Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

9 sebab kenapa korang patut pergi FoodGasmFest 2015

Hi 

Update 2/11/2015 : After foodgasmfest semalam, iday ada scroll banyak bad review dekat twitter and IG tentang makanan yang overprice, makanan tak cukup, mud everywhere and bla bla bla. Tapi iday rasa ada je yang have fun kat sana kan. Whatever it is, hope next time akan ada penambahbaikan la dari pihak penganjur. hehehehe :)




Siapa yang akan pergi FoodGasmFest 2015 pada 1st November 2015 bertempat di Padang Timur, Petaling Jaya nanti? Angkat tangan tinggi-tinggi! Hehehehe 

iday akan senaraikan 8 sebab kenapa korang patut pergi ke FoodGasmFest 2015. 

1. Food Truck!

Masa ni lah korang dapat cuba makanan yang dijual di food truck, biasa tengok dalam movie. Biasanya makanan yang dihidangkan di food truck memang sedap dan cepat. 



credit : Google

2. 100++ Food Vendors

Everything is about food! Korang boleh cuba pelbagai jenis makanan yang akan dijual di FoodGasmFest 2015. Iday ada senarai makanan yang akan iday beli and makan iaitu :

+ Viatnamese Spring Roll


 vendor IG : @foodie_escape
credit pic : Google

+ Roll Ice Cream


Vendor IG : @treatsout
credit pic : Google

+ Australian Beef Ribs


Vendor IG : @bobrepublicmuzaffar

+ Marinated Grill Lambs


Vendor IG : @kambinggrill

+ Cold Brew Coffee
+ Cheezy Torts
+ Burrito Buttermlik Chicken

and many more! 

yang penting, harga ditawarkan mesti la lagi murah dari biasa. harga promosi! :)

3. Picnic Concept!

Iday suka picnic concept berbanding makan atas kerusi and meja. Lagi seronok kalau datang dengan kawan-kawan or love partner, duduk sambil sembang-sembang.



This is the right time for those yang nak buat reunion or gathering. Jangan lupa bawa tikar, gitar or ukelele. Boleh buat concert. Hehehe

Green light for Fadhli. Hehe

4. Live Performances

Oh sorry Fadh, we have our own live performance. Heheheeh Yeay again for FoodGasmFest, makan-makan sambil tengok live performances. Iday belum check lagi siapa yang akan membuat persembahan. Tapi , it's okay, nanti on that day baru kita tahu siapa. Keep it as a suprise. Haha

5. Cold inflation balloons!

For those yang tidak tahu, Cold inflation balloons is a hot air balloons that inflated sideways and visitors can walk in the balloons. It's gonna be fun! Nanti boleh la take photos banyak-banyak kan. Hehehe




6. Fashion Booth!

Come on girls, lepas makan sedap-sedap, we need reward ourself. jom shopping! kot-kot dah tak boleh fix dengan baju sedia ada. Hehehe :p

7. How to get there? 

Seriously, you dont have to susah-susah drive untuk datang ke FoodGasmFest 2015, just naik lrt and taman jaya. :)



But, if korang nak drive : Google Maps or Waze for : "Padang Timur, Daratan Petaling"





8. PhotoBooth!

Photobooth! Pose, Snap and Print. Hehehe 



9. Live Update Photos

Remember guys, kena senyum dekat mana-mana camera sepanjang festival. Kot-kot that one is from Flick & Pinch and make sure to check out @foodgasmfest instagram, mana tahu ada wajah korang and your friends. Hehehe 



So, yay or nay ke FoodGasmFest 2015? Kalau korang pergi sana, harap-harap kita jumpa ye. Iday pon tak sabar nak pergi, tak sabar nak makan makanan yang iday senaraikan kat atas tu. Hehehehe


Boleh check website (foodgasmfest.com.my), facebook(facebook.com/foodgasmfest)and instagram (instagram.com/foodgasmfest) diorang okay :)

Jom jumpa kat sana 1st nov ni! :)





8 comments:

  1. waaa...bestnya, dekat sgt dgn UM ni,,,

    ReplyDelete
  2. Teringin nak try makan roll ice cream. Kat Sarawak tak pernah jumpa lagi orang jual.

    http://angellovesoldier.blogspot.my/

    ReplyDelete
  3. syok nyeee.. kite jauh lah k.iday, seronok nya. dah lah kite suka makan

    ReplyDelete
  4. nak pergi sangat...tapi Sally ada kelas pulak...kalau sempat lepas kelas la baru g kot...

    ReplyDelete
  5. Iday, kiteorang planning nak gi besokkkk

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List