Enter your keyword



15 Fakta tentang David Mckienzie - Bakal suami Lana Nordin

Thursday, March 26, 2015


---------------
IKLAN

Sempena hari bapa yang akan datang. cuba check list ni, tanda-tanda ayah kita superhero!

---------------

Semua dah tahu kan Lana bakal berkahwin dengan David Mckienzie atau nama islamnya, Mohd Daud Kckienzie. So, ni iday nak senaraikan 15 fakta menarik tentang David Mckienzie.

1. Bakal kahwin dengan Lana Nordin pada 15 Mei

2. Ibu David Mckienzie, Elvira seorang Filipina. Bapa David Mckienzie seorang jurulatih untuk team philippines ketika Asian Games. Ibu salah seorang pemain untuk team philippines ketika itu. Mereka mula bertemu dan bercinta ketika itu.

3. Bapa David Mckienzie meninggal dunia kerana kanser pada tahun 1997 , iaitu tahun David graduated dari  All-Everything from Huntington Beach High.

4. Hobi David Mckienzie adalah working out, playing XBox and tengok movies.


Assez Slymm : Berat Naik 10 Kg Selepas kahwin

Thursday, March 26, 2015
Bila dah kahwin ni, selalu kita lupa ambil peduli tentang bentuk fizikal kita. Yela, kononnya lepas kahwin tu, kena terima seadanya gitu. Hasilnya iday naik 10kg lepas kahwin. Bukan setahun tapi 6 bulan je. Hahahaha 

Bila baju dan seluar mula ketat, baru la gelabah nak risau. Hari-hari lah tanya Islam masa naik motor.

"B, saya berat tak?"

"B,saya gemuk tak?"

Padahal dah tahu diri sendiri punya fizikal dah berubah. Iday ada jugak nak pergi gym tapi serius tak sempat dengan balik kerja lambat semua. Then, kawan iday yang dah kahwin tapi mantain je badan sarankan iday guna produk baru kat pasaran sekarang iaitu Assez Slymm. 



So, awal bulan hari tu iday try Assez Slymm ni. Sebelum iday bagitau kesan Assez Slymm tu, iday nak terangkan sikit apa Assez Slymm dan khasiat dia. 


Kali Pertama Islam Makan Sarang Burung Walit/Walet

Tuesday, March 24, 2015


Korang pernah rasa, makan or minum sarang burung walit/walet? Sebenarnya family iday dah start business sarang burung walit/walet ni dah lama, tapi tak pernah sekali iday rasa or makan sarang burung ni. Lagi-lagi bila tahu, burung buat sarang ni pakai air liur dia. Hehehehe

Yang pernah makan, semua family iday especially adik iday sebab untuk ubat muka dia. Abah pon ada rebus dan minum air rebusan sarang burung. Semua orang tahu khasiat sarang burung walit/walet. Salah satunya punca utama penghasilan kulit yang muda, lembut, licin dan halus. Hehehe


CONFIRM | Lee Min Ho and Miss A Suzy are in a relationship!

Tuesday, March 24, 2015
Saat aku tulis artikel ni,

aku kecewa. 


Hahahahaha, sebab aku taknak Lee Min Ho bercinta dengan sesama artis, nak dia bercinta dengan orang yang kita tak kenal. Gituuuu kau nak atur hubungan cinta orang. Hahahaha



Iday kenal suzy dari movie yang nyanyi-nyanyi tu, Dream High. Nasib baik iday suka dia dalam drama tu. Seronok la tu dapat boyfriend kacak digilai ramai. Hahaha

Macam mana boleh tahu hubungan diorang?


KFC Zinger Wrap Rice - Now Available

Tuesday, March 24, 2015
Hari ni lunch mana?

Percaya tak kalau iday cakap, ni antara soalan yang selalu ada tiap-tiap hari kita bekerja? Kalau kita busy,  kita cakap la tak sempat makan la, makan biskut la, busy la.

Kan?


So, mana nak cari makanan yang lazat, boleh makan bila-bila masa, waktu buat kerja pon boleh makan. Yang bestnya, makanan ni ikut tekak melayu, NASI. Hahahaha

Nak lazat? Nak cepat? Nak kenyang? Nak sihat? 


8 Sebab Jangan Shopping di Lazada Malaysia Esok

Monday, March 23, 2015
No Affiliate link at all. sebab buat artikel suka-suka. sekian jemput baca :p

Esok hingga Khamis, Lazada Malaysia akan mengadakan jualan besar-besaran sempena menyambut ulangtahun Lazada yang ke-3. Sure ramai yang akan singgah and shopping dekat Lazada Malaysia pada esok hari dan hari seterusnya kan? 


YER KERRR??

So, iday nak listkan 10 sebab kenapa korang tak boleh shopping dekat Lazada Malaysia esok. Serius taw, kalau tak korang sure menyesal. Hehehehe 


Gambar Pertunangan Hanis Zalikha dan Hairul Azreen

Sunday, March 22, 2015
Tahniah Hanis Zalikha kerana selamat jadi tunangan Hairul Azreen. Memang cantik manis bertudung. Hehehehe 

Iday suka flower bouquet Hanis! My favourite colour. Gambar-gambar ni iday dapat dari Instagram kawan baik Hanis Zalikha yang juga seorang blogger.  

Tengokla gambar-gambar pertunangan Hanis Zalikha, cantik sangat :)




Hanis dan kawan baiknya :) 


Mamee Chef Gold Recipe - Mamee Mi Kari Seribu Rasa

Saturday, March 21, 2015

Sedapnyaaaa! 


Iday ada dapat packaging dari Mamee hari tu untuk cuba sendiri keluaran Mamee yang baru iaitu Mamee Chef Gold Recipe - Mamee Mi Kari Seribu Rasa. Dalam kotak yang iday dapat tu ada 2 jenis Mamee iaitu Mi Kari Seribu Rasa dan Bihun Kari Seribu Rasa. So, iday dah masak and rasa sendiri Mamee Chef Gold Recipe.


4 hari tanpa internet

Monday, March 16, 2015



Isnin dah,

selamat sampai KL and selamat datang kerja hari ni. 

4 hari balik kampung kat Terengganu. Iday & Islam kan pakai U-mobile, tapi kalau kat area rumah iday memang takde internet connection, digi and maxis je ada. So, memang tak update Instagram, Facebook or any social media. Blog lagi la terabai. Ingat traffic jatuh merudum, tapi check2 asal mantain je, rupanya Citra Mulia page share artikel iday yang pasal product review diorang. Check article ni : Produk untuk kulit kusam

Best ke balik kampung?


Blogger Bijak Wang bersama Dr. Niki Shuhada Shukor

Thursday, March 12, 2015
Pernah ada perasaan ingin hidup senang? Tanpa fikir bebanan hutang? Kenapa duit makan gaji yang sedia ada tidak mencukupi? Mungkin sebab cara pengurusan wang tu tidak betul.

Kenal Dr. Niki Shuhada Shukor? Beliau adalah seorang pakar motivasi kewangan dan mentor perundingan kewangan terkenal di Malaysia. Terima kasih Halim Blogger kerana jemputan ke kediaman Dr. Niki Shuhada Shukor untuk program Blogger Bijak Wang. Bukan senang nak dapat peluang macam ni, lagi-lagi dari seorang yang sangat terkenal tetapi humble. 


Masa mula-mula iday jumpa Dr. Niki, dia memang tak lokek dengan senyuman. Dia buat kita selesa dengan dia. Mula-mula segan juga, lagi-lagi bila Dr Niki datang duduk sebelah. Peramah sangat taw. Hehehe :)


Produk Review Untuk Kulit Kusam : Citra Mulia Kosmetik Sdn Bhd

Wednesday, March 11, 2015


Biasanya kalau pilih produk untuk muka, tak kisah la pencuci muka, scrub, mousterizer, serum atau toner, mesti nak yang sesuai dengan kulit muka. Silap pilih, boleh mengundang kepada jerawat atau warna kulit muka yang tak sekata. Mesti korang taknak kan.

Tips 1 : Jika membeli apa-apa produk, kenalpasti jenis kulit muka/wajah.

So, iday nak share satu produk yang bagus and sesuai dengan kulit muka iday. Macam mana iday tahu tentang produk ni? Sebenarnya iday baca hasil review kawan-kawan iday yang lain and diorang sendiri rasai perubahan pada kulit wajah, so why not kita try kan. Hehehe






Hanis Zalikha Bertudung | Gambar

Monday, March 02, 2015
Sebenarnya, tadi iday ada juga baca story pasal Hanis Zalikha bertudung. Iday pon ada nampak gambar yang Hairul Azreen share. Memang cantik, orang cantik bila pakai apa pon cantik. Hehehehe

Dari caption Hairul Azreen, Hanis Zalikha mula bertudung semalam iaitu 1 Mac 2014. Caption Hairul Azreen di Instagram :

Wanita Hiasan dunia, Seindah Hiasan adalah Wanita Solehah, #Alhamdulillah bakal tunang saya sudah berhijab #1March2015





Cantik kan? Hehehehe Untung Hairul Azreen, Iday dari dulu, masa Hanis Zalikha aktif blog, selalu tertanya-tanya, macam mana agaknya lelaki pilihan Hanis. Tak sangka, dikalangan rakan artis juga. Hehehe Sebenarnya Hanis dan Hairul dah lama kenal, sejak zaman myspace. Semoga hubungan diorang berkekalan hingga jinjang pelamin.

Kawan baik Hanis pon ada berkongsi gambar Hanis Zalikha bertudung di Instagram. Comel pulak bila Hanis buat muka pelik tu. Hahahaha. Caption kawan baik Hanis :

Others Post


Follow My Instagram

Blog Archive