Enter your keyword

Why I love Boomerang (Instagram App) so much! :)

Hi 



Korang dah try app boomerang by Instagram? Iday kan macam GIF addicted, iday suka dengan short video yang pendek-pendek ni. Iday selalu letak GIF dalam blog iday sebab iday suka bila gambar gerak-gerak. 



Dulu, iday suka app phhhoto tapi masa tu phhhoto hanya available untuk iphone, so gigih la pinjam iphone Islam. Nak kena whatsapp la macam-macam la. Tapi sejak Instagram dah keluarkan app Boomerang ni, iday la manusia paling happy sekali. Macam budak kecik dapat lolipop. Hahaha

Iday asyik guna Boomerang, tapi pelik kenapa Instagram pakai nama Boomerang. Hahaha tapi dari blog Instagram, siap cakap yang "It’s not a photo. It’s not a gif. It’s a Boomerang" :)

So, iday nak listkan kenapa iday suka Boomerang :)  

1. Instagram App

+ Kalau dah memang Instagram App, so memang senang sangat nak share terus ke Instagram. Kalau phhhoto nak kena post dekat app dia dulu then download. Macam leceh sikit. 

2. Format Boomerang

+ Format Boomerang adalah .mp4 so memang sangat senang nak share dekat kawan-kawan melalui whatsapp atau nak share dekat facebook page. Kita kan tak boleh share GIF dekat facebook page. 

3. 4 second

Boomerang punya video hanya 4 second. So kalau nak upload nak share tak guna banyak sangat data internet. Kalau nak view dekat IG pon tak lama sangat loading berbanding video IG yang 15 second. :)

4. Short video but sweet memory :)

Masa ida mula install app ni, mak abah iday datang KL, so banyak juga iday snap diorang guna app boomerang. Walaupon 4 second, tapi iday suka sangat tengok reaksi mak iday, abah iday. comel. Hahaha

5. Boleh snap unexpected move

Yang ni iday suka bila snap kucing-kucing iday. Diorang ni comel betul tapi bila video macam panjang sangat. So iday just guna boomerang.




6. Boleh fokus

Iday tak sure la pulak app lain ada tak fokus ni, or kot bergantung pada jenis phone. Tapi Boomerang ni, before kita start record, kita actually boleh fokus. Yang bestnya siap ada bokeh. cool gila. Hehehe


A video posted by sayaiday - Malaysia Blogger (@sayaidaydotcom) on

7. Events and Friends :)

Iday lepas ni memang plan akan teruskan guna app Boomerang untuk blog iday and snap moment dengan kawan-kawan iday :) Thanks Instagram for this awesome App! I love it so much!!!!


A video posted by sayaiday - Malaysia Blogger (@sayaidaydotcom) on


Korang dah install belum? confirm tak menyesal. Hehehe Kalau ada anak kecil tu, boleh tangkap moment anak-anak korang. Iday belum ada anak lagi, tangkap moment anak kucing je la. Hahaha :p


Tadi iday snap sunset guna Boomerang :) so cool kan. Hahaha



A video posted by sayaiday - Malaysia Blogger (@sayaidaydotcom) on


So, apa pandangan korang tentang app Boomerang ni? Yay or Nay?



6 comments:

  1. ok haritu qila ada download tp mcm tak reti guna terus uninstall hahahahah sakai sungguh la ok sbb kak iday buat cantik nak gak la hihuhi

    ReplyDelete
  2. farah nak download sekarang jugak, hehehe

    ReplyDelete
  3. patot la ramai upload video ala GIF ni

    ReplyDelete
  4. hahaha..xtau plak ida suke gif..ptt la sonok mse bg try kat crimson aritu :p

    ReplyDelete
  5. jumpa dah apps ape! yihaa nak tanya org lain, malu. ketinggalan zaman. hahahha maceh!

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List