Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

O'Briens Best Sandwich Competition Workshop | The Best Sandwich in Town

Hi



Kalau ada follow instagram Iday (instagram.com/sayaidaydotcom) and Islam (instagram.com/mohdfakhrulislam) mesti ada nampak gambar iday pakai apron O'Briens . Rata-rata kawan iday and islam assumed yang iday dah tak kerja di Lazada and mula bekerja dekat O'Briens. Hehehe pandai-pandai je korang ni.



Sebenarnya, kalau korang nak tahu yang baru-baru ni Iday dan Islam telah menghadiri O'Briens "Best Sandwich Competition" Workshop bertempat di Cyberjaya bukannya bekerja disana. Kalau dapat kan best, hari-hari makan sandwich O'Briens. Hehehe

Iday baru tahu yang O'Briens telah mula dibuka di Malaysia pada tahun 2002. Lama tu! and salah satu tempat pilihan orang ramai kalau nak makan sandwich sedap & terbaik! :)

Apa yang iday suka tentang O'Briens ni adalah ingredients dia, banyak sangat choice dari jenis-jenis roti, main filling dia, salad and sauce.




Bila datang O'Briens, korang boleh pilih :

1 Bread + 1 Main Filling + 3 Salads/ vegetable + 1 Sauce


Pilihan bread yang ada dekat sini :

+ White Bread / traditional style
+ Wholemeal Bread / many good source in a single bread
+ Wholemeal Shambo / house speciality, Irish Shambo
+ Facaccia Shambo / for herb lovers
+ Ciabatta / Italian style
+ Multigrain / high in complex
+ Wrappo / good for diet



This is my favourite bread! Paling sukaaaa! Yang penting memang bagi kenyang la. Hehehe



Main filling yang ada di O'Briens pula, terdiri daripada :

+ Egg
+ Egg Mayo
+ Plain Chicken
+ Chicken Mayo
+ Chicken Slice
+ Chicken Crisp
+ Chicken Sausage
+ Mild Spicy Herbs
+ Volcanic Chicken - favourite iday! :)
+ Piri-Piri Chicken
+ Turkey
+ Beef
+ Plain Tuna
+ Tuna Mayo
+ Smoke Salmon



Extra filling cost RM4.30 tapi memang banyak so berbaloi with that price.






Cheese :

+ Cheddar Cheese
+ Swiss Cheese
+ Mozzarella Cheese
+ Brie Cheese
+ Feta Cheese
+ Parmesan Cheese





Sauce :

+ Basil Pesto
+ Cream Cheese
+ Honey Mustard
+ Aran Island
+ Ballymaloe
+ Ceasar Dressing
+ Italian
+ Cranberry
+ Guacamole / Made from fresh Avocado
+ Houmous



Salad :

+ Mixed Peppers
+ Roasted Peppers
+ Red Onion
+ Sweetcorn
+ Black Olives
+ Croutons
+ Pine Nut
+ Walnut
+ Tomato
+ Cucumber
+ Lettuce
+ Lollo Rosa
+ Lollo Bionda
+ Watercress
+ Sundried
+ Roasted Brinjal
+ Roasted Zucchini
+ Coleslaw






Banyakkan ingredients dia, macam pening pulak nak pilih. Hari tu masa competition iday pilih :

Bread : Wholemeal Bread
Main Filling : Volcanic Chicken + Chicken Crips
Veggie : Tomato, Watercress, Lettuce
Sauce : Ceasar Dressing
Cheese : Cheddar Cheese

Sedapppp! Spicy + cheese + caesar dressing :)

Kalau korang tak nak pilih, korang boleh je pilih set sandwich yang sedia ada di O'Briens ni.





Thanks to Lawrence from O'Briens Marketing Executive sebab invite kitorang. Sebelum ni tahu makan je, sekarang baru tahu macam mana proses nak buat sandwich and jenis-jenis ingredients untuk buat Sandwich O'Briens jadi lebih sedap.

Nama pon Best Sandwich Competition kan, so terdapat 4 orang blogger. Setiap blogger hendaklah memilih jenis roti, jenis main filling, jenis sayur, atau jenis sauce. Pemenang akan ditentukan melalui cara potong dan sandwich yang kreatif dan cantik.

Sebelum mulakan competition, kami diajar bagaimana untuk membuat sandwich and penerangan tentang ingredients yang ada bila membuat sandwich yang terbaik.







First time juga iday jumpa roti unik seperti ni. Hehehe



So sekarang, start pertandingan, kitorang dibahagikan kepada 2 sesi. Sesi pertama 2 blogger and sesi kedua lagi 2 blogger. Semua dah excited ni.






Okay sekarang giliran iday pula, boleh ke buat sandwich ni. Hahahaha Sebelum buat sandwich kena pakai plastic gloves dulu. Kebersihan memang diutamakan di O'Briens so jangan risau dengan kualiti makanan ye :) Oh, btw O'Briens diiktiraf halal okay, iday baru check halal direktori tadi. Hehehe



Iday pilih my favourite roti. Gigih sangat nak potong ni. Hahahahaha







Dah potong, sapu mentega.



Iday pilih Volcanic Chicken as my main filling sebab iday suka pedas. Tapi serius sedap. Banyak pulak kuantiti yang dia letak. Iday siap tanya, eh betul ke banyak ni? Hahahaha



Then letak cheddar cheese and bakar dalam microwave selama 50 second. Hehehe



Williams ada cakap yang kitorang patut try Chicken Crips sebab tu antara ingredient popular. Yang iday kagum, tujuan diorang cipta Chicken Crips ni (Cawangan Malaysia je ada) supaya dapat gantikan dengan bacon. Hehehe



Then sapu sauce pada kepingan roti satu lagi. Oh jangan lupa letak veggie, Iday pilih lettuce,tomato and watercress.



Gigih seorang iday buat sandwich. Hahahaha :p



Tadaaaaaa! Hehehe



Ingat dah siap, sekali kena potong. Hahahahahah Iday risau nak potong sebab takut susah, kan iday ada letak kepingan Chicken Crips.



Tapi no hal laaaaa! Hahahaha



My first sandwich buat dekat O'Briens . Hahahaha



Inilah sandwich hasil kreatif kami para blogger. Hahahahahaha dah boleh kerja kat O'Briens ni :p







Sementara menunggu keputusan sandwich terbaik, kami dihidangkan dengan sandwich dan juga makan sandwich yang kitorang gigih buat tadi. Seriously sayang nak makan sandwich yang iday buat tadi. Hehehehe

Tapi serius, iday suka gila Volcanic Chicken yang iday pilih tadi. Next time akan pilih Volcanic Chicken lagi. Hehehehe





Lepas dah kenyang, terus diumumkan pemenang. Iday tak menang! Hahaha William cakap dia pilih berdasarkan cara potong yang kemas. Silap pulak ambil Chicken Crips tadi. Hahaha

Tapi Chicken Crips sedap! :p



Lepas tu kitorang diperkenalkan dengan machine perahan oren dekat O'Briens, ni bukan kisar macam biasa taw, ni memang squish oren punya machine. Hehehe Kagum kejap masa tengok machine beroperasi. Hehehe



Iday dapat try juice dari machine ni and iday suka! Tak perlu tambah gula and originally rasa oren je. Hehehe Kalau nak try, boleh datang O'Briens okay.





Group Photo! :)





Thanks Lawrence and Williams for inviting us! :)



So, apa lagi, cepat-cepat singgah ke O'Briens, ada meal deal taw iaitu korang boleh purchase any sandwich & your choice of drink :

+ Iced Earl Grey Tea
+ Cappucino
+ Soup of the day

Delivery pon available taw, call number dibawah ni :




Email : info@obriens.com.my

Ini pula senarai O'Briens Outlet :

Great Eastern Mall
Suria KLCC
Menara OCBC
Menara Prudential
Wisma UOA Damansara 2
Nu Sentral
Dua Sentral
Publika Shopping Gallery
1Utama Shopping Centre
The Curve
Empire Shopping Gallery
Wisma Shell Cyberjaya
KLIA Satellite
KLIA 2
Shaftsbury Square
Gleneagles Medical Centre Penang
Bayan Bay
Penang International Airport
Kota Bharu Airport
Kota Kinabalu International Airport
Komtar JBCC


p/s : akan ada Christmas Promotion. hehehehe cant wait :p













-------------------------------------------------------
My personal photographer and my partner of the day. Hehehehe









1 comment:

  1. Sandwich sis menyelerakan. Buat saya rasa lapar balik walaupun dah makan. Heheh.

    http://angellovesoldier.blogspot.my/

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List