Enter your keyword

Awesome raya with awesome people! - Nuffnang Raya Open House

Salam,

Kisahnya hari tu Nuffnang war-warkan yang diorang akan buat Open House Raya, so iday ni antara blogger yang excited nak pergi. hehe Antara sebabnya iday tak pernah join event by Nuffnang sebab before ni macam event2 yang semata2 untuk advertorial post so tak kenal la sape staff diorang. Hihi kita pon nak taw, kot2 in future kita kerja sana. Haha berangan :p

Lagi satu, iday nak jumpa kawan2 blogger macam Kak Red, Namee , Ayu, Mek Onie and Fana, kawan2 blogger masa kita buat post review untuk Perl Xlim dlu. Tapi sayang tak jumpa Fana and Mek Onie. Then nak jumpa blogger popular macam Cik Epal, Yuyu Zulaikha, Abang Nara, Kasih Aleeya , Kak Ruby and banyak lagi. 

Okay, move on story pasal event okay, suka buat ayat pendahuluan panjang2. Macam mana nak menang S5 camni. Haha :p

Thanks to Islam sebab semua gambar ni Islam yang snap. sayang awak la camni :)

Okay. please iday, sambung balik story. hahaha 

Actually event Nuffnang Raya Open House ni pada hari sabtu , 23 august 2014 and diadakan di Wanaka the Bungalow. Sampai2 boleh tengok balloon everywhere. Such a great place to have awesome events. Hehe




Nuffnang Raya Open House ni lain dari mana-mana open house sebab korang bukan just datang makan lepak2 je tapi korang ada main game and dapat macam-macam hadiah. 

Bungalow ni actually 2 tingkat, tingkat atas diorang ada bilik untuk Umobile and Ambi pur . Masa mula2 datang tu, kitorang register dulu then kitorang terus lepak dekat Umobile punya bilik sebab blogger yang datang open house tu dapat buat free call to anyone like 2 minit. Bagus taw Umobile ni, thats why la iday pakai Umobile, macam2 benda free dapat. Topup pon boleh dapat Air and Mamee free macam artikel ida ni. Thanks Umobile!




Apa yang paling suka masa open house ni adalah Wanaka the Bungalow sentiasa berbau segar dan wangi padahal ada buat Kambing Bakar kat luar tu and pintu and tingkap terbukak luas. Iday pon pelik la, so rahsianya semburan segar oleh Ambi Pur. Almost every sudut dalam rumah tu ada Ambi Pur. Hehehe. Lain kali kalau nak masak2, takyah susah nak bukak segala pintu tingkap rumah. Guna Ambi Pur je. Hehe. 




Paling best, iday , ayu and BBL join game, kitorang kena buat persembahan menggunakan Ambi Pur. Hehe. Last2 kitorang berlakon je, tiru iklan petronas yang mak marah sebab tak beli daging. Lakonan kitorang pulak, Ayu as mak marah anak-anak dia (BBL dan Iday) sebab tak beli Ambi Pur. Haha KALAU TAKDE AMBI PUR , MACAM MANA NAK RAYA! (mak cakap. hehe)





Muka aku memang macam tu kalau join game, serius sebab fikir nak menang je. hahaha. Teruk perangai. Ayu ni pantang ada camera senyum manjang je. hehehe Oh, akak kat sebelah kita tu la yang menang Samsung S5 Lucky Draw. Hehehe. 

MC hari tu, Adrian memang pandai serikan majlis, lagi segak pakai baju melayu. Iday suka betul suasana open house masa tu, semua cantik pakai baju melayu, baju kurung & kebaya walaupon bukan melayu. Ini baru malaysia kita . #inimalaysiakita 



Lucky Draw adalah yang paling ditunggu-tunggu, thanks to Carama by Castrol sebab sponsor lucky draw, untung siapa yang dapat service kereta percuma tu. Iday dapat jugak , tapi topup RM30 Umobile. Hehehe. 


Actually nak tunjuk banting Carama by Castrol kat belakang tu, tapi seronok pulak Islam ni berwefie dengan blogger. Seronok ye bang? *xjeles pon. Ahahk!

Kebetulan masa event ni iday jumpa Aiman, dia handle Wow Photobooth. Haha seronok bergambar taw, macam-macam prop ada, and of course macam-macam gelagat blogger. Pantang jupe tempat bergambar. hehe Awesome Wowbooth! Ni nak kawen nak buat event ke, guna la khidmat diorang. :)


Lepas dah penat main game dengan Ayu n BBl, kitorang pergi melantak desert Humble Beginning’s Mille Crepe. Sumpah gile sedap! Haha. bak kata cik epal, menternak lemak namanya. hehehe. Apa kisah, makan free kot :p




Lepas dah penat main game semua, baru la ada masa nak lepak2 amik gambar, lepak makan dengan kawan-kawan blogger. Iday suka betul lepak dekat halaman bungalow tu. Kalau buat wedding, like Wedding Garden, sure cantik gile. 






































Seronok taw dapat lepak dengan diorang ni, kongsi2 cerita. Bila masing2 busy kerja, masing2 pon ada peluang jumpa time event je. Iday pulak jarang2 dapat invitation sebab jarang sangat aktif blog, so harapan la nak dapat invitation2 ni. kita sedar diri. hehe :p

Okay, sekarang iday nak cakap pasal Lubuk Kambing, Nuffnang baik hati gile bagi kita makan kambing golek. Actually kan, masa mula2 sampai Wanaka the Bungalow, iday nampak Kambing golek tu then iday macam kecewa sebab iday tak suka makan. Iday memang tak suka rasa daging kambing. 

Tapi serius, lepas try makan, tu pon Islam yang mintak try. Iday suka gile, siap amik banyak2. Hahaha. Pandai diorang ni cari Catering and semua makanan sedap2. 








Kalau sesiapa nak buat event, kenduri kahwin ke very recommended. mau tak, orang yang giler tak suka kambing ni pon banyak kali ambil, sampai malu then mintak Islam tolong ambilkan. Sayang awak la camni. Hihihi :p 

Oh check diorang punya website k - Lubuk Kambing

Islam takde amik gambar makanan yang Bihun Sup, Soto , Rendang and Kuih Muih semua masa dekat bawah/halaman taman tu. Sebab, dia busy layan member2 dia yang datang. Petang sikit nak hujan, so diorang alih makanan tu kat tempat teduh. Hehehe. Then kitorang lepak depan makanan tu, so makan-makan je.





Ni antara orang-orang yang iday baru jumpa, tapi sembang macam dah lama kenal. Seronok taw. Hopefully kita jumpa lagi taw. Having so much fun on that day. Awesome! :)















Bawah ni gambar syok sendiri je. Haha. sebab tempat cantik :p









oh, kalau korang nak taw macam mana meriahnya Nuffnang Raya Open House ni just check diorang punya video. yang penting wajahku dimana-mana. hahaha. 

Thanks so much Nuffnang! Proud to be part of Nuffnang. Hehehehe :) Oh , Umobile jugak. Hadiah dari Umobile tu sangat awesome! Tapi takde gambar, serius menyesal amik 1 je. hehehe 





Thanks Islam sebab amik gambar so cantik. hikhik. Sayang awak la camni *tutup muka dengan belon



4 comments:

  1. meriah sbb dpt tgu smp abis event...tk sempat bertegur sapa aritu..salam kenal

    ReplyDelete
  2. fuh cantik la pic islam amik.. wah boleh la menang s5 dari umobile

    ReplyDelete
  3. ida pun bole menang ni..hehe..ne tau rezki org kwen kannnn

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

My Blog List