Enter your keyword

Peserta Instagram Contest Block IG Sayaiday | Overacted?

Pernah kena block ig oleh peserta contest lain? 




Hehehehe pengalaman paling kelakar sebab first time kena attack peserta contest yang overacted. Siap kawan dia pon datang komen tak puas hati kat Instagram. Kadang-kadang aku tak faham jenis budak-budak macam ni. Aku tak cari pasal dengan diorang, tapi diorang pula hegeh-hegeh nak cari pasal. Dapat modal tulis blog la. Hehehe

Sebenarnya, iday ada join 1 contest intagram ni and join sebab nak support kawan yang handle contest tu. 



Syarat contest tu : Post gambar dengan hashtag sekian-sekian, then tag 2 orang. Lepas tu "Get As Many Likes As Possible" . So, iday baca TAC, takde rule banyak just suruh kita kumpul like. Iday pon ada tanya kawan iday jugak. So, ni tentang effort kau nak menang. Macam iday, iday ada join kelab dekat facebook yang exchange2 like ni, syaratnya iday like diorang punya gambar, and diorang like gambar iday. 

Sebab konsep contest kumpul like terbanyak ni, memang orang popular, follower puluh ribu confirm menang. So, jangan nak sakit hati dengan orang yang memang ada usaha and ada effort nak banyak like. 

Bukan main tweet, jangan cyberbully watever shit, tapi lepas kau datang komen hentam, kawan kau datang pulak hentam. Lain kali baca TAC dulu. Baca rule competition tu. Jangan batak nak menang sangat. Lepas komen dekat IG iday, dia pergi block iday kat IG. Hahahaha Padahal iday tak follow dia pon. Jangan overact sangat dik. 

Sebab rasa diri tu memang susah nak menang (sebab awak kan tak main la autolike/exchange like kan), dia suruh adik dia join contest. Konon wakilkan adik untuk amik hadiah. Adik dia sure menang sebab follower 30K something. Iday tak kisah sangat adik dia menang or whatever, tapi cara dia tak betul. Pergi hentam peserta lain. 

Umur berapa? 18 tahun. oh, husband pon cakap, takyah la pikir sangat. Budak lagi tu. Hehehehehe tak fikir pon, cuma mentality manusia macam ni pon ada. Memperlekehkan orang lain. 

Oh cakap pon tak guna, jom kita tengok screenshot :)

Macam mana taw dia block iday? Actually lepas dia komen, iday check la IG dia, still boleh buka, nak je iday reply, tak baca TAC ke ape, kenape nak overacted sangat. Tapi, malas nak layan. 

Lepas tu dapat pulak komen kawan dia, tapi dia punya komen dah takde, so check dia punya IG. dah block? Hahahaha

Sebelum block IG iday, still boleh tengok page dia :


Tiba-tiba dia block, gigih betul Hehehe :




Ni serupa la perangai yang jenis cari gaduh dekat page IG selebriti, or jenis suka kondem or tanya macam-macam. Diorang suka hentam terang-terang. Takde dah, nak DM tanya ke ape ke. Ni lah jenis-jenis, masuk rumah tak bagi salam, siap pakai selipar kasut tak buang. eh, Hahahahahaha

Aku malas nak layan orang jenis macam ni, tapi terlayan pulak. Hahahahaha

Oh nak tengok tak apa dia perli dekat IG adik dia? Tapi dia dah delete laaa, hihihihi


Iday malas la nak tunjuk nama ke ape ke, kan kata aibkan dia pula. Sorry la sampai buat awak sakit hati dengan kita ni, block-block bagai, Hahahahahaha 

Lain kali pergi contact penganjur contest, tanya rule or TAC, pastu kalau betul aku salah, datang la attack ke ape. Masalahnya main serbu. Iday siap tanya diorang(penganjur) lagi. Diorang sendiri cakap "Takpe, boleh buat apa sekali cara, as long dapat kumpul like banyak dan menang" 

Kalau jenis nak tunggu orang like, sure2 tak menang. Kalau Nora Danish join, dah sah-sah dia menang. 

Takpela dik, kau batak sangat nak menang. SILA! HAHAHAHAHAHA

Update : Dengar cerita, block sebab cakap aku stalk dia. Logiknya memang aku tengok Instagram dia sebab dia competitor. Kau budak kecik faham tak stalker tu ape? Satu lagi, kalau taknak orang stalk, Instagram jangan buat public. BANGANG ABADI! Before ni aku tak marah,tapi sekarang jadi menyampah dengan spesis kecik-kecik kurang ajar macam ni. 


No comments:

Post a Comment

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List