Enter your keyword

New Instagrams Update : Get Notification when your selected friends/family post photo

Features dari Instagram ni sebenarnya baru lagi, tak silap Iday bulan lepas. Iday perasan pon secara tak sedar bila saje-saje nak check setting dekat Instagram. And iday rasa ini antara features terbaik dari Instagram.

Yelar, lepas ni iday takkan miss photos update dari family,kawan-kawan or any favourite account.

Kalau nak ikut dekat Instagram iday sekarang, iday follow 723 pengguna instagram termasuk kawan2, family, instagramer yang cool, selebriti, favourite blogger on community. Kadang-kadang agak frust la bila terlepas update diorang. 

Selalu bila iday perasan bila diorang like gambar iday. 

Contohnya, semalam shida(bestfriend) like gambar iday dekat Instagram. So, iday pergi usha Instagram dia, sekali dah terlepas 2 3 gambar. Macam sedih la, boleh terlepas pandang kawan punya life update kan. 

Macam mana nak buat?

1. Buka page orang yang korang nak dapat notification tu. Contohnya iday pilih instagram Islam. Nampak tak ada 3 titik kat kanan atas tu, macam setting la. Klik je. 



2. So, nanti akan popup la macam gambar bawah ni. Then korang click je yang Turn on Post Notifications. Simple kan? Lepas ni everytime Islam upload or update or post, iday dapat notifications. 


Contohnya macam iday nak notification dari akaun Instagram. So bila Instagram posted gambar, dapatla notification macam ni.


or my favourite blogger, Hanie Hidayah 





Iday pon turn on post notification untuk Instagrammer yang iday suka macam Izza Shafiqa ni. Hehehe Syarat penting untuk turn on notifications ni adalah korang kena follow instagram diorang. Tak follow takle turn on la. 



Adik-adik iday pon ida buat. Nak pantau apa diorang post. Hahahaha



So, iday memang suka sangat dengan feature baru dari Instagram ni. Iday takkan terlepas photo dari kawan-kawan 1 rumah dulu (yana,shida,amalina,ain,yanie,umi,nana), kawan-kawan 1 ofis, family, husband walaupon iday follow ramai-ramai orang. 

Nasihat iday, jangan la turn on notifications instashop tu. Sebab diorang ni aktif swap review. Banyak pulak notifications dapat. Hehehe

No comments:

Post a Comment

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List