Enter your keyword

20 Questions That No One Ever Asked Me Before

Hi 

I been busy 2 3 hari ni, tak sempat nak update entry, padahal dah banyak yang jadi draft. So, sebab malas nak sambung entry yang draft-draft tu, iday nak buat entry #hashtageverydaypost. Hehehehe




Isnin adalah #AskMeAnythingMonday ! Kali ini iday nak senaraikan 20 soalan yang tiada siapa pernah tanya iday. And iday akan try jawab soalan sejujur habis. Hahahaha

1. Tidur suka tutup pintu or buka pintu?
+ Iday ni penakut sebenarnya, so iday memang akan tutup pintu. siap kunci rapat-rapat. Bila dah kahwin ni, lagi la tidur kena tutup pintu kan. :p

2. Pernah ambil shampoo or conditioner botol dari hotel?
+ Dulu ya, sebab iday suka botol dia comel. Tapi sekarang tak, sebab nanti jadi sampah je. Hahaha

3. Pernah kena saman had laju?
+ Yes, polis speedtrack tu boleh menyorok pulak kan. Jalan baru dekat kawasan rumah kat kampung. 

4. Usual time bila tidur?
+ Before kahwin, iday tidur around 3-4. Lepas kahwin around 2-3. Kalau tidur awal, like before 11 malam, mesti overslept. Hahahaha

5. Pernah curi street-signs before?
+ Takde kerja nak curi, tapi pernah bergambar dengan street-signs. Especially kalau street-signs yang nama pelik-pelik. Hehehe

6. Suka guna post-it-notes?
+ Yes. Korang pernah guna post-it-notes online? Nanti iday share okay. Hehehe

7. Jenis perangai simpan kupon/voucher tapi jarang guna sampai expired?
+ Yes. Ni pon ada voucher Boat Noodle belum guna lagi. Hahaha

8. Pilih, better kena attack by big bear or sekumpulan lebah?
+ Kalau taknak dua-dua boleh tak. macam sakit je. Hahaha

9. Ada belang-belang sunborn dekat muka?
+ Sebab kulit aku ni memang semulajadi tak cerah, so takde. Hahahaha

10. Selalu senyum dalam gambar?
+ Kalau macam ni, di kira senyum tak? sebab memang ni cara aku senyum dalam gambar. Hahahaha




11. Benda paling annoying?
+ Setakat ni, aku paling tak suka manusia yang cukup kuat sentap and over sarcastic, yang over taw, macam orang tanya soalan kot, kenapa kau nak jawab cara perli-perli kan. Be nice la. 

12. Pernah kira berapa langkah jalan?
+ Pernah, bila nak kira jarak. macam takde kerja kan. Hahaha Tapi download 1 app ni, fitness app, satu hari targat 2000 langkah. Jenuh nak cukupkan 2000. Oh kalau pergi Gym memang lebih. Hehehe

13. Size katil? 
+ Sebab dah kahwin, so katil Queen. tapi before kahwin hari tu pon katil Queen. Iday suka space tidur besar + bantal banyak-banyak. Hahahaha

14. Okay ke lelaki pakai pink?
+ Okay je. tapi bukan pink yang terang tu. Hahahaha or skinny pants yang warna pink. Haha Takleh bayang kalau Islam yang pakai. 

15. Siapa start flirt dulu?
+ Islam start dulu, then iday tak bagi respon sangat, then Islam baru start nak give up, Iday mengorat dia balik. Oh iday tahu dia start give up bila kitorang dah tunang. Hahaha Sampai hati give up! :p

16. Cita-cita masa kecik?
+ Arkitek

17. Celebrity Crush?
+ Yuna and Hanie Hidayah

18. Dream car?
+ Mini Cooper, sama dengan Islam. Kitorang suka mini cooper. Hehehe

19. Kata-kata untuk my life partner, paling jujur. 
+ Islam, thanks for being you. Kahwin dengan awak adalah keputusan paling tepat yang saya pernah buat dalam hidup saya. 

20. Favorite story about my family history?
+ Nenek kena kahwin paksa dengan Atuk sebab nak selamatkan dia dari Jepun. Asyik gaduh je. Nenek cakap, gaduh-gaduh pon dapat anak 5 orang. Hahaha comel betul :p


Sekian! Hahahaha. Korang pon boleh jawab soalan ni juga ye! :p Pilih mana-mana soalan, and jawab di ruangan komen ni okay :p





6 comments:

  1. so sweet kak iday dengan islam

    ReplyDelete
  2. Pasal saman had laju.. 2km sblm roadblock kitorg tukar driver (tak tahu pun ada roadblock).. sampai dekat roadblock tu kena tahan.. eemm.. rupanya dia bagi surat saman.. yg tak menahan, salah en. Hb tp sbb sblm roadblock tu tukar driver, ahkakler yg kena... mencik tau.. buruk rekod ai..

    ReplyDelete
  3. perghhh jawapan no 19 tu buat islam tidur senyum malam ni.... :P

    saya pun suka bawa balik botol shampoo hotel sebagai sourvenirs :p

    ReplyDelete
  4. xdpt byg cmne islam flirt ngn idaa...hahahahahhha

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List