Enter your keyword

Staycation at Container Hotel

Assalamualaikum & Hi :)

Macam mana minggu raya korang? Iday tak balik kampung sebab Islam kerja sabtu tu. So, iday decided la nak cari some place to stay masa hari ahad tu. Sambil hilangkan serabut otak dengan kerja, cari tempat yang pelik and unik. Haha. Sekali jumpa tempat/hotel yang beberapa puluh tapak kaki je dari ofis. :p

Sebenarnya kebetulan kot, jumpa yang dekat ofis, bila dah bincang dengan islam semua baru check tempat tu kat mana. Dekat jugak la dengan tempat lunch hari2. Hahaha

Iday pilih Container Hotel sebab iday nak rasa pengalaman tidur dalam pipe yang besar tu. Artikel kali ni just nak cerita iday stay mana semua je, taknak detail sangat sebab nanti iday akan buat artikel review untuk Container Hotel. Hehehe

Iday ada banyak share dekat instagram, gigih spamming kat instagram sebab line wifi laju. Serius laju sampai islam pon boleh tengok movie lagenda budak setan 3 online. Movie feveret dia :p



Hotel ni dikelilingi pokok-pokok hutan & bila korang stay kat sini, tak rasa macam duk KL. Siap pagi-pagi bangun bunyi burung berkicauan gitu, takde bunyi hon kereta semua. 

Overall memang iday suka stay sini. Kira macam worth it la. Tempat ni sangat sesuai untuk traveller or backpacker. Banyak kemudahan disediakan. Paling best, kalau nak makan, apa susah order FoodPanda, hehehe 

Iday suka buat aktiviti macam ni, lagi2 buat dengan boyfriend halal. Nak pergi tempat2 macam ni. Satu lagi, kitorang dulu before kawen, plan nak jalan-jalan dalam Malaysia je dulu. Banyak lagi tempat yang kitorang tak pernah perrgi & tahu. Macam Container Hotel ni, before ni langsung tak taw pasal tempat ni. 

Kitorang belum honeymoon lagi taw. Haha. Padahal aku sendiri tak faham term honeymoon tu macam mana. Tapi kalau dah kahwin ni, hari2 honeymoon bagi aku. Hari2 kau nak hadap muka suami kau. Hahaha

So, nanti iday story lebih detail tentang Container Hotel ni. Tengah tunggu gambar dari Islam. Hahaha





2 comments:

  1. wahh bestnya.. kat mana container hotel ni

    ReplyDelete
  2. Akak pun dah 3 tahun lebih kawen tapi still tak paham konsep honeymoon.. Haha! Tapi hotel ni, ni firts time akak dengar pasal ni.. Kat mana ni Iday? Cam menarik je.. Hehe..
    Rosmiza Ali Official Blog™

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

My Blog List