Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

#balikkampungganu | Rumah Pantai


Actually, ni first time iday bawak Islam pergi pantai dekat rumah Iday. Lepas majlis kahwin hari tu, tak sempat nak bawak dia mandi laut sebab kena pergi Perlis, hantar adik Cah. So, balik kampung hari tu, Islam la paling excited nak mandi laut. Hehehehe


Hahaha, comel je Islam. one thing iday suka pasal islam, dia tak kisah kita bagi apa-apa kat dia, towel pink ke, seluar bunga-bunga ke. dia okay. :)


Pantai dengan rumah iday dekat je, kalau bukak tingkap dari rumah memang nampak laut biru. Hehehe cuma kena lintas jalan la. 


Umah tok iday lak seberang jalan, so memang lalu depan rumah tok. Kena singgah cakap kat dia "Tok, nak pergi mandi laut. Nak ikut?" Hahahahah Zaman tok kuat dulu, dia follow je. Sekarang dah tak larat. Kesian tok.


So, ni la pantai kat rumah iday :)


Sebenarnya asalnya ada rumah tok, tapi dirobohkan sebab dah lama. Yang bawah ni tinggal gambar je. Rindu rumah ni sebab memang dari kecil iday main-main kat depan rumah tok. Pergi pantai pon dekat je. 



Sedihnya, gambar dalam phone iday hilang. Banyak kot ambil gambar pantai. Gambar Islam terjun laut semua. Video lagi. Tak tahu pergi mana. Sedih. :(

Oh, iday nak tanya korang taw tak ape nama haiwan ni? or korang pernah jumpa tak?


Dulu masa zaman kecik, iday and kawan-kawan selalu tangkap and bakar, then kitorang makan. Tapi sekarang tak dah. Bila dah besar ni, macam pelik nak makan benda ni. Hahaha. Iday panggil Ibu Gemis. Ni kalau pergi pantai, memang bersepah, sebab diorang menyorok bawah tanah kat pantai tu. Everytime ombak datang. Diorang lari-lari.

Bestnya kampung! Hahaha



No comments:

Post a Comment

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List