Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

Produk Review Untuk Kulit Kusam : Citra Mulia Kosmetik Sdn Bhd



Biasanya kalau pilih produk untuk muka, tak kisah la pencuci muka, scrub, mousterizer, serum atau toner, mesti nak yang sesuai dengan kulit muka. Silap pilih, boleh mengundang kepada jerawat atau warna kulit muka yang tak sekata. Mesti korang taknak kan.

Tips 1 : Jika membeli apa-apa produk, kenalpasti jenis kulit muka/wajah.

So, iday nak share satu produk yang bagus and sesuai dengan kulit muka iday. Macam mana iday tahu tentang produk ni? Sebenarnya iday baca hasil review kawan-kawan iday yang lain and diorang sendiri rasai perubahan pada kulit wajah, so why not kita try kan. Hehehe


Tips 2 : Sila buat research dulu tentang produk yang kita nak beli, check the product review. 
Iday tiada masalah kulit, which is jerawat or bintik-bintik hitam or putih tu. Tapi kulit iday kusam. Macam orang sakit pon ada. So, iday nak cuba produk yang boleh buat muka kita glowing. Niat bukan nak tunjuk kat orang  tapi niat nak sentiasa cantik depan suami. Hehehehe :p




Pernah dengar Citra Mulia Kosmetik?



So, sekarang iday nak share produk yang iday tengah pakai sekarang. Mula-mula iday risau sebab iday dah guna produk iday sebelum ni dah 6 tahun. Lama kan, produk sebelum ni bagus sebab sepanjang tempoh tu, muka iday belum ada masalah seperti jerawat, bintik hitam putih semua tu. Tapi, kulit iday kusam, dengan warna kulit tak sekata. Huhuhu

Iday suka produk ni sebab ada 2 jenis serum untuk pakai siang dan malam, serta dua jenis cream untuk siang dan malam jugak. Biasanya 1 serum untuk siang dan malam. Hehehe

Okay, jom iday kenalkan dulu satu-satu produk Citra Mulia Kosmetik ni.


The Face Supreme Whitening Day Gel Serum

Perasan tak ada warna gold dalam serum tu, cantik sangat. Gel serum ni kita pakai waktu siang, waktu kita nak pergi kerja atau nak keluar. Lepas cuci muka, lap bersih, then pakai serum ni. Tak perlu banyak-banyak. Serum ni orang tak pakai banyak-banyak. 



Apa kelebihan whitening day gel serum ni? Actually serum ni adalah untuk mencerahkan warna kulit especially kulit suram macam iday ni. Ni antara fungsi-fungsi lain gel serum ni :


Fungsi Gel Serum:

  • Mengurangkan bekas-bekas jerawat
  • Memutihkan kulit wajah
  • Menghilangkan flek hitam
  • Mencerahkan warna kulit
  • Meratakan warna kulit
  • Mengecilkan liang wajah
  • Menghaluskan dan mengenyalkan kulit




The Face Supreme Whitening Night Gel Serum

Kalau yang Day punya serum, dia macam gold2, kalau yang ni silver. Fungsi dia sama cuma yang ni kita gunakan waktu malam. Kedua-dua jenis serum ni bertindak sebagai anti penuaan,then melembapkan kulit. 

Cara pemakaian pon sama, bersihkan muka kemudian sapu sedikit pada muka, urut sikit biar serum serap masuk dalam kulit. Masa iday pakai ni, sejuk je. Hehehe

Harga setiap satu serum siang dan malam ni adalah RM55. Bagi iday murah sebab, serum yang iday pakai sebelum ni lebih RM100. Hahahaha 


Dr.Herbal Whitening AB Cream (Cream A dan Cream B)

Selepas kita pakai serum tu, kita akan applykan whitening AB Cream ni pada muka. Ingat taw, Cream A untuk waktu siang dan Cream B untuk waktu malam. Masa kita beli ni, dah memang 1 set dalam kotak RM90. 


Warna cream-cream ni berbeza, kalau yang siang macam kuning sikit, kalau yang malam, putih-putih. Cara nak pakai? Pakai lepas kita apply serum tadi, jangan banyak-banyak taw, sikit2 pon dah okay. Sapu secara rata di seluruh muka. 

Manfaat DR. HERBAL WHITENING AB CREAM
  • Mencerahkan dan memutihkan wajah.
  • Wajah kusam, gelap dan kekuningan kembali menjadi putih bersinar.
  • Menghilangkan flek-flek, jerawat dan noda hitam
  • Menghilangkan tompok yang disebabkan oleh sinaran uv
  • Menjaga keanjalan kulit wajah
  • Mengatasi liang besar dan bekas jerawat sehingga wajah kembali menjadi mulus dan halus
  • Menghilangkan kedutan pada wajah.
  • Menghaluskan dan memberi kelembapan semula jadi bagi wajah.

Iday paling suka lotion badan dan tangan ni, serius wangi. Milano Ashley Green Tea dan Rose Tea ni boleh melembutkan kulit selain menjaga kelembapan kulit. Iday bagi Islam pakai yang Green Tea, iday lak pakai yang Rose Tea. Islam cakap jangan pakai kat office, dia takut nanti ada orang suka, kena pakai kat umah je. Hahaha


Apa khasiat Green Tea dan Rose Tea yang ada dalam lotion badan ni?

Green Tea

+ Green Tea berasal dari daun Camellia sinus.

+ Ekstrak Green Tea secara semula jadi yang kaya dengan antioksidan, yang mempunyai fungsi sel-melindungi juga. Ia adalah kesan yang kuat antioksidan yang melindungi kulit daripada kesan kerosakan akibat radikal bebas.

+ Ekstrak Green Tea juga mengandungi methylxanthines yang merangsang peredaran mikro kulit dan oleh itu secara positif mempengaruhi nada dan kesihatan kulit.

+ Ekstrak Green Tea sebenarnya boleh mengurangkan kedutan dan juga membuat anda kelihatan lebih muda.

Rose Tea

+ Ekstrak Rose Tea mempunyai ciri-ciri emolien yang sangat baik untuk melembapkan kulit kering, ia juga menawarkan ciri-ciri antiseptik dan astringen untuk merawat kulit jerawat, serta ciri-ciri anti-radang yang membantu merawat kemerahan dan keradangan.

+ Ekstrak Rose Tea juga boleh membantu memperbaiki tekstur kulit, mengawal penyakit kulit seperti psoriasis dan dermatitis atopik.

Kannnnn, sebenarnya banyak kelebihan dari produk Citra Mulia Kosmetik ni, kalau korang check website diorang, ada lagi produk-produk kecantikkan dengan harga berbaloi. Ramai yang dah pakai dan berpuashati dengan produk ni. 

Iday ada buat video, tutorial nak pakai Citra Mulia Kosmetik ni. check video bawah. Hehehe (tengok pakai HD ye. Hahaha)



Senang je kan nak pakai, lepas tu takyah nak pakai make up dah , just touch up dengan compact powder je. Simple je. Hehehe

Kalau korang berminat, boleh check maklumat tentang produk ni yang iday share kat bawah ni :)


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Website:


Facebook Page:

Telefon:
+6012-2542448 / +603-6274 6881

Faks:
+603-6273 1669 


Citra Mulia Beauty
No. 3, Jalan 20/38A, 
Taman Sri Sinar, 
Segambut, 
51200 Kuala lumpur.








2 comments:

  1. Akak pun suka produk ni especially serum dia...best sgt2..lisyen tu pun best...confirm pakaiutk setahun tu sbb besar...

    ReplyDelete
  2. aaaaaaaaa bestnya hm qila tak berapa kusam but toooooo oily T_T

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List