang kerja bomba? hehe, tula, kot2 selalu je jumpa, tapi tak perasan la jalan keluar quarters tu laluan sama kluar dari bomba tu jugak er?

      Delete
  2. Abg pun duduk area situ...puncak jalil 9...slmt berkenalan

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List