Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

Dragon Run Malaysia 2016 - Larian Martial Art dan Halangan Pertama di Dunia

Hi  

Have you heard about Dragon Run before? 



Kalau korang like Facebook Page Iday (https://www.facebook.com/sayaiday/) atau follow Instagram Iday (http://instagram.com/sayaidaydotcom) mesti perasan yang Iday ada post few pictures and info tentang Dragon Run.

Apa sebenarnya Dragon Run ni?

Dragon Run, the world's first martial arts inflatable obstacle race yang akan diadakan pada 14th May dan 15th May 2016 bertempat di The Ranch, Gohtong Jaya in Genting Highland. Iday hadir ke preview of Dragon Run pada 9 April 2016. Seriously best!

We have so much fun bila buat semua obstacle yang ada di Dragon Run. Masa tu Iday cuma try 5 Obstacle. Tapi masa 14th-15th May nanti, lebih dari 10 obstacle.

Jom check senarai obstacle yang ada pada hari Dragon Run nanti.


Mula-mula korang akan lalu pintu gerbang iaitu Dragon Gate, then akan lalui obstacle 60 Meter Long Giant Dragon. 




Jangan pandang sebelah mata okay, even kau tak lari and siap main lompat-lompat tapi penat gila. Iday and Clare dah tercungap-cungap time ni tapi gila best. Haha 

Masa iday preview hari tu takde 8 meter Tall Elephant Gate, tapi 8 meter, mesti besar gila kan. Tak sabar pulak. Hehehe. Hari tu Iday just try Palm Tree Training Forest. Kat sini, korang kena kick,knee,elbow and punch palm tree ni sebanyak 20 kali. 




Kalau ada nak marah and lepas geram kat sape-sape, boleh la try. Hehehe


Time preview hari tu pon takde, tapi based on description, korang just hit target tu. Ikut la nak sepak ke, pukul ke ape ke. Hahaha Kalau ada basic martial art tu, boleh la buat masa tu. Hehehe 


Kalau orang macam iday ni, main bantai je kot. Hehehe Tapi memang confirm penat. Haha





Hehehe, tadi Dragon Gate and Elephant Gate. Sekarang The Giant Sumo pulak. 


Iday paling suka obstacle 4 - Sumo ni. Gelak sakan bila kena push dekat kepala-kepala sumo ni. 




Dekat sini, korang kena tolak Sumo-sumo ni untuk go through tapi jangan terkejut kalau korang kena push sebab bila someone tolak memang akan kena korang. Hahaha 









Sumo Pools! Kat sini memang kena balance kalau tak memang basah la. Iday pulak plan, nak buat-buat tak balance. Hahahaha Nak terjun pools :p





Drill Mats ni basically korang banyak jump and kick. Memang berpeluh la nanti. Sebab tu before tu kena terjun pools. Hahaha





Kick maze ni antara favourite Iday, korang kena cari jalan keluar but at the same time kalau jumpa target, korang kena kick 5 kali. Hehehe




Yin Yang Gate ni besar okay. Mula-mula iday tak taw apa nak buat dalam Ying Yang Gate ni, macam main lompat je. Tapi sebenarnya korang kena main style hamster tu. Lari laju sampai atas. Tengok tinggi mana korang boleh pergi. Hahaha




Then boleh hilangkan penat bawah Water Gate ni. Syoknya. Hehehehe


Masa ni korang kena fokus, sebab air ni macam akan pancut dekat korang sampai korang susah nak jalan. Kalau jatuh, basah la. hehehehe 




The last one yang Iday tak sempat nak try masa preview hari tu sebab hujan. Sedih. hahaha Tapi Iday tengok diorang yang try tu memang syok la. Sebab korang akan slide and flying kick! Hahahaha




Best kan obstacle yang sedia ada. Iday memang tak sabar nak try pada 14th May - 15th May nanti. 


Oh , Iday pon nak share few gambar masa Iday pergi preview hari tu.




I can feel yang Sumo ni tak rela dipeluk macam ni. Hahaha 



Islam and the dragon. Hehehe Siapa nak masuk mulut naga? Cepat beli tiket okay. Hehe


















































We have so much fun! Ni baru preview dah seronok macam ni. Hehehe




Iday ada buat video, korang boleh check video bawah ni. Hehehehe




Thanks to Citrineone and Dragon Run for invitation! Tak sabar nak datang on that day! 




Korang boleh check link ni untuk beli tiket : 


Dragon Run at Resorts World Genting Ticket Information

Early Bird : RM99

Adult : RM129

Child/Youth (of age 12-17) : RM95

Family or Team of minimum 3 people up to 10 : RM109 each participant

VIP Pass : RM219

Admission to Dragon Village : FREE






Follow #DragonRun for obstacle tips, tricks and updates at:

Facebook: facebook.com/drunofficial

Instagram: instagram.com/drunofficial


Twitter: twitter.com/drunofficial



Jumpa korang kat sana nanti ye! :)


1 comment:

  1. Assalamulaikum.Anda di jemput untuk sertai segmen tonton animasi pendek uk20 free gift.(>.<)

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List