Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

Iday, ada shopping voucher tak? Hari ni ada sale tak?

Hi  


Iday memang kaki shopping online, I bought everything from online. Tapi, Iday jarang la nak upload instagram or facebook. Lagi-lagi, Iday kawan dengan Mak dekat facebook, bising kena bebel japgi. Hahahaha Tapi serius, beli online lagi murah dari beli dekat physical store. Ini pandangan iday la, sebagai seorang kaki shopping online yang tegar. Hehehe





Sampaikan ada member tanya :


“Iday, ada voucher Lazada tak?”


“Iday , ada sale tak kat Zalora?”


“Ada kupon makan pizza hut tak?”


Muka aku ni muka sale, muka voucher, muka diskaun ke ape. Hahaha


Tapi serius, sepanjang iday menceburkan diri dalam bidang syok sendiri shopping tiap-tiap masa ni, banyak yang iday belajar dan pastikan iday tak rugi.


  1. Iday make sure iday beli masa tengah sale
  2. subscribe semua email online sale
  3. cari voucher sebanyak mungkin, check lelong, check forum, check semua website.
  4. check delivery time
  5. check review dan ratings


Banyak lagi la, tapi ni point-points penting. Tapi setakat ni, ida memang puas hati shopping murah mana-mana online shopping site dekat Malaysia ni bila kawan ida share 1 link website ni. Website ni memang terkumpul semua sale-sale online shoping yang hebat kat Malaysia ni.


Ceritanya, iday perasan kawan yang selalu tanya kupon, voucher and sale tu dah jarang mesej or whatsapp iday. So, iday try la whatsapp dia.


Iday : Eh, lama tak mintak kupon and voucher. Dah jarang shopping ke?


Nana : Hahahaha shopping je. Rancak macam biasa. Cuma segan nak kacau kau selalu. Tapi sekarang aku tengok sale, diskaun and kupon semua dekat satu website ni. Senang je.


Iday : Sampai hati. Tak share pon. Website ape?


Nana : Nah link : http://picodi.my/


So, iday bukak. Eh, senang je camni, lepas ni kalau ada sale, tengok website ni je. Promosi untuk Pizza Hut pon ada. Hahaha Kalau klik Pizza Hut dekat Picodi, akan keluar macm ni :


RM24 off untuk 2 Regular Pizza + 2 Soups + 2 wings???? Best kan! Hehehe


Setakat ni ida selalu beli murah-murah je barang dekat Lazada bila check ada sale dekat Picodi Malaysia ni la. Ida beli Xiaomi Yi dengan harga RM200 lebih je. Accesories Xiaomi pon iday beli bila tahu ada voucher dekat Lazada, tu pon dapat email dari Picodi Malaysia tentang voucher. Hehehe



Then ida ada beli LG Photo Printer, murah jugak sebab tahu ada sale time tu dekat Rakuten.



Iday pernah beli Mesin Basuh 7kg Samsung dengan harga RM400 lebih. Banyak juga aku shopping rupanya. Hahaha


Senang cerita, korang subscribe je Picodi Malaysia ni, then memang takkan terlepas mana-mana deal hebat. Takyah susah-susah nak check satu-satu website. Kan kan kan?



Iday paling suka check Top 50, sebab iday boleh tahu ape promosi paling latest. Hehehe




Setakat ni iday pernah shopping dengan harga best dari website Picodi Malaysia ni :

+ Lazada
+ Zalora
+ Adidas - Beli Hadiah Birthday untuk Islam (Guna voucher HikHik)
+ Tesco - Ada sale barang dapur :p

+ Rakuten
+ Pizza Hut

+ AirAsiaGo.com

dan banyak lagi sebenarnya. Hahahaha 

So, next time kalau korang nak shopping, buka website Picodi dulu, and check ada tak sale hari ni. Serius boleh hilang stress bila tengok ada sale banyak-banyak :p


Picodi Malaysia : http://picodi.my/


7 comments:

  1. akak ni baru2 je jinakkan diri dgn online shopping hahaha

    ReplyDelete
  2. Pernah beli online di Zalora sahaja so far.

    ReplyDelete
  3. Wah.. seronok ahh shopping tak yah jalan. Haha. Tapi kena ada online banking ni. Sy pulak dah stop dua2 cimb clicks and maybank2u, boros sangat kalau ada benda alah tu.

    ReplyDelete
  4. sama arh..kak shaz pon asyik shopping online manjang je, sampai husband dok tegur..kedai kat malaysia ni dah takdaq ke..hahah..

    http://www.byshaz.blogspot.my

    ReplyDelete
  5. Azwar suka shopping dekat Zalora je. heheh

    p/s: Azwar ada email akak ;)

    ReplyDelete
  6. hihihi....punnn bolehhh la Ida oii! hiihi...Sally kadang je usha kalau ada benda nak beli laaa

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List