Enter your keyword

Starlight Cinema - Malaysia Outdoor Cinema Festival




Iday dah lama tunggu event macam ni, sebab dulu selalu kalau tengok movie lama-lama ada part, diorang tengok movie yang screen besar tu tengah2 padang, duduk atas tikar berbumbungkan langit serta bintang. ecehcehhh.

Outdoor cinema festival ni akan diadakan di Bukit Kiara Equestrian Club Paintball Field from 13th - 21st June. Ticket serendah RM10 pada hari biasa serta RM18 untuk weekends. Meh iday explain sikit pasal Starlight Cinema ni.

Outdoor Cinema ni bermula 13th till 21st June, so hari2 akan ada movie yang berbeza, so korang kena beli tiket ikut movie apa yang korang nak. kalau weekend, maybe ada hari yang 3 Movie sekali. Contohnya hari sabtu, akan ditayangkan Despicable Me,Decpicable Me 2 and The Intership.

Antara movie yang ada tu macam bawah ni : 




Pintu akan dibuka pada pukul 6.00 petang, and akan ada macam2 aktiviti sebelum movie start , tidak dibenarkan membawa makanan or minuman , tapi korang jangan risau akan buka gerai makanan dan minuman. Crazy Potato and Burger Kaw Kaw pon ada. 

Iday maybe akan pergi yang first day iaitu 13th June sebab iday nak rasa macam mana nak tengok cerita hantu dengan screen besar. kira macam mencari nahas la ni sebab iday memang penakut kalau tengok movie genre seram ni. Haha Jumaat tu akan ditayangkan movie Paranormal Activity dan The Conjuring.

Apa yang best?

1. Screen sebesarrrrrrr Godzilla. haha


2. Duduk atas tikar/tilam kecik beralaskan rumput berbumbungkan langit. Seronok gitu.


3. Sound effect - ala, macam tengok movie biasa jugak. hehe

4. Flea Market - Sempat nak shopping before tengok movie tu. x beragak. Haha




5. Makan-Makan-Makan! - Akan ada gerai makanan dan minuman, syoknya tengok movie then pekena Burger Kaw-Kaw, Double Cheese Burger Special without Roti. Haha


Nak bawa ape?

1. Bawa la tikar ke, tilam kecil, bantal nak buat alas. Kerusi kecik ke nak buat sandar, tapi jangan sampai kacau orang sekeliling pulak. 

2. Bawak Cash, tak bawa japgi, tengok je la orang lain makan. sebab, makanan dan minuman dari luar x dibenarkan.

3. Ubat nyamuk dan Payung

Benda yang dilarang!

1. Jangan bawa pet, kucing ke anjing ke, hamster segala bagai haiwan peliharaan.

2. Jangan galok nak buat xsenonoh




3. Senjata and dadah tu, NO NO

4. Jangan rakam nak amik gambar selfie boleh kot. haha


Outdoor cinema tu akan buat dekat padang paintball and parking limited, first come-first serve. So, kena datang awal ni. Hehe

Nak taw lebih lanjut pasal event ni boleh klik url bawah ni:

http://starlightcinema.com.my/ - this url not available anymore (update : 21 OCT 2015)

p/s: Jom la kita piknik ramai-ramai. Hehe :)

3 comments:

  1. iday!! mcm best jeeeeee...gmbr2 kat ats tu gmbr iday ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gambar yang ada movie screen tu pakcik google punya. yang lain2 iday punya. jomla kita piknik nanti. heehe :)

      Delete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List