Enter your keyword

Movie Review | Pitch Perfect 2 & My Most Favourite Scene [Full Review]



Pitch Perfect 2 akan keluar 14th May nanti, tapi Iday bertuah sebab dapat tengok awal, so takde la berebut tiket bila tayangan nanti. Hehehe Sebenarnya tak sabar nak tengok, dari tahun lepas tunggu, ke 2 tahun lepas. Lupa lak. Hahaha 

So, iday tengok 8th May hari tu, awal seminggu. Iday dapat advance tiket sebab sign up dengan TGV Movie Club. Yeayy! Thanks TGV. Hehehe 




Pitch Perfect 2 is A-Ca-Mazing! Serius! Sebelum buat review ni, iday nak bagi amaran kepada mereka yang belum tengok lagi, jangan baca artikel ni sebab ni adalah full review. 



SPOIL ALERT!

Sepanjang movie iday gelak2. Serius kelakar. Movie kali ni lebih fokus pada diorang punya friendship and cita-cita Beca nak jadi producer music. Kalau korang tengok Pitch Perfect sebelum ni, mesti korang ingat Chloe takde dalam movie kali ni. Actually dia still ada sebab sengaja failed paper semata-mata sebab the Bellas. Oh diorang semua tengah senior year. 

3 tahun berturut-turut menang, akhirnya dijemput untuk buat persembahan pada hari birthday President Obama. Cuma yang tragedynya, something happened and Bellas tak boleh bertanding and diorang punya tour cancel diganti oleh Juara Acapella Europe. 

So, diorang kena buktikan diorang ni still hebat dengan join World Acapella Championship. Time ni la diorang jumpa Das Sound Machine and memang diorang gila power kot. Macam full of energy la. 

Ada jugak part Rip Off macam first movie. Best sebab lagi lama dari yang first. Siapa menang? Kena tengok. 

Then, Beca join intership so dia tak fokus sangat untuk acapella punya lagu. Bila diorang buat persembahan like opening/persediaan before World Acapella Championship, diorang macam mess gila, takde sepefahaman camtu. 

So macam mana nak menang? Siapa yang diorang jumpa untuk kembalikan semangat Bellas? Diorang menang ke? Hehehehe Kena tengok sendiri okay. Iday tak sampai hati lak nak bagitau ending macam mana. Bagi suprise sikit kat korang. Hehehe

Tapi, iday nak bagitau 5 part yang iday paling suka dalam Pitch Perfect 2! Drummm Rolllll! Hahaha


1.The moment Fat Amy buat wrecking ball punya dance, tergantung, almost jatuh and baju koyak, andddddd tunjuk #$%^* dekat President Obama. Hahaha Serius, jerit-jerit jugak la aku part ni. Hahahaha

2.Part Beca nyanyi lagu krismas song dengan Snoop Dogg, eh Snoop Dogg ada dalam movie ni? Hahahahaha Sebab anak Snoop Dogg peminat besar Pitch Perfect and senang diorang nak amik dia berlakon dalam movie ni. Tapi suara Snoop Dogg + Anna Kedrick memang best! hehehe

Klik sini nak dengar and download lagu tu : Anna Kendrick & Snoop Dogg - Winter Wonderland/Here Comes Santa Claus


3.Part diorang jumpa Aubrey!!! Oh my god, time ni excited sangat. Yelar, baru rasa diorang dah complete. Hehehe Aubrey ni kiranya nak bagi semangat kat the Bellas balik. 



4.Part the Bellas nyanyi lagu cup song. Sedih time ni sebab, diorang dah final year, then akan bawak haluan masing-masing. Masa dekat Campfire, Beca cakap yang dia takkan rindu masa diorang buat persembahan semua, tapi rindu diorang punya perangai pelik2. Hehehe then Chloe start nyanyi Cup Song :'( .



5.Semua part persembahan Das Sound Machine, giler penuh energy diorang punya persembahan. Memang terbaik la, sampai meremang bulu roma. Hahaha Watak jahat ketua Das Sound Machine ni kelakar. Hehehe





6.Riff Off! Hehehehe Iday rasa semua orang suka part ni, dari Pitch Perfect yang first lagi. cuma konsep dia lain sikit. Hahaha Fat Amy kelakar giler time ni. Lagi-lagi part dia rap tu. Hehehe Siapa yang menang? Kena check la. Hehehe



7."I don't want your butt confidence!!" Hahaha Fat Amy ni comel taw, dia nak pujuk Beca yang tengah sedih, then macam bagi confidence dari badan. konon2 gosok and sapu dekat Beca. Hahaha Last-last dia bagi Butt Confidence. Hahahahaha



8.Masa finale championship tu, diorang nyanyi lagu Flashlight. Serius best. Iday nangis part ni. Hahahahaha Kalau kat youtube takde lagi yang full. Tapi iday ada yang 15 second.


Iday suka bila ramai-ramai nyanyi lagu ni sama-sama dengan The Bellas. Kalau korang nak taw, part yang worlwide championship tu, almost 3000 orang volunteer datang nak jadi konon2 penonton la. siap datang dari New Zealand semata-mata nak tengok diorang perform. 

Overall, memang best la movie. tak sia-sia tunggu. Hehehehehe

Bawah ni iday nak share video Pitch Perfect Music Video -nyanyian Acapella pelakon and peminat2 Pitch Perfect. Ni Pitch Perfect yang first. Best gileeee. Hope Mike Tompkin akan buat untuk Pitch Perfect 2. :)



Enjoy the movie guys! Iday pon nak tengok buat kali ke 2 :)

p/s : Semua GIF iday buat kecuali yang first. Hehehe

No comments:

Post a Comment

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List