Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

Pernah dengar Cendol Tuang?

Secara jujurnya, sebelum ni iday tak pernah tahu tentang cendol tuang. Iday pernah dengar cendol bakar je. Hahahaha Iday actually plan nak makan kat LimaBlas sebab dekat hotel yang kitorang tengah review, sebelah-menyebelah je. Then, bila time order Cendol, lain dari cendol yang iday pernah makan sebelum ni, Cendol Tuang. Hahaha

Dulu iday pernah makan kat LimaBlas, masa tu belum kahwin dengan Islam. 



Pergi pon sebab nak rasa sendiri cendol dan asam pedas kat sana. Boleh check link bawah, review iday tentang LimaBlas ni.  Hahahaha Rupa-rupanya iday tak pernah buat review dalam blog ni. Islam pernah buat review dalam blog dia, boleh baca sini :




Ni gambar masa kitorang review minggu lepas :)


















Pakcik ni merajuk, tetiba takde mood, muka kena paksa :)

Before this, masa first kitorang review, diorang served cendol macam biasa. Tapi kali ni, diorang serve lain dari lain. Hehehe.  Lain macam mana? 

Diorang served Cendol berasingan dengan Gula Melaka. Hahahaha Terkejut jugak bila sampai macam ni, tapi bila fikir balik. Okayla, atleast kita boleh letak sesuka hati kita. Kalau suka manis, boleh letak extra. Kalau tak suka manis, boleh kurangkan sikit. Cendol dia banyak okay! Tu yang iday suka. Hehehe



Iday ada share video dekat Youtube Channel Iday. Hahaha Boleh tengok bawah ni. Konon-konon buat video, tertuang banyak pulak. Hahaha


So, lepas ni kalau teringin nak cuba Cendol Tuang ni boleh pergi dekat LimaBlas. Mula-mula korang tanya la dulu. Iday takut time korang pergi tak macam ni. Hahaha Macam iday ada mention, ni kali ke-2 iday datang. Before ni served macam biasa, yang ni je diorang buat tuang macam ni :)

Ni maklumat tentang LimaBlas :


15 Jalan Mesui, Off Jalan Nagasari
Kuala Lumpur, Malaysia

No phone : 03-2110 1289

12 comments:

  1. Hipster habis restoran die. Nanti lepas habis pantang, aku nak terjah semua tempat makan best2 dan rare2. >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha, boleh aje. nanti bawak baby sekali. baru comeeeeeelll . hehehe

      Delete
  2. cantik gila deco kedai dia..sempoi je..hehehe

    ReplyDelete
  3. Oii gebunya cendol dia. Hahaha. Eh Iday , sedap tak asam pedas dia ?

    ReplyDelete
  4. sedapnya. mesti sedapkan cendol tu. hahaha :D
    btw gambar cantik sangat T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap, sebab boleh letak gula melaka tu sesuka hati. iday lak suka kalau tawar2. hehehe

      Thanks, Islam yang amik:)

      Delete
  5. lebih tertarik pada deco die dari cendul tuang tu..ahah..acaner? maksudnye kne pegi kedai limablas ni ke ape? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha. datang kedai je la. takyah order cendol :p

      Delete
  6. ooo...ni la sebab nama cendol tuang. kita kena tuang sendiri gula merah tu ye? hihi

    ReplyDelete
  7. cendol tuang.. macam menarik sedap nak makan

    ReplyDelete
  8. Nampak sedapnyer nak makan cendol tuang special ni... mana ni ye? :D

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List