Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

Bila Islam belajar slang Terengganu. Rosak!


5 bulan. Hehe 5 bulan dah kahwin rupanya. So, stop asking about any babies er. Belum rezeki kita. Tersentap nokkk. Hehehehe

Okay, semalam kan baru teringat satu story. story masa mula-mula lepas kahwin dengan Islam. Before kahwin tu, iday plan dengan Islam lepas je majlis, balik KL. So, islam sempat la stay 2 hari dekat Terengganu lepas kahwin tu. Bila saudara-mara datang melawat and sembang, dia memang buat-buat faham. Kesian dia. 

1 hari tu, iday duduk la sembang-sembang dengan abah. Islam pon join sekali. Abah ada la tanya islam something, then islam jawab. Lepas tu kitorang sembang and gelak-gelak. Ada 1 part tu tetiba islam cakap macam ni dekat abah.

Islam : Hahahaha. Lebong mu ni abah. Lebong lalu. Lebong sokmo.





Aku pandang abah, abah pandang aku. Pastu kitorang gelak. Pertama, sebab cara dia cakap tu buruk sangat bunyinya. Kedua, sebab aku tak rasa dia tahu maksud lebong tu. 

Then, banyak kali jugak dia dok ulang. kejap cakap kat mak aku . Kejap cakap kat aku. Kejap cakap kat adik aku. Seronok pulak dia sebut perkataan tu.

Islam : Lebong sokmo mok. Hahaha

Aku tak tahu mana dia belajar. Kalau korang nak taw, maksud "Lebong kuat tipu or penipu. Hahaha, kau bayangkan dia dengan tanpa rasa bersalah cakap orang "Lebong". Hahaha

Last-last tu iday pon explain la kat dia maksud "Lebong" tu. Respon dia? Korang agak? Haha

Comel je taw :)


Saje tukar prop, sebab yang banyak bebel sepanjang kahwin, si Islam. Hahahaha :)

3 comments:

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List