Enter your keyword

Fynn Jamal - Suatu Pernah Official Music Video dan Lirik

Hi 



Yeayy, akhirnya official music video Fynn Jamal untuk lagu Suatu Pernah dah keluar. Hehehe Iday sebenarnya tunggu sebab ada Sharifah Amani and Iedil Putra. 



Sekali check rupanya ada Zahiril Adzim and Nadia Nisaa. Diorang semua ni artis seni favourite iday! Hehehe




Kalau nak tahu, music video ni directed by Sharifah Amani. Okay jom layan video music bawah :


the theme is basic.
"kita semua pernah ada suatu yang pernah".
.
sejenis semboyan yang aku rasa kita semua sering dan selalu kata. kita mangsa. kita dimangsa.
.
persoalannya:
pernahkah kita melihat di suatu persepektif yang lain pula-- yang kita juga pernah menjadi suatu yang pernah kepada orang lain jua?
.
some hurt others after they were hurt. some hurt because they dont want to be hurt. some hurt first. some later.
.
at one point--
kita semua pernah pentingkan diri kita sendiri.
.
kita semua--
adalah sejenis suatu pernah untuk siapa kita hari ini.

-fynn jamal-


Lirik Lagu Suatu Pernah - Fynn Jamal

habis sudah madah;
tak ada satu pun yang tertinggal,
setiapnya telah—
kau ambil dan terus kau jual.

seolah tak pernah memakna apa,
seolah tak pernah kau inginkannya,
seolah—
tak pernah...

verse 2
dikutipku bila sudi,
di bila tidak, dibiar mati,
dan lebih menyakitkan—
ku tetap tunggu di tepi jalan.

seperti tak pernah ku ada harga,
seperti tak pernah kita bersama,
seperti tak pernah kau mahu aku,
--tak pernah rindu
--tak pernah rayu
--dulu.

chorus
terleburhancur kebal rusukku;
berkecaisepai, terpecahbelah,
terima kasih atas ajarmu—
--cinta tak wujud
--ah, tak pernah.

dan dengarkan jeritku;
jujur tak terfitnah,
kau hanya bagiku—
suatu yang pernah.



verse 3
takkan ada apa—
yang mampu untuk buat kau pulang,
bila sudah tiada rasa—
bikinlah apa, tetap kau terbang.

takkanku pujuk kau jangan pergi,
takkan ku minta kau fikir lagi,
takkan ku paksa renung semula,
takkan ku suruh apa2.

takkan ku izin tubuh dibuka,
takkan ku pamer reput di dada,
takkan ku rebah,
takkan ku goyah,
takkan ku biar tubuh didarah.

(repeat chorus)

bridge

pernah—
suatu yang pernah
suatu yang pernah

suatu—
pernah.


Ingat taw, ni cara penyampaian puisi,nyanyian puisi. Dari dulu ramai yang kata fynn jamal tak pandai nyanyi, suara tak sedap. so nak ingatkan, dia menyampaikan puisi. Hehehe :)

Cerita tentang video, betul cakap fynn, kita adalah sejenis suatu pernah untuk siapa kita hari ini. Kita pernah kecewa, kita pernah menyakiti, kita pernah sakit, tapi kita teruskan hidup and jadi apa yang kita jadi sekarang. gilaaa la , dah lama tak layan puisi camni. hahahah

mau gelak islam baca ni. 

eh, tapi ending video ni, nape nad gelak? diorang back together ke. Hahaha

kbye. 

2 comments:

  1. setiap orang ada gaya tersendiri

    ReplyDelete
  2. ARz pun minat lagu lagu fynn jamal lain dari yang lain.

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List