Enter your keyword

Islam Dah Pandai Check Browser History ?

Assalamualaikum,

Bila dah kahwin ni, yang paling penting sekali PERCAYA or mat saleh cakap TRUST. Kena letakkan kepercayaan korang dekat hubungan korang & your pasangan as well. 

So, iday dari bercinta dulu memang tak kisah kalau Islam nak main phone ke ape ke, sebab takde ape nak sorok. Tapi dont make it too obvious la, tetiba bukak wasap then tanya ni sape, padahal boss hot dekat ofis minta submit kerja during weekend (sigh) or check gambar sape iday like kat instagram, then kenape banyak like gambar laki dari perempuan or watever. Hahaha Islam xpernah buat semua, ni just contoh :p

tapi islam check browser history? betul ke? 

so, ni lah storynya. 

Malam tu iday lepak2 depan tv, sambil2 check email kerja then browsing article ni, blog walking and macam-macam. Lepas tu iday letak laptop and lepak dapur goreng nugget as requested my husband. Hahaha

Lepas tu, lepak makan nugget and sembang2 dengan Islam. Lepas siap makan, kemas2 letak dapur then Islam ajak masuk bilik. Hahaha. Masuk bilik main COC, Clash of clan sebab dia charge phone dalam bilik. 

Iday nak amik laptop dulu, bila pergi kat laptop, tengok2 browser punya history terbuka and ada few folder terbuka, macam folder gambar untuk blog, download file and ada file2 lain jugak. Masa tu dah sedih sebab sanggup Islam check semua ni, sebab tu tanda dia tak percaya Iday. Huhu. Mengalir air mata jantan. 

Then iday masuk bilik, iday pandang islam and cakap :

Iday : Walaupon saya buka website ni, stalk orang ni, or orang tu, saya tetap sayang awak and takkan duakan awak. sebab saya sayang awak. Kalau tak, buat apa saya kahwin dengan awak. Sampai hati awak buat saya macam ni.

Islam : eh, saya buat ape? kenape ni?

Iday : awak buat ape kat saya? awak tak ingat? (drama queen rite? Haha)

Islam : Saya buat ape ni, cuba cerita. Saya ada buat salah ke?

Iday : Awak tak percaya saya, awak check saya punya browser history. (Nangis2)

Islam : Sumpah saya tak buat! Buat ape saya nak buat camtu. Saya tak pegang pon laptop awak. Sumpah!

Iday : Oh, yeke. Ni mesti diorang! Huhu tak pasal-pasal. Hehehe (Stop Nangis, sigh!)

Haha, bongok taw sebab drama lebih2. padahal bukan Islam yang check. Hahaha. Budak-budak ni lar yang check, Ali, Maya & Hiro. Hehe :p

Nanti akan cerita pasal our new family members ni :)



Ni namanya dah pasrah.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kelakar pulak tengok video Awal & Scha ni. Hahahahahaha For full video click bawah or click link bawah . Hehehe




15 comments:

  1. amboi..pandai ye check history..hehehe..comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha. actually diorang main golek2 atas keyboard. tu yang keluar habis semua file. Haha

      Delete
  2. hahaha..comel la korang ni. takpe ida..kalau ye islam yg buka browser tu...biarkan je. sbb maksudnya islam cemburu. Isham jenis percaya namee...so dia xde pun check2 namee. namee mcm pelik..dia ni tak cemburu ke. pastu dia ada cmburu la sbb ada laki duk cuba nak ngurat . tetiba dia check wassap semua. tp msg laki mmg namee x reply lgsung sbb dah kahwin. hehe, time x kahwin pun xde text dgn laki lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha Iday tak kisah dia bukak, tapi rasa macam dia tak percaya iday pulak. why not tanya je. hehe. Kalau nak buat senyap2. jangan bagi kantoi. Hahaha

      Isham kenal namee macam mana. tu dia letak 100% kepercayaan. hehe

      Delete
  3. suspen betul baca dialog tu.. haha
    aish dah ada 'budak-budak' kat rumah eh. kenapa nama ali? shomel giler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha, memang bagi suspen pon. :p

      Iday dari dulu suka nama Ali. hehe

      Delete
  4. Hahahaha ok entry ni lawakkk .. Dramaaaa .. Menangis2 bagai .. Ayat power pulak tu .. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha, kannnnn. nak tagih simpati suami. Hahaha :p

      Delete
  5. Replies
    1. Hehehe. nakal pon boleh tahan diorang ni. :p

      Delete
  6. haha..comel giler! pandai ek dorang bkak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diorang main tekan je tu. dah, siap golek2 atas keyboard. haha

      Delete

Iday Jual Teatox!

My Blog List