Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

Apa cerita Islam dan Bendi #IslamIday

Lama tak cerita pasal Islam, 

sebenarnya banyak je nak cerita, tapi semua jadi draft. Hahahaha



Cerita ni baru lagi, berlaku weekend lepas. Iday and Islam memang suka makan sayur, kalau masak, kalau takde sayur memang lain macam. So, masa weekend hari tu, iday malas masak (bukan selalu eeeeer) so, Islam pergi la tapau nasi. 

Islam : Awak nak lauk ape?

Iday : Nak ayam goreng and sayur je. Kalau ada bendi pon okay gak. 

Islam : Saya pon nak makan bendi, saya keluar ye. 

Sementara tunggu Islam, iday kemas umah, bagi kucing makan, edit-edit draft blog then dengar-dengar Islam dah balik. Perut dah lapar ni, iday pon dah siap-siap buat air. Hehehe

Baru nak makan, Islam cakap. 

"Sorry taw, saya silap ambil sayur, saya ingat bendi, tapi takpe awak punya, saya dah letak sayur lain"

Iday ingatkan Islam tersilap letak sayur lain, baru nak sedih sebab tak dapat makan bendi, rupanyaaaaaaaaa

Hahahahahaha sabar je la sayang, rupa pon dah lebih kurang. 


...
...

...

...



...



...

...

...

...

...

...

...






Nasib baik la tak pedas kan sayang oi, nasib baik dia sedar masa isi , kalau sedar masa balik, dua-dua makan sayur lada. Hehehehe



Ada jugak lauk sayur lada ni kat kedai ye. Baru aku tahu. Hahahaha So, next time kena tengok betul-betul, takut tertukar dengan lada. Samalah kalau makan kacang panjang, alih-alih termakan cili api. Huhuhu

Tapi kalau iday pergi tapau pon, kalau tak tengok betul-betul, mesti dah ingat tu sayur bendi, Hehehehehe

Siapa ada pengalaman macam ni? tertukar sayur atau makanan sebab rupa lebih kurang, boleh share ye. Hehehe :)

5 comments:

  1. hahaha serius tak tau ada sayur camni. tak pernah jumpa lagi hahaha

    ReplyDelete
  2. kakakah. yg ni lawak. sayur lada. kalau saya dah ternganga depan nasi tu.

    ReplyDelete
  3. hahhahaha... ada jugak menu cili goreng...

    ReplyDelete
  4. Hahahahahha kesian akk.. ena pun kalau tak cakap benda tu cili, ena ingat bendi

    ReplyDelete
  5. tak sabo nak tunggu korang beranak pinak hahaha.... adakah bayi akan datang akan suka makan bendi cam ayah dia

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List