Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

Raya 2015 : Kisah Islam masa zaman budak-budak

Salam korang!

Raya hari tu iday balik rumah Islam di Kedah. Sempat la korek-korek rahsia Islam masa kecil-kecil dulu. Macam mana perangai si Islam ni kan. 




Banyak-banyak cerita, yang ni yang iday rasa kelakar iaitu cerita Islam ikut abang dia mencuri dekat kedai runcit. Jangan salah faham er, kedai tu kepunyaan pakcik Islam and pakcik Islam tu selalu tinggal kedai and duduk dalam rumah. Diorang ni nakal masa kecik-kecik. Iday pon dulu selalu curi coklat dalam kedai tok. Hehehehe


So, satu hari tu Abang Islam and kawan-kawan dia plan nak mencuri dekat kedai Pakcik Islam ni. Tak kisah la apa-apa barang yang diorang nak and sempat. Abang Islam ni macam 6 tahun tua dari Islam and kawan-kawan Islam pon baya-baya umur tu. Kiranya Islam paling muda and innocence la. Hahaha

Nak dijadikan cerita, diorang pon pergi la mencuri kedai Pakcik tu. Masa tu abang islam cakap, capai apa yang nak or yang diorang sempat. Lepas tu diorang akan berkumpul kat 1 tempat ni. 


Lepas dah mencuri dengan selamat, diorang pon berkumpul and masing-masing keluarkan barang yang diorang dah curi. Biasala budak2 remaja lelaki ni, ada yang curi rokok or coklat. 

Tapi korang taw tak apa Islam curi? Hahahahahaha 

Gigih aku edit gambar bawah ni. Hehehehe



Islam ambil sabun basuh baju Breeze yang paket kecik RM1.50 tu, minyak rambut Tancho, and berus gigi. Hahahahahaah

Bagus laki aku. Then yang geng-geng abang dia berdekah la bila tengok apa Islam curi. Bila iday tanya Islam sekarang, dia cakap dia capai apa yang dekat dengan dia. Nak curi rokok kan, dia pulak tak hisap rokok. 

Tapi, Islam dah pulangkan and siap mintak maaf dengan pakcik dia. Hehehe Sekali pakcik dia pon gelak. Hehehehe

Zaman nakal-nakal kan. Hehehe :)

Zaman nakal korang dulu macam mana?




No comments:

Post a Comment

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List