Enter your keyword

Sponsored Video: BOSS THE SCENT
The new film with Anna Ewers & Theo James

Hei Sushi Set Ramadhan Special Serendah RM19.90

Hi


Selalunya kalau kita fikir tentang juadah berpuasa, mesti buffet ramadhan, lauk-lauk nasi dan bazaar ramadhan kan. Apa kata kita tukar sikit selera berbuka puasa dengan set ramadhan special dari Hei Sushi ni dengan harga 1 set serendah RM19.90!

Bermula 23 May sehingga 31 July 2016, Hei Susyi akan menyediakan makanan jepun style Ramadhan setiap hari dari pukul 6pm sehingga 9.30 pm. 

Ada 3 jenis Ramadhan Set yang korang boleh nikmati untuk berbuka puasa nanti dan setiap set memang akan dapat Kurma, Salad or Miso Soup dan Red passion(drink).










Okay, Iday nak share 3 jenis Ramadhan set iaitu :


Ramadhan Set A : RM19.90



Untuk Ramadhan Set A ni, korang boleh pilih salah 1 dari Main Course iaitu :

1. Katsu jyu - pilihan sos samada kari, teriyaki atau kuah kacang



2. Tori jyu - pilihan sos samada kari, teriyaki atau kuah kacang
3. Tenzaru Inaniwa Udon - Udang dan sayuran digoreng rangup bersama udon dan garlic sos.
4. Tori Innaniwa Udon - Hirisan ayam panggang dan udon yang digaul dengan teriyaki garlic sos




Set ni sesuai untuk seorang makan. Hehehe Iday suka Katsu Jyu bersama sos kacang. Sos kacang dia memang sedap.
Ramadhan Set B - RM25.90



Untuk mereka yang suka makan sushi atau tempura, boleh cuba Ramadhan Set B iaitu RM25.90. Selain dari kurma, miso soup atau salad dan minuman, korang boleh pilih tambahan side dishes iaitu :

1. Spider Maki : Sushi bersama crispy soft shell crab and crab stick



2. Otak-otak Harumaki
3. Sunshine Maki - udang tempura dan sushi yang dibalut dengan mango slices
4. Ebi Tempura




Korang boleh pilih salah satu dari 5 jenis main course iaitu :

1. Katsu Jyu
2. Tori Jyu
3. Kaisen Inaniwa Udon
4. Tenzaru Inaniwa Udon
5. Tori Inaniwa Udon
Ramadhan Set C : RM 129.90



Ramadhan Set C ini untuk 4 pax atau lebih. Untuk set ni, korang boleh pilih 2 jenis side dishes dari 7 set iaitu :

1. Spider Maki
2. Hei Maki
3. Sushine Maki
4. Hana Neta
5. Tempura Moriawase
6. Temari Combo



7. Sashimi Platter (3 jenis ikan)




Main Course pula boleh pilih 4 dari 8 jenis set iaitu :


1. Hei Tori Speciality



2. Tori Chiken



3. Shake Kara + White Rice
4. Ika Kara + White Rice
5. Kaisen Inaniwa Udon



6. Tenzaru Inaniwa Udon



7. Tori Inaniwa Udon
8. Saba Kara + White Rice


Iday paling suka Tori (Chicken) bersama sos kacang. Pandai diorang combine Japanese style dengan local. hehehe

Bagi Iday, set-set Ramadhan dari Hei Sushi ni sangat berbaloi. Even iday pon dah try semasa event jemputan Hei Sushi baru-baru ni. 1 set memang mengenyangkan dan berbaloi dengan harga. 

Iday memang akan datang berbuka di Hei Sushi nanti. Hehehe Ajak Islam or #GengKemarau berbuka disini. 

Ini pula gambar-gambar ketika event jemputan Hei Sushi baru-baru ni and Iday menang hadiah cabutan bertuah :)

Ucapan pembukaan dari Jessica Tan, Assistant Marketing Manager of Hei Sushi.




Jessica Tan dan Chef Hei Sushi bersama Set Ramadhan Special.




Time untuk makan! :)
















Menang cabutan bertuah! Yeay! Kenapa la nampak bulat sangat. Hahaha






Last-last kami dihidangkan dengan dessert terbaik dari Hei Sushi iaitu Nangka Goreng + Vanilla Ais Krim. Serius sedap! First time makan nangka masak tempura. Hehehe




Memang best kalau dapat berbuka di Hei Sushi, dengan harga set yang super murah, korang boleh kenyang ketika berbuka nanti. Hehehe Iday ada tulis details dibawah kalau korang berminat. 

Kalau nak tahu, Hei Sushi ni memang dah ada certificate Halal dari JAKIM taw! So, jangan ragu-ragu lagi! Hehehe

Info & Details

Hei Sushi 

P03A Plaza Alamanda
Putrajaya

No Telefon : 03-88931066



3 comments:

  1. sedap2 .. boleh lah harga mcm ni ..

    ReplyDelete
  2. syok jugak boleh buka puasa with japanese food! if not always the same thing pun quite boring! :D

    Here's how you maximize your savings!

    ReplyDelete
  3. boleh la try nti. feveret my hubby ni

    ReplyDelete

Iday Jual Teatox!

Blog Archive

My Blog List