Enter your keyword

8 Sebab Jangan Shopping di Lazada Malaysia Esok

No Affiliate link at all. sebab buat artikel suka-suka. sekian jemput baca :p

Esok hingga Khamis, Lazada Malaysia akan mengadakan jualan besar-besaran sempena menyambut ulangtahun Lazada yang ke-3. Sure ramai yang akan singgah and shopping dekat Lazada Malaysia pada esok hari dan hari seterusnya kan? 


YER KERRR??

So, iday nak listkan 10 sebab kenapa korang tak boleh shopping dekat Lazada Malaysia esok. Serius taw, kalau tak korang sure menyesal. Hehehehe 




Lazada 3rd Birthday


1. Increase Bandwith

Habislah pada mereka yang guna broadband or wifi kat rumah tu. 3 hari okay Lazada buat sale. Bayangkan kalau korang hadap 24 jam (ada ke?), so total dah 72 jam. 72 jam duk bukak Lazada website, tu tak termasuk nak google review, google pasal product, tengok video cara nak guna. 

Sudahnyaaa banyak bandwith guna, Umobile RM50 untuk 3GB sebulan pon boleh habis taw. Apa taknya, diorang buat sale 3 hari dengan potongan harga sehingga 94%. Buat suami-suami, pantau la isteri tengah2 malam, kot2 diorang bukak Lazada Malaysia site tengah2 malam. Hehehehe

2. Curi waktu kerja

Kan Lazada 3rd birthday sale ni akan berlaku esok hingga khamis. Hari kerja pulak tu, tak cukup kalau scroll waktu lunch, mesti ada jugak scroll waktu kerja. Maklumlah banyak product yang akan ada potongan harga. Ada lebih dari 12 kategori kot, dari mobile, barang dapur, baju sampai la makanan kucing pon ada. 

Pastu ada flash sale pulak every hour. Hahaha

Bos-bos, sila pantau. Eh, jangan korang pulak yang sekali join shopping. Hehehe

3. Terbeli or Ter-shopping

Elok-elok niat di hati nak survey je kan. Nak cuci mata je. Tiba-tiba terkenan yang ni, terkenan yang tu. Sudahnya tekan button Buy Now, terus cash out bayar. Lagi-lagi bila Lazada ni tawarkan COD, boleh tunggu barang sampai then bayar.  Seronok beli beli beli, bayar seronok tak? Hehehe

4. Terbeli or Ter-shopping Banyak.

Mula-mula cakap, "satu je" "yang ni last" "shopping ni je" "beli satu je", alih-alih 10 barang beli, yelaaa kalau beli over than RM75 kan dapat shipping free. Seronok plan dengan kawan-kawan & sanak-saudara, kongsi beli barang sama-sama. Hahahaha


5. Tiada ruang nak letak - buat rumah sempit

Bila dah beli banyak, mana nak letak. Lagi la kalau beli pampers anak. Lazada buat sale beli 3 pampers dengan harga RM99. Mau nak beli banyak-banyak kan. 

Wee Wee Drypers Diaper

6. Pupuk sikap riak di kalangan kawan-kawan

Bila kau dah shopping itu ini, mestilah nak tunjuk kat kawan2. Yelah, beli barang dengan harga murah. Kot2 kawan tu tak sempat, tak taw Lazada ada sale then terlepas.

" Tulaaa, sape suruh tak beli, murah ni. Mana nak dapat Double sided pan murah macam ni?" 

"Kau adeeee??!"

Terguris hati kawan tu. Hahahaha :p


Nak beli? Takada Double Sided Pan

7. Anak-anak asyik main dengan tablet or tab or ipad or phone

Kalau korang nak taw, 26-March ni ada jualan Redmi 2 and Mi Pad. Dahla harga berpatutan dengan kualiti. Original product dari Xiaomi pulak tu, kang terbeli. Anak-anak pulak asyik nak main tablet.

Jangan klik link ni pulak, kang terbeli : http://www.lazada.com.my/mi/

Bukan ni je, ada jugak produk lain macam samsung,ipad, semua ada sale esok. Tapi tu lah, kalau terbeli nak buat macam mana, boleh baca tips dari Adlil Rajiah ni, tips nak hilangkan ketagihan anak-anak pada ipad or tablet :



8. Lenguh tangan sebab scroll

Bila kau bukak Lazada punya website, eh banyak pulak sale yang ada. Then kau klik, pastu scroll. klik pastu scroll. Dari elok2 senaman tangan, jadi lenguh pulak. 

Kalau dekat Lazada app pulak, ada private sale. Maknanya kalau tengok dekat web memang tak jumpa. Dekat App je ada barang tu dengan harga memang murah terlajak. Haha

Then bila bukak page Lazada sekarang, ada pulak early birthday sale. Marah diri sendiri sebab sibuk nak scroll sebab esok ada sale lagi. Esok nak scroll lagi, nak senaman tangan lagi. Hahahaha




Okay dah, lenguh pulak taip. Ni pon tulis sebab2 macam ni, entah korang ikut or tak. Entah2 korang shopping jugak kan. Hahahaha Sebab iday pon nak shopping, nak beli Bean bag dekat Lazada. Ni semua sebab gara2 tengok kucing comel bawah ni. Hehehe



Kalau nak beli jugak, nak tiru kita, boleh klik link ni : Bean Bag

Kalau degil sangat. Pergilah shopping esok sampai khamis ni. Klik lah link bawah ni tapi jangan menyesal pulak, jangan cakap iday tak halang :p (sarcastic mode : on)





p/s : Selamat shopping dengan jayanya :p


3 comments:

  1. adoiii bahaya betul lazada ni..memang buat orang boleh meroyan nak shopping haha

    ReplyDelete
  2. rasa lawak dgn entry ni ahaha. Ni guna kaedah psikologi ye? AHAHA

    ReplyDelete
  3. alorrrrrr...terrrrpengaruh lak.. cane ni??

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List