Enter your keyword

Aktiviti-Aktiviti Ketika Pembukaan IKEA Cheras 19 Nov 2015

Hi 



Siapa yang excited dengan pembukaan IKEA Cheras esok? Iday! Hahaha Sebenarnya iday dah start excited bila diorang nak start buka IKEA dekat situ. Iday tengok hari-hari dari start diorang buat sampai dah siap sebab hari-hari pergi kerja naik motor lalu lebuhraya MEX.


Bagus sangat diorang buat dekat Cheras, memang lagi dekat dari rumah and penting dekat dengan office. Memang dapat la lunch kat sana. Hahahaa tapi for sure, ramai orang kan. 


Tapi, IKEA ni baik hati dia buat housewarming party start esok 19 Nov sehingga 29 Nov. Tapi esok ni memang betul-betul highlight day. Banyak hadiah, game and aktiviti dekat sana. 


Apa kelebihan IKEA Cheras berbanding IKEA Damansara? 




Ada 10 sebab kenapa korang kena singgah IKEA Cheras : 10 sebab ke IKEA

Sebenarnya IKEA Cheras ni, dari office iday dah nampak. Hahaha 

Dulu selalu makan dekat IKEA Damansara, makan meatball! sedap! tapi kena pandai cari tempat kosong sebab memang full house. Kadang-kadang yang datang bukan nak beli barang IKEA tetapi nak makan dekat restaurant IKEA. Hahahaha


So, IKEA Cheras ni akan menyediakan 780 seats untuk sesiapa yang datang ke restaurant IKEA Cheras. Yeayy, boleh ajak mak nenek abah tok abang adik kakak boyfren husband pak cik mak cik. okay over. Haha


Oh, sebenarnya iday nak bagitau apa aktiviti yang disediakan pada esok iaitu 19 Nov 2015. Korang yang nak datang ni dah check belum macam mana nak pergi sana? Apa aktiviti semua?


Antara aktiviti yang ada pada esok hari :


Appearance of Panda dari pukul 8am-11.30 pm ! Korang pernah kan tengok video IKEA yang panda joget2. esok dia nak muncul, so sila la bergambar puas-puas. Hahaha




Photo Booth dekat Entrance Area dari 9.30am-11.30 pm. Sekarang mana-mana event mesti nak ada photobooth kan. Iday kalau datang event pon cari photobooth. Hahaha


Clown with Balloon - Yang ni yang clown main2 belon buat bentuk bunga, bentuk hati and macam-macam bentuk. Hahahaha Adik-adik mesti suka ni. Hehehe


Face Painting - Conteng2 muka! Iday tak pernah try tapi esok iday nak Islam pergi and face painting. Hahaha Dekat entrance area ye. 


Dala Horse Pinata - Pinata! Taw tak siapa yang buat Pinata ni untuk IKEA, blogger juga taw. Thumbs up to Diyana Yang! Hehehehe Makin success dengan bisness Pinata dia :) Iday ada baca conversation dekat FB Diyana Yang, IKEA order 16 belas PINATA. So parents, bawak anak-anak pukul Pinata dekat Ikea nanti ye. 




Kalau berminat untuk tempah Pinata untuk birthday party atau event, boleh follow facebook page ini : https://www.facebook.com/PinataPartyKL


Ada game Musical Chairs! Berebut kerusi! Iday harap ada hadiah. Eh, mesti la ada hadiah kan. Hehehe


Lack Table Challenge! Lagi Game and hadiah! Anyways, IKEA ada buat contest dekat FB and kalau korang datang esok, berpeluang untuk collect hadiah2 yang ditawarkan oleh IKEA. Macam mana?


HOW TO WIN
1. Click 'Going' on this Facebook Event
2. Come down to the prize redemption booth at the IKEA Cheras store on the opening day to pick up a prize. You can even share this invite with your friends to unlock our prizes more quickly.

PRIZES TO BE BE UNLOCKED
5,000 FB event 'Going' clicks - Limited edition IKEA canvas bags
10,000 FB event 'Going' clicks - Dala horse magnets
15,000 FB event 'Going' clicks - Mini Dala horse
30,000 FB event 'Going' clicks - KLIPPEN memory sticks
45,000 FB event 'Going' clicks - TJENIS laptop bags
60,000 FB event 'Going' clicks- RM200 IKEA Gift Cards

HOW TO COLLECT PRIZES
We'll be announcing the prizes unlocked on our FB page as we get more people to click 'Going'. On 19 November 2015, come on down to the IKEA Cheras store and flash this IKEA Cheras Invitation Challenge FB event page at the prize redemption booth to collect. The redemption booth opens from 11am. Prizes will be given out on a 'first come first serve' basis so be sure to visit early!


Sekarang ni baru 35K click going. Kan best kalau dapat RM200 IKEA Gift Card tu. So pakat-pakat la share dekat kawan-kawan supaya dapat 60 000 klik 'Going'. Hehehe


So, jom ramai-ramai kita meriahkan IKEA Housewarming Party esok 19 Nov-29 Nov. Kalau nak tahu lebih lanjut boleh check website IKEA ni :




Kalau nak tahu macam mana nak pergi sana. Kawan Blogger Iday ada share, boleh klik URL bawah ye :)


2 comments:

  1. hi Iday!! akak baru baca entry ni lahh... adoi lambatnyaa, thanks sangat Iday sebab review.... xoxo

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List