Enter your keyword

Drama Melayu : Ramadan Jangan Pergi

Hallo! & Assalamualaikum :) 

Macam biasa, bila bulan puasa, banyak la drama2 melayu yang ditayangkan di tv3, tapi banyak2 tu iday paling layan tengok and tak miss lagi, drama Ramadan Jangan Pergi setiap hari selasa-khamis pukul 10 malam.


Semua watak dalam drama tu iday kenal tapi iday tak kenal watak husband Siti Saleha tu, Fir Rahman. Rupanya dia tu pelakon baru . Okay la dia berlakon, xkayu and dia pandai main watak husband yang dayus. Haha. serius menyampah ngan dia dalam drama tu. 

Drama Ramadhan Jangan Pergi ni mengisahkan tentang Farah (Siti Saleha) yang kahwin dengan Johan (Fir Rahman) tanpa restu ibu bapa diorang. So, masing2 kena buang keluarga. Family Johan buat anggapan yang Johan ni kena bomoh oleh Farah. Kakak Johan kenalkan Johan dengan Nadia. Akhirnya diorang rapat. Family Johan suka Nadia and nak Johan cerai dengan Farah. Nak taw lagi, korang tengok sendiri la cerita tu ye. Hehe

Ni first time aku layan drama melayu macam ni. Adamaya or watever drama yang popular before ni pon aku tak layan. Haha Aku menyampah gila dengan Johan & sakit hati dengan Farah sebab senang dipergunakan oleh Johan. Hahaha 

Drama ni bagus sebab dia tak pakai hero2 yang dikenali, macam langkah bijak dia amik pelakon macam Fir Rahman. Sebab kita tak boleh nak sangka watak dia macam mana. Hahaha 

Jom tengok drama ni, and uji kesabaran korang masa tengok drama ni. Haha

28 comments:

  1. Replies
    1. Okay la jalan cerita. banyak moral value. hehe

      Delete
  2. Best citer ni.. tapi jarang tgk. masa x sesuai.. masa berehat tu.. hehe

    btw follow sini.. ke 370 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha tular , biasanya masa ni hayut dibuai mimpi kekenyangan. hehe tapi iday punya nak tengok. sanggup tahan mata :p

      Done follow jugak :)

      Delete
  3. Singgah follow sini. Jom ke bolg Cik Anis ^^
    www.anisfadliyana.blogspot.com

    Dr GA Emas Putih ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih singgah, dah follow Cik Anis balik :)

      All the best GA ! :)

      Delete
  4. Replies
    1. Hehe. tu la senang, kalau termiss boleh tengok online. setakat ni belum missed lagi. hehe

      Delete
  5. emo jgk tgok cter ni..sakit hati dgn laki die..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnnn. tapi bila masuk ramadhan tu, baru nampak dia insaf. dah start rindu anak bini semua. hehehe

      Delete
  6. wah. nampak menarik... nak tgok gak ar. hehe
    salam kenal iday

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok laaaa, kalau terlepas. boleh tengok kat online :)

      Delete
  7. best cite ni
    btw.hani follow sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula, iday pon sukaaa cite ni. Heheh

      Thanks Hani, iday pon follow jugak :)

      Delete
  8. Haii.. Cakkk..
    teman follow sini yea, follower no.391
    jemput follow me back yea..
    leh kita saling kunjung-mengunjung nanti.. =)

    http://tengkubutang.blogspot.com/

    kalau minat kucen boleh gak follow blog
    kedua teman ni yea..

    http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai tengku butang ,

      Dah follow balik dah. Thanks taw :)

      Delete
  9. mmg best cite ni..layan...

    anyway saya follow sini..klau sudi fllw me back ya..tq

    http://eirza.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul2. iday pon layan je tengok movie ni. Btw dah follow balik :)

      Delete
  10. Salam ukhwah, singgah sini jalan-jalan blogwalking dari Segmen Giveaway Cash RM100 by Emas Putih..done follow sini.. Salam ramadhan, salam ceria dari MyCherita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ukhwah,

      Done follow jugak. All the best taw giveaway :)

      Salam Ramadhan.

      Delete
  11. sakit betul hati kite bile tengok citer lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul kann. lagi2 watak ibu johan dan Nadia. iday paling sakit hati part diorang ikut pergi mahkamah untuk selesaikan kes cerai diorang tu. Geram jee.

      Delete
  12. citer ni mcm gerak je ngk kat husband dia tu kan..huhu

    btw, salam ramadhan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulaaaa, tapi last2 nanti sure dia balik dengan wife dia. hehehe.

      Salam Ramadhan Nadrah :)

      Delete
  13. certa ni best tapi geram la pula...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe. kalau kita geram, maknanya diorang ni pandai mainkan watak la. hehe

      Delete
  14. emosi kalo tgk drama ni.. jemput singgah di blog http://mizzjulingair.blogspot.com ye =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betol, kadang2 geram dekat watak mak johan and Nadia tu. menyampah pulak. Hahaha

      Delete

Iday Jual Teatox!

My Blog List