Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

5 Free Instagram Widget for Blogger

Instagram antara social media platform yang popular sekarang. Walaupun, Instagram bukan penyumbang besar traffic ke blog/website, tetapi ia merupakan 1 widget tambahan yang menarik dalam blog iaitu sebagai diary album dalam blog/website. 

Terdapat pelbagai jenis widget yang boleh digunakan dalam blogger. paling best, ia adalah percuma. Its Easy and Free!


1. SnapWidget - Free (berbayar pon ada : SnapWidget Pro)
Widget ini merupakan widget paling popular dengan pelbagai jenis display termasuklah slide. Dulu pon iday instagram widget blogger yang ini







2. Websta 











4. Instansize

Iday guna widget ni sebab bila klik dia akan terus ke web instagram, kalau lain-lain widget, diorang akan ke web diorang dulu. Hehehe. Boleh try click sidebar sebelah.












tapi ingat,  Instagram mestilah set public. Cuma letakkan detail seperti username kemudian pilih widget type dan size. Caranya sangat mudah.  So lepas ni, korang boleh cuba untuk letak instagram widget dalam blog. Hehehe :)

Kalau tak taw nak pasang widget, boleh request! hehehe, nanti iday buat tutorial pasang widget dekat blog :)

Kalau ada lagi website Instagram widget kat korang pakai, boleh share. Nanti ida update & kredit your blog :)

p/s: Kadang-kadang instagram widget blogger ni lambat update, so jangan nanti macam bising why tak update gambar terbaru. Hehehe Sabar separuh dari iman :p


2 comments:

  1. wah baru haritu mcm nk letak widget ni dkt blog hehe thanks kak! <3

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List