Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

Movie Review : Blended

Hallo! & Assalamualaikum :)

Entry review lambat disebabkan iday tengah busy setel hal2 kerja sebab iday dah tukar kerja. Hehe. Pasal tu nanti iday cerita kat post lain. Kali ni iday nak buat review tentang movie yang iday dapat free ticket dari Nuffnang iaitu Blended. 




Thanks to Nuffnang for give me this opportunity, kebetulan jumpa Ayu and Nadia. Hehe Fana pon dapat tengok, tapi tak jumpa dia pon time tengok ni. 



    Spoiler Alert   


Movie ni mengisahkan tentang Jim (Adam Sandler) yang keluar blind date dengan Lauren (Drew Barrymore) . Blind date diorang ni tidak berjalan lancar , kiranya macam worst date ever la. 



Tetapi diorang kebetulan jumpa di satu kedai dan bertukar kad kredit.  Jim sebenarnya seorang bapa kepada 3 orang anak perempuan manakala Lauren ibu kepada 2 orang anak lelaki.

So, Jim hantar la kad tu ke rumah Lauren, kebetulan kawan Jen baru putus dengan kekasihnya iaitu kebetulan pulak Bos kepada Jim. Jen cancel vacation dengan Dick ke Africa which is menarik perhatian Jim dan Lauren. Diorang berminat dengan tiket percutian tu dan bercadang membawa family diorang ke Africa semasa cuti sekolah yang akan datang.


Jim dan Lauren tidak sedar yang diorang ke Africa atas tiket satu family and diorang mula rapat semasa percutian tu.  

So, macam-macam kejadian semasa di Africa tu sure korang kering gusi tengok scene yang kelakar2 dalam Blended ni. iday asyik gelak je sepanjang movie tu. sumpah kelakar. 

Adam sandler punya movie ni selalunya tentang kasih sayang, family and banyak benda positive la. Movie ni macam fokus on macam mana parent jaga anak diorang. Macam mana bapa tunggal jaga ketiga2 anak perempuan . Sampai anak2 Jim pon dah dress macam lelaki.

Iday paling kelakar part Jim nak belikan tuala wanita untuk anak perempuan dia & anak Lauren kantoi tengok majalah lucah. Diorang ni macam usaha nak jadi good parent for their own child. Lagi2  nama anak-anak Jim. ESPN? Haha


Sebenarnya banyak sangat part yang menarik dalam movie ni, memang worth watching. Kalau iday tak dapat ticket free by Nuffnang ni pon iday akan pergi, sebab kalau Adam Sandler yang berlakon memang best. 

Paling best, movie ni buat kat Africa. Kalau korang tengok, korang pon dah pasang cita-cita nak pergi Africa. Iday pon teringin sangat nak pergi sana. Hehe

Banyak2 scene kelakar, iday memang takler bla scene anak Jim iaitu Larry, buat aksi dance masa main Basketball sebab nak tunjuk yang sebenarnya dia ayu, lemah lembut dekat lelaki yang dia minat yang kebetulan lalu dekat situ. Oh Em Gee, memang kelakar nak mampus. Hahaha



Iday bagi 10/10 , markah penuh sebab movie ni kelakar then dapat pulak tengok free. Hahaha . Silalah tengok di pawagam berdekatan, memang xrugi. love this movie so much. Hehehe Kalau tengok, mesti rasa nak joget-joget. Over taw :p



2 comments:

  1. Patutnya 11/10 sebab dapat seat paling atas. Okbai ! Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. taw takpe, tapi tak best sebab tinggi la. macam jauh dengan screen. Islam dahla duduk tak senonoh. 1 kerusi dia conquer. Haha

      Delete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List