Enter your keyword

Tanya elok-elok, jangan main terjah tuduh

Hallo! dan Assalamualaikum :)


Pagi2 masak sambal petai ikan bilis untuk Islam, then datang ofis, kitorang lunch and makan sesame. tetiba dia bukak cerita, ada orang claimed yang Islam amik gambar dia upload Instagram , macam curi la something like that.

"Hi, I believe this is a picture that I took. I don't mind you using it but a credit is due and I believe a professional photographer will not simplify claim credit on other people's images. If anything I sure hope you will not repeat doing this again. Have a good day."

Sebenarnya, aku pon sakit hati taw, kenapa dia nak tuduh2. kenapa tak tanya dulu, lagi sopan kan. Ni main suka hati tuduh. Btw, aku pon ada kat sana & aku nampak effort Islam amik gambar, lepas amik gambar dia tunjuk2 gambar2 dia. Buat ape dia nak ciplak gambar orang kalau dia dah peluh2 amik gambar time tu. 

Ask nicely bukan main terjah tuduh. Islam as photographer mestilah dia sensitif benda2 macam ni. 

Pastu bila Islam komen kat twitter and compare gambar dia n gambar twitter. Dia jawab macam ni.



Kalau tengok gambar, pon sangat beza . then dia bagi excuse yang gambar tu nampak sama sebab small phone screen. bla bla bla bla. Sorry, i have to back up my fiance, sebab dia memang so upset about this. 

Biasalah manusia tak sempurna memang selalu buat silap, ni pon pengajaran buat aku. supaya lepas ni jangan main suka2 tuduh, siasat dulu. Macam kita tuduh artis macam2, tapi berdasarkan apa yang kita baca pada social media yang kita tak tahu kesahihan dia. 

Sabar er Islam :)

8 comments:

  1. Eeeee tolonglaaaa , kite tengok lain je gambor dia. Kemain claim Islam kebas gambar dia. Ehhhhh. Marah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. taw takpe, macam over sangat, terus cakap camtu. takde tanya pape pon.

      Delete
  2. lain nauuuuuuuu gambonya !hahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnnn. hehehe. check dulu baru kondem orang. ish2

      Delete
  3. Aigoooo. Xpatut betul 😩

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List