Enter your keyword

Our Marriage Life : Cubaan memikat hati suami GAGAL

Assalamualaikum,

Ni cerita rumahtangga pertama aku lepas kahwin, Hahaha cerita tentang aku yang gagal nak jadi isteri yang konon2 bila husband kau balik kerja, tengok makan malam dah tersedia indah atas meja. Kesian Islam semalam. Huhuhu 

Nak jadikan cerita, balik kerja semalam iday dah terbayang nak masak daging masak kicap & sayur feveret islam. Nak masak special sebab nak suprisekan dia bila dia balik kerja. Nak dia cakap "Untungnya dapat awak" . Dah kawen ni, puji-pujian "cantik lawa comel" tu dah tak kisah sangat. Nak dapat pujian macam "Untungnya dapat awak", baru la best. Hikhik . Gedik.

Dah sampai umah, mestilah pergi peti ais dulu sebab nak keluarkan daging. Buka2 pintu ais, terkejut sebab berbau & takde lampu. Check dia punya plug, rupanya tak pasang. Frust dia tuhan je yang tahu. Check la tempat frozen tu, bayangkan daging,ayam dan ikan semua dah rosak, berbau and memang takleh buat masak dah. :(

Lepas tu baru la terfikir & teringat yang pagi tu iday nak tutup plug nasi then pelik sebab balik kerja tengok nasi dah keras. Rupanya2 tertutup plug peti ais. Iday iday iday :(

So, dah blur nak masak apa. pastu termenung tengok peti ais and tong sampah yang ada ayam daging ikan tu. Hahaha. lama jugak la aku termenung kat sini, sedar2 pintu rumah dah terbukak & Islam dah balik.

Sebelum dia tanya pape, terus cerita pasal peti ais tu. & Islam tunjuk dat kind of face, yang dia nak marah tapi dia tahan. Then dia cakap dia penat & nak baring. Huhu dah agak yang dia memang marah, tapi nak cool down dulu. So, just let it be. Bagi space kat dia, jangan tanya macam2 or minta maaf banyak kali. dah faham sangat dia tu. 

Lepas a few hours, dia dah bangun & tanya ada makanan tak. Kesian dia, merajuk dengan perut lapar. Hehehe so, Iday masakkan sardin then minta maaf sebab tak dapat nak masak special untuk dia. Huhuhuhu Nasib baik dapat Islam yang memahami, last2 Iday yang merajuk sebab dia merajuk. Hahaha. 

Okay la. sampai sini je story. cerita pasal pujuk memujuk ni bukan untuk tayangan umum. ada yang muntah japgi. Hahaha 

Tapi serius, once you got married, your husband is totally different masa kau bercinta dulu. Lagi baik,lagi penyayang. Haha kalau tahu, patut kahwen lagi awal :p


P/S: Untung saya dapat awak yang penyabar :p

8 comments:

  1. adoiii byk tu kerugian..lenkali kena periksa btl2..jgn main ttp je.hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaaa, kena alert. xleh cuai dah. nanti kena bebel. hehehe

      Delete
  2. aduhai kesian Islam, kena beli sepate plug lepas ni, khas tuk si frozen peti ais... kesian peti ais...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patut kesian kat iday la sebab kena bebel. hahaha. Tula, iday dah letak kat separate plug dah. hehe

      Delete
  3. seriuosly? huwaa..gotta get married soon! *gedik jek :p

    ReplyDelete
  4. as salam. syukurlah dpt suami yg memahami gitu. semoga bahagia sokmo! abe kie follows here. no 553. tq.

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

My Blog List