Enter your keyword

Kampung Islam dilanda Jerebu Teruk #IslamIday

Salam,

Hujung minggu ni buat ape? Iday and Islam baru balik jumpa kawan untuk cerita tentang insurans. Berbuih jugak la mulut cerita tentang kepentingan insurans. eh, insurans? Hahaha Nanti iday cerita perihal insurans ni dekat artikel lain ye. 


Sebenarnya iday nak cerita tentang jerebu yang melanda kampung Islam. Terkejut jugak la, ingatkan dah reda jerebu dekat Malaysia ni. 


Islam : B, kampung saya kena jerebu teruk. 


Iday : Eh, kampung kat Kedah tu? Ingat dah baik, tersebar kat sebelah sana pulak er.


Islam : Adik saya hantar gambar tadi.


Iday : Tengok-tengok, kesiannya family awak kat sana. 



Then, Islam pon buka whatsaap and tunjuk gambar jerebu kat kampung dia kat iday. Seriously iday bayangkan kampung islam kat Kedah tu jerebu macam ni :




Tapi dia tunjuk gambar ni, tak taw la kalau dia rasa kelakar kan. 

..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..
..







Aku punya la ingat serius. rupa-rupanya kampung Clash Of Clan dia. ish, macam-macam perangai laki aku ni. 


Sabar je la. Hahahahaha


4 comments:

  1. Hahahahah suami akk memang lawak la...

    ReplyDelete
  2. hahaha... tu lah..

    rasa jerebu dah surut belah utara ni... ^_^

    ReplyDelete
  3. Hahah takleh blah. Kita ni kemain khusyuk baca

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List