Enter your keyword

Wedding IslamHidayah : Our Pelamin

Hello & Assalamualaikum,

Iday & Islam dah selamat kahwin almost 2 month dah, dah ada 3 baby kucing yang sedang membesar pon. Haha Tapi iday tak post gambar nikah & wedding dekat facebook or mana-mana. Kalau ada pon sikit2 je post kat Instagram. Sebenarnya kitorang baru je dapat gambar ahad lepas. Haha

So, entry kali ni iday nak cerita la tentang pelamin iday. Iday ada mention dekat artikel ni, Tips : Photobooth ketika majlis perkahwinan yang iday nak photobooth , taknak pelamin sebab kitorang xde buat renjis2. Hehe. Tujuan iday nak ada photobooth pon untuk gambar-gambar. Iday memang minat betul dengan tema rustic design sebab simple & nampak vintage style gitu. Iday lagi suka kalau pelamin kayu

Contohnya macam yang ni :


Iday suka kotak-kotak kayu tu . Bunga pon just elok2 je, tak terlalu banyak and simple. Iday suka sofa or bangku panjang. Supaya boleh duduk ramai-ramai. Then iday nak kat belakang kerusi ada space untuk berdiri. Macam dalam tips ida kat sini, iday ada cakap :
Korang kena decide, berapa ramai yang boleh muat, jangan terlampau banyak dekorasi sampai time nak amik gambar ramai2, semua pakat langgar prop . Make sure time amik gambar, semua boleh masuk dalam gambar, baru cantik and photographer dapat bagi shot yang baik. Jangan buat kecik sangat sampai 2 3 orang je boleh duduk, kalau ramai2 lagi best :)
 So, macam ni lah rupa pelamin kayu iday. Iday happy sangat sebab iday dapat apa yang iday nak :) 





Pada plan asalnya iday nak kerusi kotak kayu yang panjang, baru nampak rare sikit. Then mak cakap tak naik la sebab belakang tu dah pelantar kayu. So, kitorang pon pilih la kerusi putih ni. Nampak la naik sikit kan. Lagi2 alas tu warna hijau rumput. Hehe



Kalau korang nak buat pelamin/photobooth/nak buat suprise kat husband or party ke, boleh contact Kak Nadia ni. Senang nak kerja dengan diorang, siap boleh bincang budget berapa semua. Kak Nadia akan bagi harga cantik dan layanan servis pon tip top. Hehe. Oh, ni untuk area Terengganu je taw.

So, sesiapa plan untuk cari pelamin di Terengganu, boleh usha Kak Nadia punya facebook. memang cantik2 :)




8 comments:

  1. Bestlah. Macam dalam taman.

    Klik untuk baca entry terkini saya > KDrama : Review Hotel King

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. Hehehe. memang nak sangat pelamin macam ni :)

      Delete
  3. Memang simple, cantik & rare sangat.. Rasa macam nak naik pelamin sekali lagi jer.. Sbb dulu tak amik khidmat photographer.. rasa rugi pulak.. Huhu..
    RosmizaAliDotCom

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpeeee. boleh photoshoot lagi, buat post wedding. Kalau nak buat boleh tanya husband, kot2 dia tawarkan pakej murah. hihihi :)

      Delete
  4. Cantiknya kerusi. Awak, dkt area mana ye? Sy tgh cari kerusi macam tula..

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

My Blog List