Enter your keyword

20 Top Online Shopping Website in Malaysia 2015




Sekarang semua benda di hujung jari katanya, nak shopping groceries pon order online. So, terdapat banyak online shopping website dekat Malaysia ni. Banyak pilihan, so banyak la shoppingnya. Lagi dengan pasaran yang tak menentu sekarang, harga di online site jauh lagi murah. Hehehe :p


So, iday just nak listkan top online shopping website in Malaysia untuk tahun 2015. List ni berpandukan Alexa Rank dan Similarweb. Ranking ni mungkin akan berubah, ini adalah ranking semasa bulan January 2015. kan berubah, jangan cakap aku menipu pulak. hehehe




Jom kita start, drum roll please....... Hahahaha :p



Easy.my : Fashion, Health & Beauty, Baby stuff, Digital Electronic, Groceries, Flower, Gift Home & Living, Hobbies, Sports & Entertainment 




Hishop.my : Malaysia's Online Beauty, Skin Care & Cosmetics Store 



Zawara.com : Fashion Online Shopping Malaysia, Hijab, Tudung


Fashionvalet.com : Online Fashion Store especially from Asian's designer


Sallyfashion.com.my : Malaysia Online fashion boutique


Lamido.com.my : Malaysia online marketplace, Fashion,Watches, Jewelry, Health & Beauty, Baby & Kids, Mobile Tablet, Computer, Camera, Home & Living, and etc.


Nile.com.my : Malaysia Most affordable Online Shopping Apparel, Bags, Shoes, Sports, Books, sleeve, men women series,blouse, accessories and More.



Poplook.com : Malaysia Online Shopping, Baju kurung, Hijab, Muslimah dresses.



Youbeli.com :  Easy online shopping from Fashion, Beauty, Games, Gadgets, Grocery, Books to Hobbies


Superbuy.my : Fashion,Watches, Jewelry, Health & Beauty, Baby & Kids, Mobile Tablet, Computer, Camera, Home & Living, and etc.


Ipmart.com.my : Mobile phone, tablets, laptop, pc, desktop , accessories and more.



Mysale.my : Affordable designer shopping.



Qoo10.my : Global Fashion, trending, online fashion items.

















Ni semua data dari Alexa Rank, Similarweb (not accurate) & Facebook hari Khamis, 15th January 2015. Hehe. Sebab data mesti berubah kan. So, sesiapa kaki shopping, boleh check each website ni. Hehehe 


So, yang mana online shopping website yang selalu korang visit dan beli? boleh tinggalkan komen :) 


p/s: kalau ada online shopping tertinggal boleh komen. Hehehe

6 comments:

  1. Yang mana best? Zalora tak tersenarai ke?

    http://halimbrothers.com/hai-blogger-9-hadiah-giveaway-yang-awesome/

    ReplyDelete
  2. Kantoi kak Iday kuat shopping online kehkeh!

    ReplyDelete
  3. Interesting Blog. Thank you for updating alexa ranking of top Malaysian websites. Please Update about cashback malaysia Website.

    ReplyDelete
  4. pelanggan Qoo10 setia..
    Qoo1o best~ XD

    ReplyDelete
  5. try la the one mall..brng sna memang murah dr pasaran and quality pn baik..kdng2 ada free gift lg pula tu

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List