Enter your keyword

#FridayPost : My Weekly Favourites!

Hi 




Jumaat! Hari paling seronok, hari yang ditunggu-tunggu :) So, hari ni iday nak share apa benda yang Iday suka sepanjang minggu ni, My Weekly Favourites! Iday pernah buat weekly favourites sebelum ni, check link bawah :


 My Weekly Favourites - Feb 12



Ini pula list of my weekly favourites (12 March - 18 March). Hehehehe


+ Sembuh dari demam teruk

Ini memang highlight for this week, sebab minggu lepas Iday demam teruk and Iday hanya datang office 1 hari pada hari khamis. Macam-macam sakit, dari demam panas, ulser, bengkak gusi and period pain. 

Tapi Alhamdulillah, minggu ni Iday sihat. Islam tersayang penat-penat jaga Iday sepanjang Iday sakit tu. Thanks sayang :)

Iday ada tulis cerita Iday sakit dekat artikel ni  SAKIT


+ Cheese in the Trap


Akhirnya dah habis tengok Cheese in the Trap, drama korea yang tengah hot. Drama ni actually diadaptasi dari webtoon. Lepas tengok drama ni, iday terus layan webtoon. Hehehe

Iday suka sebab watak heroin dalam cerita ni macam biasa-biasa, then ada lelaki yang hensem and popular suka dekat dia. Iday suka sebab drama ni tak macam drama lain yang selalu buat watak perempuan macam over miskin, tak pandai and kurang bernasib baik la. Tapi drama ni, watak heroin memang bijak. 

Moment-moment percintaan dalam cerita ni pon best, tak cheesy sangat. More logic la. Hahaha 


Satu lagi, iday suka drama yang lelaki start suka dulu and showing interest first. Hehehe


Nak tengok lagi la weekend ni! Hehehehe 


+ Lose weight :p

Tak sangka hari tu sakit, iday punya berat turun mendadak. Siap ada kawan office tanya, kenapa iday nampak kurus sikit. Islam pon cakap, kaki iday dah kecik. Hahahaha Happy :)

Lepas dari demam tu, iday dah start amalkan satu supplement ni. Memang mudah sangat sebab jenis koyak, tuang dalam mulut, kemam and minum air masak. Rasa pon sedap. Kalau berminat nak tahu produk apa, check link ni EZ Sliwhide 


+ #Jadine

Jadine actually James Reid and Nadine Lustre, diorang ni actually pasangan lakonan dekat set yang popular dekat Phillipine. Kiranya memang banyak drama or movie, diorang jadi pasangan. So, peminat pasangan ni buat la hashtag Jadine.

Iday salah seorang peminat Jadine, Iday dah tengok kesemua drama and movie lakonan diorang. Lama-lama, orang mula buat andaian diorang ni couple in real life. Tapi diorang nafikan la, masing-masing macam cakap diorang rapat, kawan baik.


Tapi baru-baru ni, diorang umumkan yang diorang officially couple. Wah wah wah. Iday ada tengok short video James reid cerita macam mana dia start suka Nadine. Kalau korang tengok, memang nampak sangat yang James Reid betul-betul sayang dekat Nadine.

Ida suka follow IG diorang, sumpah gambar cantik. Dua-dua pulak jenis suka travel and tangkap gambar. Happy for them! :)


+ Minum air masak

Iday before demam tu, memang kurang minum air masak. Iday pernah tak minum air masak. Dulu memang tak berapa suka air masak la.

Then lepas demam, Iday dah maintain minum air dalam 3-4 liter 1 hari. Yeay! Makin lama makin biasa and macam addicted pulak dengan air masak. Iday pon dah kurang minum nescafee taw. Hehehe

Lagi-lagi musim panas sekarang, memang wajib la minum air masak kan. So, korang pon kena banyak minum air masak. Oh, minum air masak pon boleh cepatkan badan turun berat taw. hehehehe

Iday tengah target berat dalam 50 lebih. Sebab sekarang, berat masih angka 6. Kena usaha lebih. Hehehehe



Itu je kot untuk kali ni punya weekly favourites. Korang pulak macam mana? :)


No comments:

Post a Comment

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List