Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

Video : Iklan Raya Petronas 2015 #PETRONASRaya2015 | Sampai Hati

Setiap tahun, setiap kali Raya mesti nak tengok iklan petronas. Setiap tahun mesti ada genre berbeza and membawa mesej tertentu. Lagi-lagi iklan arahan Yasmin Ahmad. Ada dua tiga iklan raya petronas yang boleh buat nangis, ada jugak yang kelakar and macam-macam perasaan la. Hehehe




Cuba check video iklan Raya dari tahun 1996 - 2005 ni :



Kalau korang selalu tengok iklan petronas sure dah biasa ayat-ayat ni :

"Ombak Jahat"

"Daging? Daging? Hati? Limpa? Apa lah nak jadi dengan korang ni"

"Nanti bila kakak besar, Abah dengan Mak duduk sini, kakak dengan adik duduk kat rumah"

"Abah jangan lupa pakai lampin taw"

"Burung apa tu nak? Burung Murai"


Then, ada iklan-iklan yang buat kita nangis. Cuba la tengok 2 iklan kat bawah ni. Ni antara yang memang automatik air mata keluar la. Hahahaha Jangan tengok kat ofis, malu aihhh orang tengok. Hehehe




Tapi serius iklan yang suami dia letak meja ayah dia kat luar tu memang teruk. Kalau nak cari suami, cari suami yang boleh sayang and terima bapak korang macam ayah sendiri. Sedih buat orang tua macam tu. 

Okay, 



UPDATE!

IKLAN RAYA PETRONAS 2015 - Sampai Hati



No comments:

Post a Comment

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List