Enter your keyword

Kejutan kepada Insan tersayang | Perkhidmatan terbaik dari Sukelettew Candy

Kek Batik Fana buat, SEDAP!

Iday rasa semua suka kejutan kan? Macam birthday suprise, anniversary party and any special occasion lain. Tipu la cakap tak suka, event abang-abang sado pon boleh suka terharu. Hehehe

Tadi pon iday ada baca tentang Abby Abadi dapat suprise flower bouquet. Bestnyaaaa! :)

So, sekarang iday nak share 1 event planner, group of people yang akan tolong korang suprisekan or plan party untuk orang yang tersayang dengan harga mampu bayar hingga serendah RM100 taw! Hehehe 

Siap boleh request kek batik kat atas tu. Hihihihi



Sukelettew Candy

eh, apa Sukelettew Candy ni? 

Sebenarnya diorang ni lar yang sediakan perkhimatan plan party or surprise untuk insan tersayang. 


Sukelettew Candy merupakan idea asal oleh Nana Lokman bersama rakan sekolahnya Nita Rashid. Keinginan serta minat yang mendalam dalam bidang menghasilkan candy buffet membuatkan mereka berdua berkongsi modal yang sedikit untuk memulakan perjalanan perniagaan ini. 


Ditubuhkan secara kecil-kecilan melalui Instagram padah September tahun lalu, usaha mereka berhasil apabila ada follower Instagram yang sudi memberikan kepercayaan untuk mengadakan Majlis Aqiqah untuk anak sulungnya.


Tetapi disebabkan masing-masing sibuk bekerja sepenuh masa sehingga tidak dapat menumpukan perhatian sepenuhnya terhadap bisnes Sukelettew Candy. Akhirnya, mengambil kata sepakat untuk mengembangkan lagi ahli Sukelettew Candy bagi meraih sumbangan dan idea supaya lebih maju kehadapan. 


Dengan itu, Fana yang merupakan seorang blogger dijemput untuk menyertai team Sukelettew Candy bagi menguruskan bahagian media sosial dan pemasaran. Tanpa tenaga lelaki, pasti sesebuah pasukan menjadi tidak kukuh, memilih Zakuan sebagai salah seorang team membuatkan team Sukelettew Candy lengkap.

Apa perkhidmatan yang ditawarkan oleh Sukelettew ni?

- Menyediakan servis konsultan untuk majlis
- Surprise Delivery Service
- Birthday Party
- Baby Shower
- Candy Buffet
- Goodies
- Sewaan Props untuk photoshoot @ majlis




Kan seronok kalau dapat buat party dengan bajet yang mampu bayar, boleh happy-happy dengan kawan. Main belon, lompat-lompat, ambil gambar. Hehehe






Bagi iday, yang seronoknya, ahli-ahli Sukelettew ni dah kawan sejak sekolah rendah. Then plan buka bisness sama-sama. Maybe sebab diorang dah lama kenal so disebabkan hubungan persahabatan yang kuat, jatuh bangun bersama dan sentiasa bertolak-ansur dalam perbincangan yang membolehkan diorang plan bisness sama-sama.


Diorang ni pon bukan calang-calang orang taw, ada komitmen kerja yang lain jugak. Hebat-hebat pulak tu. Hehe 

  • Nana Lokman merupakan guru sepenuh masa bagi mata pelajaran Bahasa Melayu, Matematik dan Bahasa Inggeris di Playground Enrichment Programme yang terletak di Seri Kembangan Selangor.
  • Nita Rashid merupakan Software Developer di SynergyCentric Sdn. Bhd serta. Merupakan pemegang Ijazah Sarjana Muda Sains Komputer di UiTM Shah Alam.
  • Fana pula merupakan seorang blogger separuh masa dan bekerja spenuh masa sebagai Logistics Executive di BDP International Sdn. Bhd. Mempunyai Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Teknologi Pejabat.
  • Zakuan merupakan Technical Assistant di salah sebuah syarikat swasta di Batu 3, Shah Alam.

Diorang ni ada misi nak bantu pelanggan yang ingin memberikan kejutan kepada insan tersayang dengan bajet paling minima. Best kan? 

Cuba bayangkan kalau iday buat kejutan party untuk Islam, mau dia gelak macam ni :


Or lompat macam ni Hehehehehe :p



Untuk maklumat lanjut :

Layari Instagram Sukelettew Candy

Untuk tempahan :

01112848665 (Nana Lokman)

0174342950 (Fana)


Hari tu pon iday berpeluang hadir untuk mini launching Sukelettew Candy, macam-macam makanan dapat especially Kek Batik Fana, sedap okay! Hahahaha 


 Seronok dapat picnic macam ni ramai-ramai. Hehe






Semoga maju jaya! Nanti iday nak buat suprise kat Islam nak guna khidmat diorang, sebab berbaloi-baloi. Korang boleh follow Instagram diorang dengan klik link bawah ni. Diorang ada post customer yang berpuas hati dengan servis diorang. Hehehe

Untuk maklumat lanjut :

Layari Instagram Sukelettew Candy

Untuk tempahan :

01112848665 (Nana Lokman)
0174342950 (Fana)

No comments:

Post a Comment

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List