Enter your keyword

Yuna - Terbang [Video & Lyric]

Hallo & Assalamualaikum, 

Iday rasa iday paling lambat taw pasal lagu ni, sebab balik2 rumah semalam, my sister yang asking me, "have you listen langit by Yuna?" . and i was like, "hmmm, yeah, mestilah, sedih kot lagu tu" . padahal tak dengar lagi, sebab tak nak kalah and taknak cop katak bawah tempurung. hahaha 

So, iday dah dengar pagi tadi, and sambil dengar tu teringat tentang family yang lost their family masa kes MH17 and MH370. Gigih menahan air mata ni, kang menangis lam ofis. Orang ingat kita stress sebab banyak benda nak setel bila majlis dah dekat. pulak dah.

Dah, kalau yang belum dengar, boleh dengar kat video bawah ni. and iday ada selitkan info dan lirik sekali :)




Lagu ni actually lagu latar untuk filem pendek, Terbang - A Malaysian Story arahan Linus Chung dan Mohd Hisham Saleh ini membawa mesej ‘Terus cekal dan terbang tinggi di langit’. Filem pendek ini dibawakan oleh Syarikat Penerbangan Malaysia (MAS) sempena hari kemerdekaan ke 57.

I can see the sky
The birds are flying
Clouds are moving by
My heart is light

The moon will be my witness tonight

And my dreams are see myself fly

Terbang

Terbang tinggi 
Walau tanah di kaki
Kan ku cari langit

Terbang

Terbang tinggi awan
Biru menanti
Bersama pelangi

Always thought that I

Could be on my own
But you made me feel alive
And I don't feel alone

The moon will be my witness tonight

Cause in my dreams you and I
We're both fly

Terbang

Terbang tinggi 
Walau tanah di kaki
Kan ku cari langit

Terbang

Terbang tinggi awan
Biru menanti
Bersama pelangi

I can see the sky

Birds are flying



4 comments:

  1. dengar sekali je lagu ni, tak boleh dengar banyak lagi sebab sedih bila teringat member kija dengan mas, mh 17 & mh370

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

My Blog List