Enter your keyword

Meninggal dunia di Mekah

Assalamualaikum,

Siapa yang tengok Cerekarama kat tv3 sekarang, Acu? Sure nangis kan? Macam aku sekarang, teresak-esak nangis. Sebenarnya aku tak faham kenapa nak buat ending macam tu, nanti budak2 yang tengok taknak bagi parent diorang pergi sebab takut benda yang sama jadi kat korang. Apa salahnya buat happy ending, sebab dari awal pon aku dah nangis kot. tetiba nak emo pulak. hahaha

Sebenarnya aku nak cerita pengalaman yang aku sendiri rasa. 

Cerita ni aku pon tak sure real tak sebab terjadi masa aku kecik n ingat2 macam tu je. 

Dulu aku pernah hantar tok & tokki (tok lelaki) pergi Mekah, hantar dekat airport. Masa tu aku rasa adik aku ada. Kitorang nangis2 sebab xnak bagi diorang pergi. Masa kecik dulu memang rapat. Ingat satu lagu tokki nyanyikan kat kitorang. 

"Kenek kenek la udang, lembu patah la tanduk, anak cekmek kena godang, cek awe kena la tumbuk, uwaaa uwaaa uwaaaa uwaaaa"

Then kalau yang garang mesti tok, tokki lak macam lembut je, belikan kitorang mercun. Ingatan macam samar-samar, tapi ingat lagi muka tokki, bersongkok hitam.

Cerita pasal pergi Mekah tu, yang balik cuma sorang. Tok je yang balik. Aku takde ingatan tentang kejadian tok balik sorang tu. Aku rasa macam nak tanya mak nanti. Aku cuma tahu yang tokki meninggal kat sana. 

Aku rasa kalau mak aku tengok cerita ni kat umah sekarang, mesti dia nangis. sebab dia macam Acu tu. Ayah dia meninggal kat Mekah. tak balik-balik :(

Aku kesian kat tok aku, sebab dia sorang-sorang balik. Sedih pulak tak balik kampung Raya korban tahun ni :(

Ni semua salah TV3. :( :(


p/s: Selamat Hari Raya korang! Makan daging ingat2 la aku .



2 comments:

  1. Aah.. Best kan.. Tengok jugak citer Ni smlm.. Terkesan watak acu tu..

    ReplyDelete
  2. Bertuah tokki Iday meninggal kat sana.. Tak semua orang bertuah macam tu tau.. So, u should not be sad.. Tokki Iday antara insan terpilih menjadi tetamu Allah & kembali padaNYA di tempat suci.. Allahu Akbar..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

My Blog List